Dina Tankar! 5 kommentarer


 

Om tankar!

Vi använder mindre än tio procent av hjärnans kapacitet.
Vem tänker dina tankar? Ibland händer det ju till exempel att en låt fastnar i huvudet. Det kan vara en skitdålig låt och så tränger man bort den men en liten stund senare så är den tillbaka, och så fortsätter det.
Och då verkar det ju ibland som om tankarna kommer av sig själva och då får man ju hoppas att det är tankar som gör att man mår bra.
Men i dom lägen då jag ältar saker så brukar det ju sällan vara tankar som gör att jag mår bra. Allvarligt talat, när ältade du en positiv tanke senast egentligen? Gud vad jag är snygg, åh jag mår så bra, att jag kan vara så bra, att jag kan vara så snygg, att jag kan vara så himla trevlig. Sällan, utan det brukar vara negativa tankar som vi ältar som gör att vi mår inte alls bra just då.
Om jag ställer frågan så här: vad åt du till frukost i morse? Vad är dom tre sista siffrorna i ditt mobilnummer? Vad var det för färg på den första cykeln som du hade? På ytterdörren hemma, sitter handtaget till höger eller vänster?  
Så fort jag ställer frågor så tänker jag egna tankar för hjärnan börjar leta efter svar.
Så en del tankar kommer av sig själva och en del tankar kan jag faktiskt tänka själv och styra. 
Och då verkar det som att en hel del utav våra tankar, någon har räknat på det,
60 000 – 90 000 medvetna tankar på en dag, det är samma tankar som jag tänkte igår. Det kommer bara automatiskt. Några har uppskattat till att det är upp till 98 %  samma tankar som igår. Så många av dom här tankarna vi har är bara ett mentalt brus, som bara kommer av gammal vana och som egentligen inte leder våra liv någonstans. Vad skulle hända om vi tog kommando här och blev medvetna om att dom här tankarna som kommer här om kommer bara i form av ett brus. Om vi skulle slippa det där bruset och tänka tankar som gör att vi mår bra så bara där skulle det hända väldigt mycket.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Dina Tankar!