En favorit i repris! Bloggmaraton, Inlägg 27 av 48! 1 kommentar


Man kanske inte ska upprepa sig på bloggen men eftersom jag nu Maratonbloggar så tänkte jag reprisera ett blogginlägg som jag själv är nöjd med.

Nina Jansdotter och Jacqueline Kothbauer, härlig kombination för framgång!

Det pratas mycket om framgång i alla typer av media och det har blivit väldigt viktigt och något som många strävar efter idag. Framgång har många olika ansikten och vägarna dit är många. Den fråga som oftast dyker upp är: Hur gör jag för att nå framgång? med betoning på HUR. Frågan är väldigt  relevant då framgång inte bara kommer som ett brev på posten.
Framgång är idag ett väldigt vanligt förekommande begrepp och bokhyllorna fylls hela tiden på med nya självhjälpsböcker för hur du når framgång och blir lycklig. Jag har även skrivit en hel del här på bloggen om framgång och om du klickar HÄR kan du se tidigare inlägg i den kategorin. För mig är framgång något som är individuellt och det kan vara stort eller litet, det viktiga är att den framgång man strävar efter fyller ett tomrum man har i livet och att det gör dig mer lycklig och ger högre Rockstjärnestatus i ditt Liv!

I det här inlägget tänkte jag visa på vikten att ha Rockstjärnestatus för att nå framgång på facebook och i media!

MediaBabe!
Jacqueline Kothbauer, MediaBabe!

Jacqueline Kothbauer har skrivit boken Mediababe, och här beskriver Jacqueline Mediababe:

Boosta karriären – bli en medieprofil! Mediababe lär dig paketera din kompetens på ett professionellt sätt inför potentiella arbetsgivare eller kunder. Ditt personliga varumärke blir starkt och ditt värde tydligt genom att kommunicerar på rätt sätt. Mediababe är en guidebok som i 9 steg tar dig från okänd till erkänd inom ditt yrkesområde. Inspiration från tio stjärnor som själva bygg framgångsrika karriärer som läkare, stå upp-komiker, politiker, författare, entreprenörer, fitnessprofiler, kockar, människorättskämpar, trädgårdsmästare med flera.

Vad är fördelarna med att bli en Mediababe?

Bygg ditt personliga varumärke
Vi människor föredrar det kända framför det okända. Anledning till att så många får jobb och konsultuppdrag via kontakter är tryggheten det ger arbetsgivaren eller uppdragsgivaren. Du är känd och den som anställer/anlitar vet vad du går för. Om du vill arbeta hela livet på samma ställe och ni bara är en handfull personer på avdelningen behöver du inte bygga ett personligt varumärke. Arbetar du på ett företag med flera hundra eller tusen anställda och/eller vill utvecklas genom att gå vidare till en ny organisation – då har du stor nytta av att inte vara helt okänd.
 
Att bli en mediababe handlar om att bygga ett personligt varumärke som är känt och uppskattat. Inte av vem som helst, utan av dem som kan hjälpa dig att få roliga, lönsamma jobb eller uppdrag. 
Underhåll ditt kontaktnät!
En mediababe använder sociala medier för att underhålla sitt kontaktnät och på enkelt sätt informera om vad han eller hon gör idag. Har du fått nya kunskaper tack vare ett projekt, en kurs du har gått eller ansvaret för en ny satsning, berätta det!

En mediababe kan bygga ett stort och värdefullt kontaktnät som ökar chansen att få jobb och uppdrag med mindre ansträngning. 

Läs mer om det här i Jacquelines blogginlägg: Framgång med Facebook – Fördelarna du får som Mediababe! 

Här hittar du Jacqueline och mer om Mediababe:

Facebook: Mediababe 
Blogg: Mediababe
Köp boken: Mediababe

FacebookBabe!


Nina Jansdotter, FacebookBabe!

Nina Jansdotter är just nu aktuell med boken Framgång med Facebook där Jacqueline gästspelar och skriver om Mediababe och Facebook och jag gästspelar med ett avsnitt om vilken nytta vi kan ha av facebook i vårt sociala samspel.
Boken beskrivs så här:

Vill du också lära dig att utnyttja Facebook på bästa sätt? Det här är boken som hjälper dig en bra bit på väg, oavsett om du bara vill vara med för nöjes skull eller är entreprenör som vill nätverka på ett proffsigt sätt. Den som lägger litet tid på mediet märker snart att det är ett effektivt och socialt sätt att hantera kontakter, vänner, släktingar och annat. Facebook kan ses på många sätt som ett digitalt fikarum eller en plattform för både nytta och nöje. Författarinnan Nina Jansdotter konstaterar: Idag lägger jag uppemot tre timmar per dag på Facebook, vilket bland annat har genererat många föreläsningsuppdrag, nya affärskontakter och strategiska samarbeten. Det har också blivit en arena där jag kunnat bygga på och underhålla mitt personliga varumärke och jag får också en hel mängd olika förfrågningar om intressanta samarbeten, föreläsningsförfrågningar samt coachuppdrag av olika slag. Det har alltså blivit en marknadsföringskanal av vikt för mig och många andra.
Nytt jobb via Facebook!
Nina Jansdotter rekommenderar den som letar nytt jobb att på Facebook visa upp ett levande cv och lyfta fram kvaliteter och erfarenheter. Sajten ger dig tillgång till en mängd kontakter när du letar jobb eller rekryterar. Du kan också kolla upp arbetsplatser.

