Den tappade kjolen! 5 kommentarer


I förra inlägget lovade jag en till berättelse, men innan vi kommer till den så vill jag ta upp det här med att kunna skratta åt sig själv och att  inte ta sig själv på så stort allvar.

Att ta sig själv på stort allvar och att inte våga bjuda på sig själv är direkt kopplat till dålig självkänsla. Ju lägre självkänsla – desto mer navelskåderi.
Har man låg självkänsla så ökar behovet av att få bekräftelse utifrån och då är det svårt att skratta åt sig själv och våga bjuda på sig själv för man är osäker på om det är okej med omgivningen.
Har man däremot en hög självkänsla så spelar det ingen roll vad omgivningen tycker för man vet att man är okej även om man råkar göra bort sig.

Bild: HÄR

Den tappade kjolen!

Det var fredag och jag skulle föreläsa på en högstadieskola för en grupp niondeklassare. På mig hade jag förutom tights även en snygg svart kjol med mudd upptill.
Jag skulle föreläsa i aulan vilket innebar att där fanns en scen för mig vilket gjorde att jag syntes väldigt bra för publiken.
När jag har så stort utrymme som en hel scen så har jag för vana att ibland byta sida av scenen för att kunna få kontakt med hela publiken och så gjorde jag även denna gång. Jag tog min lilla promenad från ena sidan av scen på väg mot den andra, plötsligt känner jag en ändring av stämningen bland publiken och så känner jag något konstigt längs med benen. När jag tittar ner ser jag att kjolen har glidit ner till precis ovanför knäna. Och det har publiken också märkt, såklart. Jag syntes ju jättebra uppifrån scenen.

Så vad gör jag?

Bjuder på mig själv, såklart. Inte mycket val där. Jag böjer mig ner, tar tag i kjolen och drar upp den och säger till publiken: -Oj, här går jag och tappar kjolen! Och sedan asgarvade vi allihop. När allt lugnat sig så fortsatte jag föreläsningen.
Jag vet inte om dom kommer ihåg vad jag pratade om, men dom glömmer mig garanterat inte. Du vet, hon som tappade kjolen.

Jag behövde ingen bekräftelse från publiken därför kunde jag bjuda på mig själv. Jag vet att jag är bra på mitt jobb och att om jag bjuder på mig själv så uppskattas det väldigt mycket.

Vad skulle du ha gjort?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Den tappade kjolen!

 • Filippa

  Hahah, vad kul! Det gäller verkligen att bjuda på sig själv, credits to you!

  Svar: Det är mamma och pappas glas, jag dricker varken kaffe eller Irish Coffe, där i finns det ju Whisky i ;p

 • E.M.C.A

  Vad roligt att du vill vara med och tävla 🙂
  Glöm inte att det är större chans att du vinner om du gör ett inlägg i din blogg om tävlingen 🙂
  / E.M.C.A

 • conny

  Synd att man inte var elev på den föreläsningen! Du har helt rätt, kan man inte skratta åt sig själv och sina misstag så har man dålig självkänsla. (om det inte är för allvarligt förstås).

 • Joanna

  svar: Jätte kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu uttagen så går in och kolla om det är du, om det inte är det så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
  kram