Charmiga måndag är här!


enraged-804311_1280Ja, jag vet att många hatar måndagar och att en del blir provocerade när jag säger Charmiga måndag. Men allt handlar om hur man väljer att se på saken. Jag kan se måndag som start på ännu en jävlig vecka med slit och tråkig vardag. Eller så kan jag se på måndag som en ny start på en ny vecka med nya äventyr. Måndag är starten på en helt ny tom vecka som jag kan fylla med olika härligheter. Jag kan välja att se måndag som starten på ett nytt äventyr för jag vet u faktiskt inte vilka fantastiska härligheter som livet för med sig till mig den här veckan, eller hur? Ny vecka, nya äventyr, nya möjligheter, nya möten, nya tankar och härliga överraskningar.

Ja, svårare än så är det faktiskt inte att ändra sin inställning till saker och ting. En mer positiv känsla är bara en tanke bort. om jag väljer att se måndagen som något hemskt tråkigt och jobbigt så är känslorna som följer inte särskilt positiva, eller hur? Och de känslorna sätter liksom grunden för veckan och gör faktiskt så att veckan startar väldigt negativt. Men om jag istället väljer att se det som Charmiga måndag med nya härliga äventyr så följer betydligt positivare känslor och det känns genast lite roligare. Och så kan du välja att skifta ditt fokus oavsett vad det gäller, det kan handla om en kollega, jobbet, en granne, en uppgift, en släkting eller något annat. När du känner att negativa känslor dominerar kring en situation så kan du skifta ditt fokus så att du på det sättet skapar mer positiva känslor kring situationen. Varför? För din egen skull. Livet blir mycket enklare och roligare när du lär dig att skifta ditt fokus. Det handlar inte om att blunda för verkligheten eller att ljuga för sig själv utan bara om att se saker från en annan synvinkel. Att hitta sanningar som är mer positiva helt enkelt.

Varför ska jag välja att vara mer positiv då? Det finns många bra anledningar till att det valet är mer gynnsamt och här kommer några.

  • Positiva människor är friskare och lever längre.
  • Positiva människor har lättare att hantera problem.
  • Positiva människor har överlag färre motgångar och problem.
  • Positiva människor är roligare att umgås med.
  • Positiva människor blir mer positivt bemötta.
  • Positiva människor stressar mindre.

life-is-beautiful-905868_1280Du har säkert hört uttrycken att ”du blir vad du tänker”, ”du skapar ditt liv med dina tankar” och ”det blir som du tänker” och jag kan säga att det låter som en hel vetenskap när det kommer till våra tankar. Men när man lär sig att man faktiskt kan styra sina tankar och därmed sina känslor så blir det som ett riktigt Aha-moment och livet blir så mycket enklare att leva. I början så är det lätt att halka tillbaka i gamla tankebanor men att förändra sitt sätt att tänka är som att vänja sig av med vilken dålig vana som helst, det tar lite tid och man åker på bakslag men man får inte ge upp för rätt vad det är så upptäcker man att man skapat en ny vana av att tänka mer positivt. Du kan läsa mer om hur du bryter vanan med negativa tankar och istället skapar en ny vana med positiva tankar och en positiv attityd genom att klicka HÄR.

Det är så härligt att möta människor som förändrat sina tankar från negativa till mer positiva. Det syns liksom i hela kroppen och de utstrålar en så skön känsla av trygghet, lugn, säkerhet, nyfikenhet och glädje. Och alla berättar om hur mycket enklare livet är med en positivare attityd. En kvinna sa till mig att hon har inte lika många problem längre, hon tyckte det verkade som att hennes negativa tankar drog till sig alla problem som hon nu slipper. En annan kvinna sa till mig att hon märkt att det händer mycket roligare saker nu för tiden och hon ser varje dag som ett äventyr med en massa härliga överraskningar.

Ja, visst är det härligt att leva. Även en måndag!

Missa inte de gratis-saker som jag erbjuder, du hittar dem HÄR.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *