För bättre arbetstrivsel! 2 kommentarer


Skapa positiva mönster. Bryt negativa. Med andra ord skapa mönster som fungerar. Bryt mönster som inte fungerar.
Här är en konstruktiv metod du kan följa och arbeta efter för att förbättra stämningen på en arbetsplats.
1.      Bestäm dig för att du vill förändra atmosfären på din arbetsplats.
2.      Bestäm dig för att du vill satsa energi på detta.
3.      Välj någon lugn plats hemma, sätt dig i lugn och ro, och fokusera dina tankar på en person. Det kan vara en person du tycker illa om och som du nu vill ändra din relation till. Eller det kan vara en medarbetare, förälder eller ett barn du har dålig kontakt med och du vill få en förbättring.
4.      Gör en lista på positiva egenskaper hos den personen. Finn saker du verkligen ärligt och sant kan säga att den personen är bra på. Skriv upp dessa. Varje sak som står på den listan menar du ärligt om den personen. Du kommer kanske att se och höra massor av negativa saker om den personen. Men du bryr dig inte om detta nu. Du förnekar dem inte. Du riktar dig just nu mot något annat. Du fokuserar bara på det positiva.
5.      När du har din lista på positiva egenskaper för den här personen så upptäcker du att där alltså finns saker som du uppskattar, kanske till och med beundrar och är tacksam för.
6.      Välj nu ut en sak från din lista. Tänk på denna sak och sedan en dag på jobbet i något sammanhang när personen inte är närvarande säger du till någon: tänk, jag tycker att X är fantastisk på att… det du säger måste vara i en sann känsla. Om de andra då reagerar negativt så svara inte! Låt det bara vara. Släpp det!
7.     Upprepa det här flera gånger och vid olika tillfällen och ta upp olika egenskaper som du uppskattar hos den här personen.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “För bättre arbetstrivsel!