Dagens 4 Rockstjärnetips, 8 september! 2 kommentarer


När hösten kommer och det blir lite ruskigt väder och mörkret tränger sig närmare så är det lätt hänt att humöret dippar och  att tankarna blir lite mörkare. Det blir svårare att behålla Rockstjärnestatusen i sitt liv. Så här får du några Rockstjärnetips för glädje i vardagen.

Camilla Photography
1. Slösa med leenden
Ett leende är otroligt smittsamt, det är helt gratis att ge bort – och det är jätteroligt att få ett tillbaka! Så var inte blyg – le mot främlingen vid övergångsstället, damen på tåget och till expediten i mataffärens kassa. När vi ler produceras endorfiner, lyckohormoner, i hjärnan. Hjärnan känner helt enkelt att “nu är jag glad”.
– Du kan till och med lura hjärnan genom att le på låtsas. Sätt en penna mellan tänderna! Även om leendet till en början inte är äkta, kommer hjärnan att tro att du är glad. Effekten blir densamma som när vi ler på riktigt, förklarar Cecilia Kärvegård.

2. Greppa glädjen
Vad ger just dig glädje i livet? Kanske har du en jättefin vän, underbara barn eller en härlig hobby? Vi människor har en förmåga att hänga upp oss på de detaljer vi är missnöjda med. Vårt fokus på det negativa kan bli så starkt att vi glömmer bort att se allt bra som vi faktiskt också har.
– Jag är övertygad om att alla har någonting som de trivs med. Det finns nog inte en enda människa som har ett liv där ingenting  fungerar. Oavsett hur mycket som går fel, finns det alltid något litet bra. Det gäller bara att hitta de där sakerna. Fokusera på det som ger glädje i just ditt liv, säger Cecilia Kärvegård.

3. Beröm andra
Tycker du att din kollega är en väldigt duktig lyssnare eller att din vän sjunger otroligt fint? Tala om det för dem! Komplimanger kan man aldrig få för många av – ändå är det sällan vi slösar med att berömma andra. Dags att tänka om! Att visa vår uppskattning för andra betyder dubbel vinst. Inte nog med att mottagaren blir glad, utan även känslan av att göra någon annan lycklig är väldigt positiv. Men kom ihåg att dina komplimanger alltid ska vara ärligt menade. Undvik att säga någonting bra bara för att du tror att det förväntas av dig, om du egentligen inte menar det. Hitta i stället det du verkligen ärligt och uppriktigt uppskattar hos personerna i din omgivning, och låt dem få veta det. 

4. Unna dig själv
– Behandla andra så som du själv vill bli behandlad, sägs det ju. Men jag brukar säga tvärtom: behandla dig själv så som du behandlar andra. Vi bryr oss ofta om andra människor, men glömmer helt bort att även vara snälla mot oss själva, menar Cecilia Kärvegård.
Hon förklarar att situationen kan förändras med små medel. Bara genom att stanna upp och unna sig själv något litet då och då, känns vardagen genast lyxigare. Det behöver inte vara något som kostar mycket. Lyx kan lika gärna vara att köpa färska jordgubbar eller att plocka en bukett fina blommor. Eller skriv ett fint vykort och skicka det till dig själv! Överraska dig med någonting som just du blir glad av. Det sätter extra guldkant på vardagen.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Dagens 4 Rockstjärnetips, 8 september!

 • The Spectacular Life ღ

  1. Det är något som jag har med mig alltid och roligt är just att jag skrev om "pennticket på min blogg för ett par dagar sedan:
  http://thespectacularlife.wordpress.com/2011/09/07/penntricket-tihi-%E3%83%85/

  2. Jag har lärt mig att fokusera på det positiva i alla situationer och i livet och hos dem jag möter. För egen del så använder jag mig mycket av affirmationer för att ge extra fokus på glädjen.

  3. Jag vill berömma DIG för att du delar med dig av för mig många självklarheter på ett så inspirerande sätt att det är så lätta för mig och många med mig att verkligen ta det åt sig och det med ett leende på läpparna! 😉

  4….behandla dig själv så som du behandlar andra. Ja det var när jag kom på detta som stora delar av min självbild förändrades och jag kom på att om jag vill inspirera andra hur kan jag då "slå" på mig själv.

  Kram och massor av tack för ännu ett inspirerande inlägg!

  Ann@ ღ

 • Liljegrens-Spot

  Bra inlägg!
  Vill tro att jag har mycket av punkt 1 och 3 i mig, och det som slagit mig är hur tröttsamt det ibland kan vara när man ger och ger men inte får mycket tillbaka hos många bekanta,kompisar och arbetskamrater.
  Har själv alltid(nästan) det som grund, att det första jag ger är ett leende och ett go'morn, go'middag osv
  oavsett hur jag själv mår just då.
  allt efter det blir liksom lite enklare att tackla om man börjar på ett plus tror jag.