Flickan och Samurajsvärdet! 2 kommentarer


Ibland överträffar verkligheten sagan, ibland så mycket att man inte blir trodd när man efteråt berättar vad man varit med om. Eller hur?
Jag är en sådan person som av någon anledning har en förmåga att hamna i lite annorlunda situationer. Ni kommer kanske ihåg den nakna Greken, som jag skrev om i en kommentar. Jag är en sådan person som blir bjuden på hemkört av alkisarna samtidigt som jag får lyssna på deras livshistoria.

Jag tänkte här berätta en historia som många tvivlade på när jag berättade den:

Flickan och samurajsvärdet:

Jag var i Stockholm och hälsade på min bror och hans fästmö under den tiden när dom byggde sin lägenhet. Vi stod på trottoaren utanför deras port, de stod och diskuterade olika byggdetaljer så jag ägnade mig åt att se mig omkring. Då fångades min blick av en ung tjej som kom och gick på andra sidan gatan så jag stod där och betraktade henne när hon plötsligt stannar. Hon tittar på trottoaren, sedan höjer hon blicken och ser sig omkring, därefter höjer hon blicken och tittar upp längs husfasaderna som om hon letar efter något. Sedan tittar hon ner på trottoaren igen, böjer sig ner och lyfter med båda händerna upp ett långt samurajsvärd. Detta fångar självklart min uppmärksamhet och jag väntar spänt på att se vad som kommer ske.
Hon står där med svärdet i händerna framför kroppen och ser sig ännu en gång omkring för att försöka komma underfund med varifrån svärdet kommer. Hon funderar ett tag, sedan tar hon svärdet i ena handen och börjar gå. Det känns helt surrealistiskt att se den här unga kvinnan komma gående, mitt i Stockholm, med ett samurajsvärd i handen.

Sedan berättar jag det här för min bror och hans fästmö som självklart inte har sett något av det som hänt, och dom trodde att jag bara drev med dom. 🙂

Jag kommer senare att berätta om ”Mannen som pissade på T-centralen!”

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Flickan och Samurajsvärdet!