Del 4 på min resa med Attraktionslagen – Hur gör jag med tvivel?


Hallå, alla Härliga! Stort tack för eran support i form av era härliga kommentarer. Idag tänkte jag besvara 2 frågor som jag fått av er följare. Ni hittar tidigare inlägg i serien genom att klicka HÄR.

Innan jag besvarar frågorna så tänkte jag göra en kort uppdatering sen sist.

Fredag 6 juli: Ännu en dag då jag inte fick så mycket gjort. Hade ärenden som tog många fler timmar än beräknat så jag kom nog inte igång förrän vid 17.00 vilket frustrerade mig lite grand. Men ett dopp i poolen med gubben fick mig på bättre humör. Jag publicerade i alla fall 2 inlägg på Facebooksidan och 1 på Instagram. Jag måste erkänna att jag inte är lika aktiv på Insta som på Facebook. Sen började jag lyssna på en kvinna som heter Sally Hogshead som pratar om hur man blir fascinerande för sin publik och så fortsatte jag att läsa i boken om hur man blir en internationell föreläsare av Fredrik Härén.

Lördag 7 juli: Det var en dag då jag fick väldigt mycket gjort. Förutom att jag gjorde 2 inlägg på Facebooksidan så skapade jag en ny hemsida för mig som föreläsare och en Facebooksida som hör till.  Jag är så enormt glad över den idén och jag berättar mer om det i ett utav svaren som ni kan läsa nedanför. Ni kan kolla in min nya hemsida HÄR och så får ni gärna gilla min nya Facebooksida som ni hittar HÄR. Jag hittade också ett internationellt nätverk för företagande kvinnor som jag ansökt om medlemskap i. Lärde mig också lite mer om YouTube och du kan se mina klipp HÄR.

Söndag 8 juli: Dagen är inte slut ännu men jag har gjort ett inlägg på min Facebooksida och hinner nog med ett till. I skrivande stund så har jag 17 074 gillare på den sidan och det känns bra att se att den växer. Den sidan är på engelska och handlar bara om Attraktionslagen och ni får gärna kika in den HÄR. Jag har också en engelsk hemsida som endast handlar om Attraktionslagen och den hittar ni HÄR.

Så det har inte ”hänt” så mycket mer än att jag gör det jag bestämt mig för att göra och tagit de möjligheter som sänts i min väg. Så här kommer svaren på de två frågor som jag har fått av er.

Fråga 1: Är det viktigt att skriva ner sina drömmar? Fortsätter du att skriva mer om dem sen? Broderar du ut dem efterhand?

Just den här drömmen om att bli internationell föreläsare har jag inte direkt skrivit ner. Inte detaljerat utan jag har bara på listor över vad jag vill skrivit föreläsa utomlands och sen har det liksom inte varit mer med det. När jag fattade beslutet att bli en internationell föreläsare så var längtan så stark så den fanns i hela mig, det var inte bara en tanke utan det fyllde liksom hela mitt väsen och bilderna är så tydliga i mitt inre så jag känner att jag behöver inte skriva ner den här drömmen. Jag är den hela tiden, jag äter den, jag sover den, jag går den, jag andas den. Den fyller större delen av min dag faktiskt, i varje beslut. Så i det här fallet så visualiserar jag drömmen. Men det är alltid bra att skriva ner sina drömmar och brodera ut dem, särskilt om man känner att man kanske har lite tvivel eller att man har så mycket annat att tänka på så man inte har tid att fokusera på sin dröm. Det viktigaste är alltid att göra det som känns mest rätt för dig, alltså det som skapar de positivaste känslorna hos dig. Det ska alltid vara prio 1.

Fråga 2: Jätteinspirerande att läsa! Du är så häftig ????
Undrar dock, men förstår om du låter bli att svara på det för att du inte heller är mer än människa, men just de sakerna som du inte vill tänka på – det hade varit intressant att veta vilka de är och hur du faktiskt motverkar varje sån tanke. Och hur behåller du ditt starka fokus?

Jag har fått veta av en avläsning att jag håller uppe ett visst sken som att jag låtsas som att saker och ting är bättre och klarare än vad de är – vilket nog är ganska sant, för jag tänker mycket på att vara glad för attraktionslagens skull och försöker låta bli ibland att tänka på alla detaljer som rör eget företag eller att söka andra jobb för att få bättre och tryggare ekonomi då det dränerar mig. Har du nåt tips på hur/vad jag ska tänka, eller känna?

Ska bli intressant att följa din resa! ????

Jag svarar gärna på den här frågan för jag har bestämt mig för att dela min resa för att lära er läsare hur man kan använda Attraktionslagen och då vill jag även visa hur jag gör med oönskade tankar och tvivel. Jag kommer inte bara skriva hur duktig jag är och att allt går enligt läroboken. Jag brottas också med oönskade tankar som sänker min vibration men jag har en hel del strategier som jag använder mig av och jag är även medveten om vad som händer med min vibration i varje läge. Att besvara din fråga just idag är perfekt för den första veckan när jag skrev om det här då var min vibration på topp hela tiden men den här helgen så har jag haft tvivel och andra oönskade tankar så jag har hoppat upp och ner i min vibration. Och det märks direkt i resultatet, antalet gillare på sidan har inte ökat i samma fart som tidigare, jag har inte fått så många idéer, det har inte dykt upp saker i mitt flöde som har hjälpt mig framåt på samma sätt etc.