Så gör du: Letar du efter nytt jobb, var extra noga med vilken bild du ger av dig själv i din profil och de dagliga kontakterna. Många rekryterare tar en titt på de påtänktas Facebooksidor.
– Det har hänt att de betalat »vänner« för information, säger Nina Jansdotter.
Om du ber ditt nätverk om jobbtips, var specifik. Se till att de vet att du letar: »Sitter och filar på mitt cv, någon som vill slänga ett öga?« Följ tänkbara arbetsgivares sidor. Leta efter vänners vänner inom din bransch eller organisation, så du kan hänvisa till en gemensam kontakt.
Om det är du som rekryterar, lägg ut annonsen på din logg.
Tänk på: Akta dig för att bli påstridig och att försöka utnyttja dina kontakter för långt. Tro inte att du klarar dig med bara Facebook.

Här hittar du Nina och mer om Framgång med Facebook:

Facebook: Framgång med facebook
Köp boken: Framgång med Facebook

RockBabe!
Cecilia Kärvegård, RockBabe!

Cecilia Kärvegård har nyligen släppt e-boken: ”Rockstjärnestatus i Din Vardag!” som ger en försmak på den ”pappersbok” som Cecilia skriver.
Som vi har sett ovan så är sociala medier, traditionella medier och facebook effektiva verktyg för att nå framgång inom karriären på olika sätt. Och då tänkte jag komplettera de här verktygen med Rockstjärnestatus! För att lyckas som MediaBabe och FacebookBabe behöver du även vara en RockBabe.

Utdrag ur Cecilias bok:
”När du är unik, när du ser att du är bäst i hela världen på att vara Du, när du prioriterar så att du mår bäst, när du lever fullt ut, när du går utanför din trygghetszon och möter livet! Då har du Rockstjärnestatus i ditt liv!”

Att bjuda in Rockstjärnestatus i ditt liv är att ändra attityden, tacka ja till fler konstruktiva tankar, leva ut dina drömmar, välja skrattet, leka, prioritera dig själv, njuta, göra mycket av det som du tycker om att göra och att vara unik. Det är så mycket och ändå enkelt på sätt och vis. Det krävs inga stora projekt, massor med tid och tjocka plånböcker utan mycket går att göra i vardagen för att bjuda in Rockstjärnestatusen i ditt Liv. 
Det är viktigt att du är i balans med dig själv och det du gör. Att du är trygg i dig själv och har både självkänsla och självförtroende, annars är risken stor att du en dag känner att du är en bluff och att  någon snart kommer på dig. Det är ett vanligt fenomen bland dom som lyckas att få den här känslan om inte självförtroendet och självkänslan hänger med.

Om vikten av att veta vad du vill: 
Om du vill uppnå livet i dina drömmar, så måste du sträva efter att uppnå just dina drömmar, inte någon annans. Så, ju bättre du förstår dina egna önskningar, desto klarare blir din egen lycka för dig och desto lättare blir det för dig att släppa alla distraktioner i ditt liv och följa vägen som leder till sann lycka för dig.
Självinsikt hjälper dig att förstå och uppskatta dina styrkor så att du kan använda dem till att få det du vill ha. Alldeles för många slösar sin energi på att försöka bearbeta sina svaga sidor vilket endast brukar leda till mediokra resultat. Det är slöseri med energi och kan förstöra självförtroendet.
Din unikhet:
Att vara unik är att vara ditt absolut bästa jag. Du presterar som bäst när du gör saker utifrån dig själv, när du gör saker på ditt eget sätt. Det är både tidseffektivare och energieffektivare att vara unik. Det går åt mindre tid till att tänka och fundera över om du gör på rätt sätt om du är unik. För att hitta din unikhet så måste du lära känna dig själv.
Vad är då din unikhet? Jo, det är allt som är du sammantaget: egenskaper, beteende, utbildning, erfarenhet, intressen, livserfarenhet, drömmar, visioner, mål och kunskaper. Det är allt det sammantaget som gör dig unik. Och för att ta fram din unikhet krävs modet att vara dig själv.
En framgångsrik människa har förmågan att använda sin unikhet för att nå sina mål här i livet. Det handlar alltså inte bara om en bra utbildning och mångårig erfarenhet på arbetsmarknaden utan en kombination av utbildning och dina personliga livserfarenheter, beteende, intressen mm som är grunden till framgång.
Här hittar du Cecilia och mer om Rockstjärnestatus:
Blogg: Där är du nu.

Köp boken: Rockstjärnestatus i Din Vardag! 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “En favorit i repris! Bloggmaraton, Inlägg 27 av 48!

  • Ewa Pihl GalleriAquarelle ewa_pihl@hotmail.com

    Blir glad av bara namnen på fleckera!!! Det är så här tjejer ska va mitt i livet!! Stötta, roa , hjälpa. TÄNK, vilken skillnad ni gör för "efterkommande". Detta fanns ju inte förr.Ni är en enorm språngbräda, och ska vara mycket, mycket stolta över er. Mest för att ni är så härliga förebilder. Inga sterotyper, som de flesta blir rädda för, utam tuffa varmblodiga kvinns!!! Kraaam o tack för att ni fins!!!