Det nakna avslutet 10 kommentarer


BorstnejlikaHeder åt er som har följt serien om min resa från botten till toppen. Det här kommer bli det sista inlägget i serien, inte för att jag riktigt nått toppen utan för att jag ser att det inte intresserar läsarna lika mycket längre. Det var enligt statistiken flest läsare för de inlägg där jag mådde som sämst och det är ju så det är på nätet, allt negativt har genomsnittligt fler läsare. I det här inlägget kommer jag gå igenom min måendestatus just nu och så ge en sammanfattning över vad jag har gjort för att ta mig så här långt på så kort tid.

Vill du läsa de andra delarna om min resa så hittar de dem här:   Del 1, Del 2, Del 3,Del 4,Del 5, Del 6, Del 7, Del 8, Del 9, Del 10, Del 11, Del 12.  De mest delade inläggen är del 1, 4 och 8.

Jag har ju under resans gång dividerat lite fram och tillbaka om vad som orsakade mitt ras till botten. Jag kom ju fram till att det till största delen handlade om den yrkesmässiga biten och det slog mig idag att jag nog tröttnat på att hela tiden föra ut mitt budskap på olika sätt men ändå inte nå dit jag vill. Att hela tiden få sina önskningar och förhoppningar krossade kan trötta ut den mest uthållige. Nåväl, från att ha varit väldigt låg med ångest och en massa andra jobbiga tankar och känslor så känner jag att jag nu nått en rätt stabil och skön nivå. Jag känner att det är jag som styr mina tankar och mina känslor nu och det är så skönt. Till och med tröttheten har börjat ge med sig och det ser jag som ett väldigt bra tecken.

Jag brukar se mitt yttre som en fingervisning om hur det är på insidan. Så om det kommerr sake rtill mig i mitt yttre som gör mig glad så tolkar jag det som att jag redan var glad och därför hade schyssta vibrationer så at tjag drog till mig ännu mer av sådant som gör mig glad. Och den senaste tiden så har det ju hänt lite roliga saker vilket jag ser som resultat av att jag mår bättre. I mitt senaste inlägg så såg det ju väldigt mörkt ut som ni kanske kommer ihåg. Det är nu 3 dagar sedan jag skrev det och ni kanske undrar var jag tog vägen. Ja, grejen är den att det läge jag skrev om för 3 dagar sedan bara varade i ett par timmar och sen var jag på mycket bättre humör. För när jag hade skrivt det inlägget så kände jag att jag helt enkelt var trött på det och att det nu var dags att faktiskt skippa botten, ordentligt. Jag ser den dippen som en påminnelse för att visa mig var jag inte vill vara och förtydliga var jag vill vara. Så jag satte lurarna i öronen och rockade loss till favoritmusiken och sen tog det inte lång tid innan jag kände mig så mycket bättre. Och redan nästa dag fick jag bevis på att jag klivit långt upp för då fick jag ett mail från ett bokförlag som ger ut e-böcker och de var intresserade av att lista mig som en av deras författare. Så idag ringde redaktören upp mig och strax efter det så hade jag ett kontrakt i min inbox. Så, nu är jag en kontrakterad författare vilket känns väldigt bra. De hade ett ämne som de vill att jag som expert ska skriva kring och jag kommer sätta igång nästa vecka. Så, förutom en grym förkylning som attackerade mig igår kväll så mår jag väldigt bra.

Här är en lista över det jag gjort för att ta mig upp igen:

* Lyssnat på musik som gör mig glad. Har jag varit alltför deppig så att inte ens musiken har hjälpt så har jag stängt av.

* Sovit när jag varit trött.

* Bara gjort det jag haft lust med. Har något känts motigt så har jag bara låtit bli att göra det. Oavsett om det handlat om matlagning, städning, disk, tvätt, vattna blommor, duscha, borsta håret, umgås socialt osv.

* Mediterat ofta

* Lyssnat på inspirerande föreläsningar på YouTube

* Läst riktigt bra böcker. Sådana böcker där karaktärerna lever kvar inom en en ett bra tag efter det att man läst ut boken.

* Styrt mitt fokus till saker som får mig på bättre humör. Som att sitta och betrakta en väldigt vacker blomma tills jag känt en skön känsla inombords.

* Minimerat min tid vid datorn vilket betyder mindre tid på sociala medier, blogg och mail vilket har varit väldigt skönt och befriande.

* Minskat TV-tittandet till ett minimum.

* Varit mycket utomhus

* Använt min logik när tankar om att vara värdelös, misslyckad mfl har varit starka. Då har jag iakttagit dessa tankar och ifrågasatt dess sanningshalt.

* Unnat mig saker som får mig att må bra. Som en dag var jag så sugen på Räkor och Avocado så då åkte jag in till stan och köpte Räkor, Avocado och en härlig Creme Cheese som jag sedan njutningsfullt festade loss på.

* Jag har satt mig själv främst även framför familjen för jag vet att om jag rubbar på hänsynen till mig och mitt välmående så kommer det bara ta längre tid och ge fler bakslag.

Jag vill tacka er som följt mig på den här resan och nu kommer bloggen återgå till det den varit tidigare Tror jag. Eller så lägger jag ner bloggen om den inte får fler läsare än den har nu. Känns inte meningsfullt att skriva för så få med tanke på den tid det ändå tar att sköta en blogg. Jag menar inte att de få läsare jag har är oviktiga men eftersom den här bloggen i huvudsak är mitt företags ansikte utåt så behövs det betydligt fler läsare för att det ska vara värt att lägga ner tid på att driva den. Jag tror ni förstår hur jag menar.

You Rock!!!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 tankar om “Det nakna avslutet

 • Piedra

  Alla människor rasar ibland, och kanske är det så att vissa rasar oftare än andra. Jag tillhör den senare gruppen, så för mig är det helt logiskt att jag följt din blogg mer än vanligt när du skrivit dina ”nakna” inlägg. Jag har upplevt dem som väldigt sanna och jordnära. Som du vet är jag lite allergisk mot positivitetssnack, för mycket av det känns inte sant – åtminstone inte för mig. Kram! <3

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vad roligt att du följt min blogg under den här tiden, Piedra. Vad kul att du funnit inläggen sanna och jordnära.

   När det gäller ”positivitet” så är min åsikt att det alltid är bra och att det alltid är sant. Men, det finns olika läror och definitioner och jag vet att många av dem uppfattas som ytliga och osanna.

   Kram!

 • Geddfish

  Det är så mänskligt att rasa mycket – eller litet.
  Är själv inne i en snurra där jag försöker hitta min glädje igen. Jobbar på det, försöker vända tankarna.
  Jag har följt dig till viss del, men som du skriver om sociala medier, så tar det tid och kraft, så ibland får man pausa.
  Tack för din öppenhet, lycka till nu. Och varm kram!
  Gerd

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det är absolut mänskligt. Och tufft. Så jag tycker det känns viktigt att prata om det. Det känns också viktigt att visa att det kan ske men också att det inte är något farligt och att man tar sig upp igen.

   Att pausa är väldigt viktigt för sociala medier är en väldigt stor distraktion från oss själva och när man är nere så är det väldigt viktigt att ha kontakt med sig själv.

   Heja dig , Gerd! Hoppas du också har klättrat upp snart. 🙂

   Kram!

 • Alexandra Olsson

  Hej!
  Kul att läsa förbättringarna och jag hoppas att det fortsätter bli bättre och bättre. Gå bara inte för snabbt fram nu – behåll och använd dem sakarna som du gjorde för att ta dig upp igen.
  You rock!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Alexandra!

   Jag log stort när jag läste ditt inlägg för precis innan jag läste så kom jag på att jag glömt att skriva en sak i inlägget och det var just det att jag kommer fortsätta göra sakerna på listan även i fortsättningen för att må bättre och bättre. Och för att ta hand om mig själv, precis som jag förtjänar och önskar.

   Tack!

   You Rock!!!