Du är perfekt! 6 kommentarer


Nytt på bloggen!
”Rockstjärnevinkel på saken” är ett nytt inslag på bloggen där jag kommer förtydliga begreppet ”Rockstjärnestatus” genom att skriva om olika begrepp, termer, beteenden, situationer och ord från ett Rockstjärneperspektiv. Och jag börjar idag med ordet ”perfekt”.
Jag är perfekt!
perfekt, eng. perfect, av lat.  perficere, göra färdig, fullborda, av per, genom, och facere, att göra; fullbordan , fullbordad, färdig, på vederbörligt sätt avslutad o. d. om ngt som tillredes: färdig.  i uttr. bliva perfekt, komma till stånd;  fullbordas i laga ordning, bli lagligen gällande. 2) fullständig, fulländad, fullkomlig, i detalj riktig, felfri; äv. allmännare: utmärkt;  fullkomlig i sitt slag, som helt fyller alla anspråk, idealisk, mönstergill. Lära sig l. kunna l. förstå l. veta l. göra ngt perfekt. Klockan går perfekt. Försöket lyckades l. gick perfekt. Målvakten gjorde en perfekt insats i matchen.

 Ordet perfekt är ett ganska laddat ord som för med sig en hel del stress, krav och press. Strävan efter det perfekta pågår överallt, hela tiden men ingen tycks någonsin uppnå perfektionism. Varför?
* Är vi för petiga?
* Blir vi aldrig nöjda?
* Har vi feltolkat ordets betydelse?
* Strävar vi efter en perfektionism som är satt av någon annan?
* Är det perfekta något svävande som kommer till oss som ett outtalat och otydligt krav från media och omvärlden i stort?
Rocktjärneperspektivet!
När du har bestämt vad som är perfekt för dig så kommer du också veta när du uppnått det. När du är nöjd så har du uppnått perfektionism. Det är du som avgör vad som är perfekt för dig och i ditt liv. Så länge du gör ditt allra bästa utifrån den situation du befinner dig, utifrån din dagsform, utifrån dina unika egenskaper och erfarenheter så blir det perfekt. Du kan bara göra ditt bästa och det är det som blir perfekt, för dig.
Att vara och göra perfekt utgår hela tiden från dig själv. Att jämföra med andra är helt meningslöst då du utgår från din situation och erfarenhet som är helt olik alla andras.
Perfekt är:
* När du gör på ditt sätt!
* När du når dina mål!
* När du uppnår ditt önskade resultat!
* När du känner dig nöjd!
* När du gör ditt allra bästa!
* När du utgår från dina behov!
* När du finner harmoni i ditt varande!
* När du har Rockstjärnestatus!
Du är perfekt!
Du är fantastisk!
Du är bäst!


Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Du är perfekt!

 • Klokegård - Designa ditt Liv!

  Conny, håller med dig helt. Att vara professionell innebär för mig att man inte lägger in några privata värderingar.

 • conny

  Nakna coachen, hahaha…Jodå det gick att förstå, men kul uttryckt. Visst kan det vara perfekt fastän det är jobbigt. Arbetsglädje kan vara en aktivitet som känns både perfekt och jobbig. 🙂

 • Den nakna coachen

  Allt är helt perfekt även när det känns jobbigt som fan ibland. HUr kan det vara perfekt om det känns jobbigt?
  Jo, min inställning är den att jobbigt kan vara bra och leda till något gott. Jobbigt är jobbigt men bra och alltså helt perfekt även om det är jobbigt 😉

  Gick det att förstå?

  Kram du Perfekta kvinna!!!

  /Linda

 • Anonymous

  Jag behöver verkligen plugga i detta ämne, känner mig fet och ful och börjar ångra att jag flyttar, så jag skall tillbaka till lgh i sommar, och få nytapeltserat i vardagsrummet sen är den perfekt men jag är så dålig på att ta emot beröm blir nojjig, så detta skall jag studera noggrant, Kram Helena Melwin

 • conny

  Ett roligt sammanträffande att jag nyss skrivit om hur fel det blir om man utifrån sitt eget perspektiv försöker tala om för någon vad som är bra eller perfekt för just han/henne. Vi är ju alla olika, behoven och synen på vad som är perfekt är självklart också olika.
  Bra inlägg Cecilia!
  Nedan ett utdrag från mitt senaste inlägg.

  "Felet som de flesta inom socialtjänsten (som jag för övrigt inte har mycket till övers för) är att de utgår från sina egna inlärda värderingar och försöker pådyvla dem sitt eget inskränkta sätt att tänka. Att försöka hjälpa någon genom att utgå från sin egen verklighet är dömt att misslyckas och skapar bara irritation hos den hjälpbehövande som hellre sover i en port än att leva efter nån inkompetent socialkärrings vilkor".