Fick du dubbla budskap? 15 kommentarer


cesar-daddy

Klicka på bilden för att komma till Cesars hemsida

Häromdagen så såg jag ett avsnitt av ”Mannen som talar med hundar” med Cesar Milan och det handlade om en hund som var väldigt aggressiv så kvinnan som ägde hunden var hela tiden väldigt orolig för att hunden skulle bita en annan människa eller hund. Hon vågade inte ha hunden inne utan den fick bo i en hundgård och när hon gick ut med hunden så gick hon till ställen där hon visste att hon inte skulle möta andra människor eller hundar. Hennes sambo tyckte att hunden skulle avlivas då han ansåg att den var en fara för både människor och djur.

Så Cesar kommer dit för att träna både människa och hund. Efter inledande samtal så vill Cesar träffa hunden så de går ut till hundgården. När Cesar går fram mot grinden så blir kvinnan väldigt orolig och säger att han inte får gå in i hundgården för då kommer hunden attackera honom eftersom han är en främling. Cesar säger åt henne att inte vara orolig och så skickar han iväg henne för att hämta kopplet. Sen säger han till hennes sambo att hon inte får vara med där ute om hon är orolig. Cesar öppnar grinden och går in i den ganska stora hundgården, nonchalerar hunden och sätter sig på en sten mitt i gården.

Bild från Cesars hemsida

Bild från Cesars hemsida

Sen pratar han med kvinnan och hennes sambo som står utanför och säger att det viktigaste är att man är lugn och att oro inte hör hemma i närheten av hunden. Hunden är till en början väldigt aggressiv när Cesar kommer in men efter en stund så lägger sig hunden ner på marken, undergiven, trots att Cesar inte gett hunden någon som helst uppmärksamhet.

Efter en stund ber Cesar kvinnans sambo att hämta sina två hundar och komma till hundgården med dem. Kvinnans hund som annars brukar försöka attackera dessa två hundar ligger bara still och nonchalerar de andra hundarna, trots att dessa två hundar skäller som tokiga på honom.

Så det som hände i det här fallet var ju att hunden kände av Cesars lugna energi. Han kände att Cesar inte var rädd eller orolig och att det var Cesar som var ledaren. Det var de vibrationer som Cesar sände ut som påverkade hunden. Och det är väl ingen som blir förvånad över att det fungerar på det här viset, att hundar, katter, hästar och andra djur känner av våra vibrationer. De känner om vi är rädda, oroliga, arga, nervösa osv och det tar vi som en självklarhet. Vi ser det inte som flummigt eller konstigt, eller hur?

Saken är den att det fungerar precis likadant mellan oss människor vilket egentligen är helt logiskt, eller hur? Men vi är bortskämda med vår verbala förmåga vilket gör att vår förmåga att medvetet känna av andras vibrationer är lite otränad. Man brukar prata om magkänslan, att man har en konstig känsla etc. Och de är så att de här vibrationerna som vi sänder ut påverkar människor i vår omgivning precis som vi blir påverkade av omgivningen vibrationer. Jag kan ta ett exempel som alla säkert känner igen. Du möter en människa och står och pratar lite kort, den här personen har klistrat en smiley över sina känslor och ler och ser glad ut trots att personen känner sig väldigt nedstämd, sen när du går vidare så har du en känsla av obehag, förvirring eller att det liksom kryper lite i dig, känslan av att något inte riktigt stämmer men du har bara den här känslan och kan inte riktigt sätta fingret på det. Det som hänt är att du tagit emot dubbla budskap, personen har gett dig leenden, pratat glatt och sagt att allt är bra men vibrationerna du tagit emot från personen var de motsatta alltså vibrationer av nedstämdhet.

Jag önskar er alla en fortsatt härlig lördag och har du vägarna förbi Stockholm den 29 mars så kan du se mig föreläsa där. Du hittar mer info om föreläsningen HÄR.

 

Inlägg 21 i #blogg100

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 tankar om “Fick du dubbla budskap?

 • Pernilla

  Jag kan mycket mer om hundar än om människor. Du har så rätt när du beskriver att han jobbar med energier, Cesar. En trygg, lugn, självsäker och just (person) hund, är en bra ledare. Den hund som försöker dominera är den hunden som inte alls passar som alfa. En alfa bara ÄR. Det är något jag ska ta med mig i den vanliga människovärden också. Jag jobbar ju ändå med det här varje dag i min hundvärld och yrket.
  /P

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, och det är så kul när han kommer till hundägare som tror att det är hunden som ska tränas och så är det i själva verket ägarna han tränar. 🙂 Du kommer ha nytta av dina hundkunskaper i människovärlden.

   You Rock!!!

 • Christina

  Intressant och bra inlägg. Det stämmer så väl….och jag som är lärare märker väl av detta. Hur vi människor påverkar varandra…
  Kram Och ha en riktigt fin helg!
  You Rock!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, vi påverkas av omgivningen mer än vi är medvetna om. Men lär man sig hur det fungerar så ökar medvetenheten vilket gör det enklare för en. 🙂

   Kram!

   You Rock!!!

 • Aaa

  Cesar Milan är imponerande. Det finns liknande människor inom hästvärlden. Och som du säger, går det också att tillämpa till människor. Mest tydligt märks det på barn.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, han är helt fantastisk. Ja, jag har hört talas om att de finns inom hästvärlden också. Imponerande med sådana kunskaper tycker jag. 🙂

   You Rock!!!

 • Comsi Comsa

  Jättebra inlägg, detta med dubbla budskap stöter jag ofta på, känner direkt om något inte är äkta….. Men dömer inte för det för det finns oftast skäl till att personen utstrålar dubbla budskap. Kramis rockis ♥

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Åh, vad bra skrivet av dig. Det är så många som dömer för de tänker inte längre än näsan räcker. Det är precis som du säger att det finns skäl som ligger bakom, sådant som vi inte ser. 🙂

   Kram!

   You Rock!!!

 • Geddfish

  Precis så är det, sååå bra skrivet inlägg!
  Jag har mycket lätt för magkänslan, känner intuitivt när något är på G, fel eller ska gå bra. Är en känslig person.
  Vi är ibland utsatta för dubbla budskap, helt klart.
  Lördagskram, Gerd