Jag skrev ovan att jag lyssnat på en intervju med Sally Hogshead och tänkte att här finns ju en kvinnlig förebild så jag ollade in hennes hemsida och Facebooksida och jag har även kollat en massa andra internationella föreläsares hemsidor och sidor på Facebook och gjorde ett stort kardinalfel och det var att istället för att bli inspirerad så jämförde jag mig med dem. På ett negativ sätt. Så då kom det tankar som, ”inte kan väl lilla jag utföra det som de gör”, ”jag kan ju inte mäta mig med dem”, ”de är så professionella”. Ja, det var ett helt gäng med sådana tankar som kom och det började i fredags och jag vet också precis varför de tankarna kom. Jag brukar prata om immunförsvar mot negativa tankar och att vissa saker försämrar immunförsvaret och det är hunger, trötthet och stress. I torsdags så såg jag fram emot att ha hela fredagen obokad så att jag skulle kunna ägna mig åt att bara fylla min vibration med min dröm genom att lära mig mer, att inspireras av andra etc. Jag skulle sätta igång så fort vi kommit hem efter de korta ärenden som vi hade på fredag förmiddag och jag räknade med att vara hemma igen runt 11.00. Men, allt tog mycket längre tid och dessutom så tyckte min man att vi skulle gå in och handla mat innan vi åkte hem men då sade jag stopp. Han fick köra hem mig först och sen åka tillbaka till affären, en omväg för honom på ca 2,5 mil. Men jag kände mig så stressad över att behöva göra en massa saker som jag inte ville göra, saker som inte förde mig närmare min dröm. Jag kan vara väldigt otålig ibland. Tack och lov så är min man tålmodig och accepterande. Så, den stressen och otåligheten tillät jag sänka mitt humör och min vibration vilket var en V.I.P-inbjudan till tvivel och oönskade tankar. Så, efter att ha vältrat i de tankarna några timmar så kände jag att det var dags att stoppa. Så, jag loggade in på ViaFree och satte mig och käkade chips och tittade på Svenska New York-fruar för att istället inspireras av deras lyxliv. När jag sedan vaknade på lördagen så kändes det mycket bättre och jag hade en skön förmiddag och så kom jag på att jag skulle skapa hemsidan och Facebooksidan. För några av de negativa tankarna rörde det här med vad jag föreläser om, de andra föreläser om sådana ämnen som passar på stora globala företagskonferenser så vad har jag att komma med. Men, på lördagen så insåg jag att jag kan ju så mycket mer än bara Attraktionslagen vilket gör att jag faktiskt har mer att erbjuda än vissa andra. Jag har inte bara ett ämne som jag är expert på utan jag har åtminstone 3 ämnen. Och det går ju inte av för hackor. Så den nya hemsidan är till för att marknadsföra Hela mig och inte bara Attraktionslagsdelen. Och jag blev så exalterad över idén och min dröm fick nytt blod så att säga så jag jobbade som sjutton igår och var inte klar förrän vid 23.00 på kvällen. Det blev mer  än en 12-timmars arbetsdag igår men det kändes inte som arbete utan det var bara fantastiskt roligt.

Jag låtsas inte att saker är bättre än vad de är för det blir liksom en längre resa till det jag vill istället fokuserar jag på sådant i mitt liv som är precis så bra som det ser ut. Och det som fick mig att vända i mina tvivel var att jag började fokusera på vad jag har att erbjuda, jag fokuserade i detalj på formuleringar jag kunde ha i min föreläsning som får folk att skratta. Jag fokuserade på vad en kund kan vilja ha ut av en föreläsning med mig och då kände jag liksom hur glädjen kom tillbaka. Jag skulle ju kunna fokusera på att jag faktiskt inte har en enda föreläsning inbokad, att jag inte har en enda utländsk kontakt som skulle kunna hjälpa mig, att jag faktiskt inte har en enda aning om hur jag ska bära mig åt för att få ett uppdrag som föreläsare utomlands. Allt det här är sant, jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska göra men bara för att det är sant så betyder ju inte det att jag måste fokusera på det. Det finns många andra saker som också är sanna, att jag får en publik att skratta, att jag har mycket kunskap, att jag har meriter som att jag t ex har coachat Sveriges integrationsminister, att jag har suttit som expert i Nyhetsmorgon med Steffo Törnkvist och Jenny Strömstedt, att jag har föreläst runt hela Sverige, att jag har föreläst för Skatteverket, att jag har föreläst för tusentals människor, etc. Det är viktigt att fokusera på det som är sant men jag kan välja att fokusera på det som är sant som känns negativ eller det som känns positivt. Så, visst hamnar jag i svackor men jag skiftar då alltid fokus till någon annan sanning som känns bättre och som får igång en positiv tankespiral. Jag har alltid ett val och 98 gånger av hundra väljer jag att välja det som får mig att hamna på topp.


Ni får gärna ställa frågor i kommentarerna så besvarar jag dem i inlägg här på bloggen. Jag återkommer om min resa så ni får följa min väg till min dröm.

Vill du lära dig mer om hur du attraherar in ditt drömliv med hjälp av attraktionslagen så kommer jag köra 6 onlinekurser med start den 30 juli. Det blir galna rabatter och du kan läsa mer i evenemanget på Facebook som du hittar HÄR.  Är du företagare och vill få ditt företag att blomstra med hjälp av Attraktionslagen så startar jag en onlinekurs i Augusti och du kan läsa mer om den HÄR.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *