Ett av de vanligaste misstagen folk gör i relationer


Idag har min man och jag bröllopsdag. Vi har varit gifta i hela 11 år. Det har varit både upp och ner men jag känner att vi har en så stark grund så vi tar oss igenom motgångar utan att krascha vår relation. Jag är så lycklig och tacksam över att jag får leva med en så fantastisk man som jag gör. Det är inte rosa moln varje dag men betydligt fler rosa än grå. I dagens inlägg så tänkte jag gå igenom ett av de vanligaste misstagen som folk gör i sina relationer. albert-einstein-401484_1280

Einsteins definition av galenskap är att göra på samma sätt om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Och som relationscoach ser jag många par som försöker rädda sin relation genom att försöka med samma sak hela tiden. Och när de inte lyckas så känner de sig frustrerade, maktlösa, irriterade och uppgivna vilket är den sämsta utgångspunkten man kan ha när man vill ha en kärleksfull relation. de här känslorna leder oftast till att man antingen upplever känslor av att vara värdelös för att man inte lyckas eller så går det ut över partnern för att den är oförmögen att förstå, höra, se eller förändra sig så att allt ska bli bra igen.

Vi får lära oss att för att kunna reda ut något så måste man prata om det. Vi lär oss att man verkligen måste diskutera problemen för att komma fram till en lösning som sedan leder till att relationen blir bra igen.

I gårdagens Lovemail fick du läsa berättelsen om Anna och Anders där Anna kände att hon inte nådde fram till Anders. Hur mycket hon än pratade så blev det ingen förbättring. Hon upplevde att hon pratade om deras problem och försökte lösa dem, Anders uppfattade bara att hon tjatade och slog helt enkelt dövörat till. Därför gav jag Anna rådet att testa något helt annat vilket hon också gjorde och det gav genast helt andra resultat.

 

Övning:

Vad upplever du att du gör om och om igen för att din relation ska bli bättre? Vad känner du att du gör om och om igen men utan önskat resultat? Skriv gärna ner allt du kommer på och fundera sedan över vad du kan göra annorlunda.

 

Ovanstående text och övning är hämtat ur 365 Dagar KR – Din guide till en Kärleksfull Relation som är en guide för de som vill lära sig att vårda sin relation och tända gnistan igen. Du kan läsa mer om 365 Dagar KR HÄR.

Hur min man och jag ska fira vår bröllopsdag har jag ingen aning om. Han är i skrivande stund på väg hem från Linköping där han varit på kurs i ett par dagar. Sen är han bara hemma tills i morgon då han åker till Litauen över helgen med sina jobbarkompisar. Ooops, nu kom han hem! Måste springa ner och kramas lite. Vi hörs och syns! Och kom ihåg att kolla in relationsguiden. 😉

You Rock!!!

love-903156_1280

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *