Effekter av negativt tänkande


Det här delar jag exklusivt med dig som prenumererar på mitt nyhetsbrev. Det du finner nedan är hämtat från min e-kurs: Lär dig tänka positiva tankar och hur du förblir positiv. Du kan läsa mer om e-kursen genom att klicka HÄR.

Omslag3dEffekten av negativt tänkande.

Negativt tänkande har en omedelbar, destruktiv inverkan på ditt liv för i samma ögonblick som du har en negativ tanke så sker följande:

 • Hindrar dig från att nå ditt mål eller försenar hela processen
 • Du börjar må sämre och bli på sämre humör
 • Tillför negativa aspekter till ditt liv

 

 

 

Det här innebär att det inte finns några fördelar för dig med att tänka negativt. Däremot så finns det många fördelar för dig att tänka positivt vilket vi gick igenom i del 2 av kursen.

För att öka förståelsen för hur negativa tankar påverkar ditt liv så ska vi mer i detalj studera hur negativt tänkande påverkar ditt liv.

Effekter av negativt tänkande

Negativt tänkande hindrar dig från att njuta av de fördelar som positivt tänkande för med sig och bara det i sig är en stor anledning till att sluta med negativa tankar. När du väl har det klart för dig så kommer din hjärna bli mer motiverad till att hjälpa dig att minimera de negativa tankarna så att du kan sätta de positiva tankarna på autopilot istället för de negativa.

Här följer en lista med 11 effekter av negativt tänkande. Alltså en lista över 11 olika sätt som negativt tänkande hindrar dig från att njuta av fördelarna med positivt tänkande.

11 effekter:

 1. Ett mindre värdefullt liv istället för ett värdefullt och rikt liv.
 2. Lägre självförtroende istället för ett starkt självförtroende.
 3. Lägre självkänsla istället för en bra självkänsla.
 4. Brist glädje och njutning istället för mycket glädje och njutning.
 5. Starkare känslor av hopplöshet och maktlöshet istället för starka känslor av inre styrka, förmåga och hoppfullhet.
 6. Brist energi istället för mycket energi.
 7. Brist på inre harmoni istället för en stark känsla av inre lugn och harmoni.
 8. Brist på framgång istället för mycket framgång.
 9. Mindre glädje i det sociala umgänget istället för roliga, glädjefyllda relationer.
 10. Sämre hälsa istället för en bättre hälsa.
 11. Brist på klarsynthet istället för klarsynthet. Eftersom du har ett val så är det ganska meningslöst att tänka negativt, vilket sätter krokben för dig istället för att tänka positivt som gynnar dig. Den här sista effekten innebär helt enkelt ett mindre förnuftigt sinne. När du inser att negativt tänkande ger brist på klarsynthet så hjälper det din logiska del av hjärnan att uppmärksamma att negativt tänkande helt enkelt inte är ett särskilt förnuftigt sätt att tänka eftersom det har en så negativ effekt på dig och ditt liv.

Om du kan tänka positiva tankar som alltid gynnar dig istället för att tänka negativa tankar som sätter krokben för dig så är ju det mest förnuftiga att välja de positiva tankarna. De negativa tankarna förstör så mycket för dig speciellt när de leder till tankar som saboterar din självkänsla och självbild.

Och hur du än vrider och vänder på det så kommer du aldrig hitta en härlig och underbar anledning till att tänka negativa tankar.

Så, vad har negativa tankar för effekt på dig och ditt liv?

Ju mer du uppmärksammar på vilket sätt dina negativa tankar sätter krokben för dig, desto mer ser du vilka de specifika effekterna är för just dig. Och när du ser det så ser du också på vilket sätt de negativa tankarna inte på något sätt har någon positiv inverkan på dig eller ditt liv och du förstår då att du kommer få ett mycket rikare och positivare liv utan de negativa tankarna. Och ju mer motiverad du blir desto lättare kommer det bli för dig att automatiskt välja positiva tankar.

Kom ihåg att ju mindre värde din hjärna ser i de negativa tankarna desto lättare blir det för dig att släppa dem och istället välja positiva tankar.

Så fokusera på att göra en rent konstruktiv analys av dina negativa tankar för att bli klar över de negativa effekterna det har för dig för det hjälper dig väldigt mycket i ditt beslut att skapa en positiv attityd och sätta de positiva tankarna på automatik.

Har du några frågor så kan du kontakta mig via mail: cecilia@klokegard.se