Du har förmågan!I en statusuppdatering på min Gilla-sida på Facebook: ”Rockstjärnestatus i Ditt Liv!” för några dagar sedan så skrev jag: ”Du har förmågan att…

1502078_550973508326974_1914990585_n

Foto: Anneli Särnblad

….framkalla glädje när som helst! Och då fick jag följande fråga från en gillare: ”Har jag?”. Mitt korta svar på den frågan är: Ja, det har du! Du har förmågan att skapa alla känslor som du någonsin haft tidigare i ditt liv. Har du känt glädje? Ja, då kan du framkalla den känslan igen. Har du känt passion? Ja, då kan du framkalla den igen. Har du känt förväntan? Ja, då kan du framkalla den känslan igen. Visst är det härligt? Tänk vilken makt du har över ditt liv när du blir medveten om hur du kan skapa dina känslor på ett väldigt enkelt sätt.

Du har säkert varit med om att du känt irritation, nedstämdhet, dysterhet, hopplöshet, maktlöshet och om du har varit uppmärksam så kanske du har märkt att det verkar som att det bara kommer fler tankar på saker som gör dig irriterad eller nedstämd. Vi tar ett exempel: Du ser en bil som gör dig påmind om en speciell person, en person som irriterar dig ganska mycket, så känner du hur du blir irriterad när du börjat tänka på den här personen. Och medan du tänker på den här personen så kommer du att tänka på det där viktiga brevet som du skulle ha skickat i förrgår men som du har glömt, irritationen växer och du börjar även klandra dig själv och känna lite skuld för att du glömt. Och då kommer du plötsligt på något pinsamt som du råkade säga på senaste personalfesten och du känner hur du sjunker ihop lite och känner skam över dina ord. Och apropå personalfesten så kommer du att tänka på det där tillfället på jobbet när du tabbade dig…….osv. Där har du satt igång en negativ tankespiral som i sin tur dragit igång en negativ känslospiral. Och när den är igång så kan det kännas som om du är fast och inte kan ta dig ur. Men, det är möjligt att göra det. Det är också möjligt att skapa nya mer positiva spiraler som med lite träning till slut går på Autopilot.

Jag brukar prata om en händelsekedja som du själv styr över, medvetet eller omedvetet. Så här går den:

  • Du styr dina tankar
  • Dina tankar skapar dina känslor
  • Dina känslor styr ditt beteende
  • Ditt beteende styr hur du blir bemött

Att vara medveten om den här händelsekedjan gör att du kan styra över väldigt mycket i ditt liv. Inte minst dina känslor. Så dina tankar är dina bäst verktyg för att skapa härliga känslor.

I min bok: ”Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig” får du tips och tricks för hur du upptäcker omedvetna tankar, hur du bryter negativa tankar, hur du blir av med irritation, hur du skapar nya positiva tankar och positiva känslor mm. Just nu har vi ett julerbjudande där du får 250 affirmationer på köpet när du köper E-boken. Klicka på bilden nedan för att läsa mer om boken.

Thinkstarnew

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *