Du styr dina tankar! 2 kommentarer


Mozart, Ragdoll
Det här med tankar gäller i allra största grad på alla områden i livet. Du kan inte förändra alla situationer och områden i ditt liv men du kan alltid förändra hur du påverkas genom att förändra dina tankar och din attityd.
Jag pratar helst inte om positiva och negativa tankar utan har valt att kalla det för konstruktiva och destruktiva tankar istället. Om du går runt med destruktiva tankar så kommer du också att se och möta sådant som späder på dina tankar så att de kan forstätta att vara destruktiva. Och tvärtom. Konstruktiva tankar erbjuder dig att se och möta sådant som ökar på dina glada tankar.
En annan fascinerande sak med tankar är det här med energi. Destruktiva tankar tar väldigt mycket energi, både mentalt och fysiskt. Anledningen är att destruktiva tankar har en förmåga att sätta sig i kroppen i form av muskelspänningar och det tar på krafterna. Däremot så får vi energi från konstruktiva tankar, du känner dig stärkt, fri och lätt. Lätt till kropp och själ.
När du är medveten om hur dina tankar och attityder påverkar hur du ser på din vardag så kan du också bli medveten om vilka tankar och attityder du har som begränsar din möjlighet till Rockstjärnestatus i ditt Liv. När du börjar bli medveten om dina tankar och attityder så kan du också välja att byta ut dom mot tankar och attityder som ger Rockstjärnestatus och sätter ett stort leende på dina läppar betydligt oftare.
Med det här i tankarna så inser vi att vi styr våra liv med våra tankar. Vi bestämmer själva hur våra liv ska se ut. Och det är mitt och ditt ansvar att styra över våra liv och det är ju en fantastisk gåva. Det är jag som väljer att vara Rockstjärnan i mitt liv, jag väljer konstruktiva tankar som föder livsglädje för mig!
Vilka tankar väljer du idag? Vem styr dina känslor?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Du styr dina tankar!

  • AKIRUM

    Ja det är otroligt hur mycket stryk vi kan ge oss själva mentalt, genom att tänka destruktiva tankar. Det är urviktigt att ta kommandot över tankarna och därmed styra dem och inte låta sig bli styrd av dem! // C.S.

  • Irrhönan

    Ytterst medveten om att jag väljer mina tankar – det är lätt att deppa ihop och förtvivla i ljuset av Norges tragedi, det eländiga sommarvädret, etc, etc.

    Hur affirmerar man positivt trots sånt?

    (Jag letar t.ex. efter nånting positivt som säger mig att jag inte låter vädret påverka mitt humör, men utan ordet "inte"…)