Egoism i dess högsta form! 8 kommentarer


Konstruktiv Egoism är ett av mina favorituttryck. Vi kan också välja att kalla det för skapande egennytta om egoism känns som ett alltför laddat ord.
Vad är då Konstruktiv Egoism egentligen?
Det är ett sätt att skapa förutsättningar för att må så bra som möjligt. Vanligt förekommande är att andra människor, arbete och måsten prioriteras högre än det egna måendet. ”Jag ska ta hand om mig själv när barnen blivit stora.” Det är en vanlig tanke men du gör inte barnen någon tjänst för genom att sätta dig själv långt ner på prioriteringslistan så utarmar du även din energinivå och är inte till nytta för någon, inte ens för barnen.
Avslappning!

Med konstruktiv egoism prioriterar du dig själv högre, tar hand om dig själv och fyller på energi så att du orkar finnas där för jobbet, barnen och andra viktiga saker i ditt liv.

För att få energi är det viktigt att du gör sådant som du får energi av och vissa saker gör du för att de är så självklara som att äta och sova. Men det ger dig egentligen bara den nödvändiga energin du behöver för att kroppens system ska fungera.
För att kunna vara engagerad i ditt arbete, lyhörd för familjens behov, uppmärksam mot medmänniskor osv så behövs det mer energi än så.
När du har fullt av alla typer av energi känner du livsglädje, du är engagerad, passionerad, uppmärksam, vänlig, fylld av glädje, harmonisk, kreativ och fylld av känslan att livet är härligt att leva.


Vad gör du för att fylla på energi?

I boken ”Rockstjärnestatus – Guldkant i Din Vardag!” får du konkreta tips för hur du visar dig själv mer uppskattning och därigenom får mer energi. Läs mer om boken HÄR!

 

Du kanske också gillar:

 • Konstruktiv egoist? Javisst!Konstruktiv egoist? Javisst! (0)
  ”Sätt på dig din egen syrgasmask först - innan du hjälper andra.”Visst har du också läst […]
 • Konstruktiv egoism!Konstruktiv egoism! (3)
  Konstruktiv Egoism är ett av mina favorituttryck. Vi kan också välja att kalla det för […]
 • Ryck upp dig!Ryck upp dig! (16)
  Har du hört den förut? Allting går emot dig, inget blir som du vill och du orkar inte […]
 • Att lösa livspusslet!Att lösa livspusslet! (1)
  Människans livspussel innehåller idag fler och mindre bitar än för bara 30 år sedan. Så […]
 • Varför ska jag vara positiv?Varför ska jag vara positiv? (0)
  Positivt tänkande kan låta så enkelt men det är alltid inte lätt. Och en ska som gör det […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Egoism i dess högsta form!

 • The Spectacular Life

  Jag tar han om mig varje ddag och har även hittat sätt att göra det tillsammans med mina nära och kära.

  Ett underbar sätt att ta hand om mig själv är när jag låter barnasinnet flöda och busar och leker med min dotter. Då spritter hela jag med energi och jag fylls på när jag hör hennes sprudlande och smittande skratt. det är balsam för själen.

  Har även skrotat att ha dåligt samvete för att jag tar hand om mig själv 😉 Jag vill finnas till för mina familj länge och vill ge dem så mycket och för att kunna göra det så måste jag ta hand om mig också.

  Diggar dig och din blogg!

  Kram <3

 • Framgångsbyrån STHLM

  Jag gillar konstruktiv egoism, har det som en stor ingrediens i mitt liv. Behöver absolut påminna mig då och då. Bra veskrivet Cecilia!
  Kram I

 • Hälsofokus

  Konstruktiv egoism & Skapande egennytta. Jag gillar verkligen båda dessa uttryck OCH vad de står för 🙂
  // KIKKI

 • Anja Håkanson

  Hej! Fin blogg du har. 🙂 Tänkte fråga om du vill göra mig en pytteliten tjänst genom att gilla min bild här: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2053971241361&set=o.119864081372236&type=1&theater. (Du måste gilla sidan också) Vore supersnällt om du ville hjälpa mig vinna denna tävling. 🙂 Om du vill får du även en länkning inför mina 200 unika besökare om dagen när tävlingen är slut, lämna isf en kommentar i min blogg att du har röstat. 🙂 Tack på förhand och förlåt om du inte gillar sånt här! Kram Anja.

 • Den nakna coachen

  Halloy!

  Jag tar hand om mig själv varje dag…tänker inte vänta tills jag blir "gammal". Jag njuter här och nu. Energi får jag genom att sova när jag är trött, leka när jag vill leka, äta när jag är hungrig. JAg styrs inte av Jante längre och jag har inga måsten i live längre.

  Jag gör det Jag vill När jag vill det och det ger kraft.

  Kraam

  /Linda