Fem tips för återhämtning under semestern! 4 kommentarer


Det tar nästan två veckor för oss människor att gå ned i semesterläge så det är viktigt att ta en längre sammanhållen ledighet. Här kommer 5 tips för hur du kan få ut så mycket vila och återhämtning som möjligt av din semester.

5 Tips!

·         1. Planera inte in några projekt som att renovera bostaden, bygga swimmingpool, göra om trädgården, renovera sommarstugan eller annat som tar mer än ett par timmar i anspråk.
·         2. Om du ska åka iväg med familjen på semester så ha inga höga förväntningar som att rädda ett äktenskap eller att du ska uppleva fantastiska saker. Boka inte upp hela resan med olika saker som ”måste” göras, ses eller upplevas utan lämna en del luckor i planeringen för spontana saker eller för att bara vila och vara.
·         3. Börja förbered din ledighet ett par veckor innan; gör klart så mycket som går, se till att det finns en kollega som går in och tar dina uppgifter och att den kollegan är väl insatt. Skapa ett autosvar till din mail där du lämnar mail och telefonnummer till din kollega om ärendet inte kan vänta tills du är tillbaka från semestern.
·        4.  Läs inga jobbmail under din ledighet och informera dina kollegor om att det inte går att nå dig via mail.
·        5.  Ta inga samtal från jobbet. Be dina kollegor att endast kontakta dig om det är akut och då via sms där de beskriver situationen.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Fem tips för återhämtning under semestern!

 • Solhatten - Isas Trädgård

  Hej Cecilia !

  Snubblar lite på punkt 3 men balanserar upp det med mycket "bara-vara-tid" i trädgården i stället och tar en tupplur i däckstolen i växthuset efter jobbet. I morgon är allt på plats på jobbet och sedan väntar 6 veckor ostörd semester ! Härligt !

  Vi kan väl höras av när det passar med ett besök ! Skall bli jättetrevligt !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 • Fröken Hulda

  Förtydligande: Inga projektplaner, inga resplaner (jag bor ju i ett sommarparadis), ofrivillig förberedelse pga sjukskrivning, kollar INTE jobbmail (dom vidarebefodras till kollegor) och INGA samtal från jobbet. Dom skulle bara våga ringa.

 • Lev Ditt Liv

  Så rätt.. För o överleva måste vi sätta gränser…Toppen lista.. jag uppfyller inte riktigt hela ännu.. men förr snubblade jag på alla punkter…

  Så det blir mer & mer Rockstjärna i mig hela tiden—