Dagens 5 tips för Positivt Tänkande 10 kommentarer


Eftersom Positivt Tänkande är något som de flesta vill lära sig så kommer här ännu fler tips. Som jag ofta säger så handlar Positiva Tankar om vilka känslor de skapar. Så, en Positiv tanke som skapar en negativ känsla är alltså helt värdelös. Om jag till exempel tänker: ”Jag är framgångsrik”, vilket kan verka som en positiv tanke men istället så skapar den tanken bara känslor av misslyckande och av att vara värdelös bara för att den tanken påminner mig om ett misstag som jag nyligen gjorde, ja, då är den tanken inte en positiv tanke.

I kommentarsfältet får ni gärna komma med önskemål om vad ni vill läsa mer om här på bloggen.

5 tips för Positivt Tänkande

5 tips för Positivt Tänkande

5 tips för Positivt tänkande:

 1. Tro att du kommer att lyckas. Det finns inget som att tro på sig själv för att skapa en mer framgångsrik verklighet. Så tvivla inte på dig själv utan tro på att du kommer att lyckas med att uppfylla dina mål. Var inte rädd för att bli besviken för besvikelsen blir inte större bara för att du haft höga förhoppningar. Promise!
 2. Analysera vad som gick fel. Att tänka positivt betyder inte att du ska förneka det som blivit fel. Ge dig själv lite tid att fundera på de saker som ledde fram till din nuvarande situation så att du kan undvika framtida misstag och se fram emot en mer positiv morgondag som du möter med nya lärdomar.
 3. Ge dig själv beröm. Ofta när vi känner oss frustrerade eller upprörda så koncentrerar vi oss på de dåliga saker eller misstag vi har gjort istället för att ge oss själva beröm för vad vi faktiskt gjort rätt. Tillåt dig själv att känna dig glad och stolt över de saker som du har åstadkommit även om du har ställt till det på andra områden. Det är så viktigt att ge beröm, både till sig själv och till andra.
 4. Förlåt dig själv. Att ständigt klanka ner på dig själv för misstag du gjort kommer inte att förändra dem. Säg istället till dig själv att du är förlåten för dina misstag och tillåt dig att gå vidare i glädje över de lärdomar du tar med dig.
 5. Lär av det som varit. Det förflutna ligger bakom dig och oavsett hur illa det gick så finns det inget du kan göra för att ändra det. När du känner att negativa tankar om det förflutna kommer upp så ska du ersätta dem med positiva tankar om framtiden. Att leva i och älta det som varit är som att titta i backspegeln hela tiden när du kör bil, det slutar aldrig väl.

För att lära dig mer om Positivt Tänkande så kan du läsa HÄR.

För fler besökare till din blogg så rekommenderar jag Besökstoppen nedan:
Besökstoppen

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 tankar om “Dagens 5 tips för Positivt Tänkande

 • Choices by Annie

  Först stort tack för din mycket peppande kommentar inne hos mig. Den gjorde mig väldigt glad 😉

  Sen tack för ett mycket bra inlägg det där är onekligen något jag borde arbeta mer med, kan vara ganska hård mot mig själv och ger lätt upp när jag möter motgångar inom mig själv. Jag tror jag har lite svårt med tilliten till mig själv och min kapacitet.

  En fin dag önskar jag dig
  Annie

 • TantGlad

  Alltid bra med tips för positivt tänkande. Annars kan allt negativt ta över en positiv person. Personer som är negativa sänder åxo ut dessa signaler som liksom fastnar hos människor med positivt tänkande.

  Ha en jättefin måndag. Tack för en bra blogg som jag tror uppskattas av många.

  You Rock!

 • Geddfish

  Jag har inte varit inne på din superba blogg på ett tag, beroende på att jag datorslöat, har pausat lite försiktigt, förlåtit mig själv för detta. Det är så lätt att tänka i måste-banor, men av detta blir inget bra.
  Har tagit till mig en massa från dina punkter nu, behöver pepp till dottern min.
  Nu får du ha en god nattsömn, fina du, så hörs vi vidare!
  Kram!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det är bara skönt att datorslöa lite nu och då, tycker jag. Det är också bra att låta hjärnan vila på det sättet. Det är viktigt att pausa nu och då så det borde vara en självklarhet för oss alla att göra det.

   Hoppas din dotter inspireras av din pepp.

   Kram!

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det kan vara lite klurigt att förlåta sig själv. Ett trick är att tänka att någon man tycker väldigt mycket om hade gjort samma misstag som en själv och fundera över om man hade kunnat förlåta den personen eller hitta några förmildrande omständigheter. Oftast så dömer vi oss själva mycket hårdare än andra.

   You Rock!!!