Fem tips för minskad mental styrka!


Ett bra sätt för att sabba ditt liv är att vara mental svag så du slipper klara livets utmaningar. Här följer 5 tips för att bli mentalt svagare.

1. Nedvärdera dig själv Vit
Prata ofta om allt som du är dålig på och sådant som du inte kan. Vi styrs mycket av våra förväntningar och om du låter omgivningen få ha låga förväntningar på dig så kommer du lätt bli behandlad därefter. Och har folk låga förväntningar på dig så riskerar du inte att misslyckas och så slipper du göra så mycket. Att prata om allt du inte kan och allt du är dålig på gör också att du verkligen får känna dig värdelös.

2. Träna aldrig
Undvik all fysisk träning så orkar du mindre. När du är fysiskt otränad så orkar du mindre och det leder till att du blir mindre tålig för mentala utmaningar. Man har sett ett samband mellan lycka och fysisk träning och olyckliga, ”misslyckade” människor tränar betydligt mindre än lyckliga ”framgångsrika”.

3. Stagnera
Problem och utmaningar är bara jobbigt. Det krävs arbete, kreativitet och idéskapande vilket är väldigt jobbigt. Att lösa problem, hinder och utmaningar kan leda till att du växer som människa vilket kan ge resultatet att du känner dig nöjd med dig själv vilket inte är bra. Så se problem och utmaningar för vad det är: ”livets sätt att jävlas med dig”. Önska att saker blir enklare, önska inte att du blir ännu bättre. Hoppas på att du ska få en lätt dag, hoppas att du inte stöter på något som får dig att utvecklas som människa.

4. Påminn dig om allt du tidigare misslyckats med
Tänk tillbaka på alla tidigare utmaningar du haft i ditt liv och som du inte klarat av. Just när du upplevde dem kände du att du aldrig skulle klara det så du gav upp och misslyckades såklart. Hämta hem otrevliga minnen av gamla misslyckanden och koppla dem till nuet. Då knyter du offerkoftan närmare dig och får känna dig riktigt svag och misslyckad.

5. Skapa stresstationer
Se till att stressa all din vakna tid och ha ett rejält kaos kring dig. Helt klart gäller det faktum att om du är i total obalans så tål du inte yttre påfrestningar och då behövs det inte någon större vindpust för att du ska falla omkull. Se därför till att du har tid till att stressa varje dag, gör ingenting som är roligt så att du kopplar bort ovidkommande tankar för det kan få dig att slappna av. Ägna dig inte åt att träna med avslappningsprogram,  läsa en bok, spela tv-spel, ta en kopp te eller kaffe, att vila en stund eller gå en promenad ute i skogen. Allt det kan få dig att släppa stressen vilket vore olyckligt.

Om du mot all förmodan skulle vilja bli mentalt starkare så kan du läsa: Fem tips för mental styrka!

För att läsa mer om hur du kan styra dina tankar för mer livsglädje, bättre relationer, mer arbetsglädje så kan du klicka på bilden nedan.

Jag vill vara lycklig!

Jag vill vara lycklig!

I min Podcast nedan så kan du höra mig berätta om hur du blir mer peppad och motiverad. Bara klicka på Play! 🙂

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/121241144″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Du kanske också gillar:

 • Ännu fler tips för ett miserabelt liv!Ännu fler tips för ett miserabelt liv! (7)
  Vill du fortsätta vara riktigt olycklig? Vill du försäkra dig om att du slipper […]
 • 10 livsplågartips!10 livsplågartips! (2)
  Här kommer 10 suveräna tips för hur du gör ditt liv till en riktig plåga. Har du […]
 • Lyckoskola, Del 5!Lyckoskola, Del 5! (0)
  Nu får ni läsare ta del av en lyckoskola vars syfte är att ge dig tips, övningar och […]
 • Allting är bara skit.Allting är bara skit. (24)
  Jag läser överallt om människor som  mår dåligt och jag önskar verkligen att jag […]
 • Klarar du det?Klarar du det? (1)
  Nu är året snart slut och många gör sitt årsbokslut för att sedan göra nya planer för […]

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *