Distrahera hjärnan! 3 kommentarer


Häromdagen föreläste jag i Framnäs om Rockstjärnestatus i livet och fick då en fråga som många ställer: Hur bryter jag negativa eller oönskade tankar?
Och det absolut bästa du kan göra är att distrahera hjärnan för då har inte hjärnan ”tid” att ägna sig åt grubblerier eller oönskade tankar.

Hur gör man då?

Allt du gör som kräver hjärnans uppmärksamhet distraherar den från ovälkomna tankar. Så det som är nytt, engagerande, inspirerande, utmanande och spännande fungerar som väldigt bra distraktioner.

Du kommer säkert ihåg när du tog körkort, det tog hela din uppmärksamhet och du tänkte inte på något annat än att få bilen att köra framåt utan att krocka med något. Jag kommer ihåg att jag varken klarade av att lyssna på radio eller prata om något annat än det jag höll på med. Idag kör jag bil mer på autopilot och kan både prata och lyssna på radio.

Så när du gör saker som sitter i ryggmärgen så är din hjärna fri att ägna sig åt annat som t ex oönskade tankar. Men om du däremot gör vanesaker på ett nytt sätt så krävs större fokus av hjärnan, det kan vara att klippa med fel hand eller att duscha i mörker.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Distrahera hjärnan!