En god gärning 6 kommentarer


BloggutmaningIdag är det söndag vilket innebär att den här veckans bloggutmaning: ”Mer glädje åt folket” nu har nått sitt slut. Temat den här veckan har varit att göra goda gärningar när man har fått tillfälle. De som deltagit i utmaningen har den här vekan haft som uppgift att göra goda gärningar för att sedan skriva ett inlägg om det på sina bloggar idag. Varje vecka kommer jag med ett nytt tema vilket alltid presenteras på måndagar. Hela syftet med utmaningen är att sprida mer glädje både på nätet och IRL och min förhoppning är att det ska bli en stor rörelse med tiden för att vara en motvikt till all negativitet som vi hela tiden möter på nätet och i samhället. När deltagarna idag skriver på sina bloggar om de goda gärningar de gjort så sprider de glädje till de som läser inlägget. Först spred de glädje till den som tog emot den goda gärningen vilket även gav de själva glädje och så blir de glada igen när de skriver om det på sina bloggar. Ett perfekt sätt att mjölka ur glädjen så mycket som möjligt och njuta av den flera gånger. Längst ner hittar ni länkarna till de bloggare som deltog i den här veckans utmaning men först ska jag berätta om min goda gärning. 🙂

I onsdags när jag kom ut från affären så var det en äldre kvinna på parkeringen som tappade sin matkasse som gick sönder. Jag erbjöd henne min hjälp och gick in till affären och köpte en ny påse till henne och så hjälpte jag henne att plocka upp varorna och lägga de i påsen. Hon blev väldigt glad och uttryckte sin tacksamhet flera gånger och det gav mig en stor glädje att se hur glad hon blev.

Här är listan över de bloggar som var med i utmaningen så att ni kan besöka dem. Vill du också vara med i den här listan nästa söndag så kom tillbaka hit i morgon när jag lägger upp veckans tema.

Jagteaafugglas
Pantertantens Passioner
TantGlad
En kvinna mitt i livet
Miatankar

Ett strot tack till er som varit med den här veckan!
Nästa söndag hoppas jag att vi blir ännu flerr som sprider glädje tillsammans!

Den 29 Mars föreläser jag i Stockholm och har du vägarna förbi så vore det jättekul att träffas. Läs mer HÄR

Du kanske också gillar:

 • Mer glädje åt folket #2Mer glädje åt folket #2 (7)
  Charmiga måndag är här och det innebär att det är dags för temat till veckans […]
 • Vissa dagar är sådanaVissa dagar är sådana (5)
  När jag nu satte mig för att skriva ett inlägg så blev det total bloggtorka, något som […]
 • Möblera omMöblera om (5)
  Hallå alla härliga! Den här dagen startade med ett fantastiskt solsken och några mindre […]
 • Spännande morgonrutiner?Spännande morgonrutiner? (10)
  Hallå alla Härliga! I går startade jag en serie i 26 delar här på bloggen där jag […]
 • Planeringen ger mer lyckaPlaneringen ger mer lycka (8)
  Jag läste en forskningsrapport nyligen kring semesterresor och semesterplaner vilket var […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “En god gärning

 • Annika

  Oj, förlåt…men jag har varit lite dålig på att gå bloggrundor denna vecka. Måste nu tänka till lite…har jag gjort nån god gärning? Men då jag har ett service jobb så blir det rätt så många små goda gärningar varje dag. Vi vill ju ha glad nöjda kunder. Ska kolla in hos dig i morrn och se vad veckans utmaning blir.
  Ha nu en fin kväll.

 • Ninnie

  Hej, jag ville egentligen hänga på. Hade till och med ett utkast som jag skulle redigera. Influensan har däckat mig totalt och de enda goda gärningar jag gjort har i princip tillfalligt mig själv. Kram

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det är viktigt att göra goda gärningar även för sig själv. Det görs alldeles för lite av sådant. 🙂

   Hoppas du blir frisk snart.

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vad roligt att du vill hänga med i morgon. 🙂
   Ju fler vi är desto mer glädje sprider vi och det är en sådan fantastisk kraft.

   You Rock!!!