Den längsta relationen… 5 kommentarer


Den längsta relationen är den till dig själv!

Relationen till dig själv är livslång och den viktigaste som du har. Ett motto som många lever efter är: ”Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad”. Jag har valt att ”bygga” om det mottot för att fungera bättre med verkligheten: ”Behandla dig själv såsom du behandlar andra”. Vi är ofta experter på att älta negativa tankar, vi dömer oss själva väldigt hårt, talar om för oss att vi inte duger något till, intalar oss att vi inte kan, kräks på spegelbilden och vi är så fula och feta. Så skulle du aldrig behandla en vän, bekant, kollega eller familjemedlem. Vi har mycket större förståelse, acceptans och överseende med andras brister än för våra egna. Självklart är det bra med självkritik men det får inte bli in absurdum. Det ska finnas en balans även där. Men om du börjar behandla dig själv som du behandlar andra så har du kommit en god bit på väg till Rockstjärnestatus i relationen till dig själv.

Du är unik!

När du prioriterar och tar hand om dig själv får du mer energi som hjälper dig att vara mer närvarande i nuet och att orka finnas där för dina nära och kära. Både du och din familj har mycket att vinna på att du tar hand om dig själv och dina tankar.
Att sätta dig själv främst innebär att du med jämna mellanrum gör saker bara för dig själv och det behöver inte vara så stort eller märkvärdigt. Ju oftare du gör det desto kortare tid behöver du avsätta per tillfälle.
Ta en kvart om dagen då du är helt för dig själv och gör något som du tycker om; läser en bok, skriver, målar, sjunger, dansar eller vad det nu kan vara.

Kom ihåg!

Du vet väl om att du är en fantastisk människa! Du är en unik sammansättning av erfarenhet, personlighet, utbildning, egenskaper, intressen, kunskap, yrkeserfarenhet och drömmar.

Det finns bara en enda människa på denna jord som har din unikhet och det är du!

Du är bäst i hela världen på att vara DU! Det finns ingen annan som gör det så bra som du gör det!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Den längsta relationen…

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det är vlädigt viktigt att ta hand om sig själv. Tyvärr så ses det ofta som egoistiskt fast det inte alls är det. Hur ska man orka finnas där för sina nära och kära om man inte tar hand om sig?

   You Rock!!!

 • Marie-Louise Nilsson

  Så sant som du säger. Jag har blivit väldigt bra på att behandla mig väl och den kärleken jag ger mig själv ger jag då också till min omgivning eftersom jag är harmonisk och glad. Jag har också lättare att ta emot omtanke från andra när jag själv känner omtanke om mig själv. .så det är en win-win situation. Konstigt att man skulle behöva bli medelålders för att förstå det. hahahha

 • Bodil Wallhoff

  mycket givande läsning.
  något alla behöver hörs lite då o då.

  Detta var mycket bra skrivet.

  försök vara snäll och tanka på dig själv var dag.