Från negativt till positivt! Det Rockar Fett! 2 kommentarer


Jag vill börja med att berätta att min lilla bloggpaus beror på att jag legat på sjukhus ett par dagar. Jag mår bra och är nu hemma på helgpermis. Så nu Rockar jag vidare här!

Nu under sommaren så pågår en serie inlägg på bloggen där ni läsare själva önskar vad ni vill läsa om på bloggen. Ni önskar och jag skriver.

Vill du också önska? Gör det i en kommentar här på bloggen eller på Facebooksidorna: Klokegård eller Rockstjärnestatus! Du får vara helt anonym! Vill du däremot få en länk till din sajt eller blogg så skriv det så kommer din länk i inlägget där jag besvarar din fråga. Idag slår jag ihop två snarlika frågor till ett svar!

Läsarfrågan:

Hur man vänder negativa tankar till positiva lättast…..

Från det tunga negativa till att omsätta det till positiva!!!

Rockstjärnans svar!

Tankar kan vara medvetna och omedvetna och dom medvetna tankarna är lätta att upptäcka, problemet är dom omedvetna tankarna. Hur vet jag att dom är där och hur vet jag om dom är negativa eller positiva?

Det är en väldigt bra fråga och tack och lov  så finns det ett smidigt sätt att upptäcka dom omedvetna tankarna och det är våra känslor. Om du känner dig glad, lugn och harmonisk, ja, helt enkelt lycklig och nöjd då kan du vara säker på att dina omedvetna  tankar kretsar kring positiva ting. Men om du känner dig ledsen, arg, värdelös och livet helt  enkelt suger då har du negativa tankar. Det som är så bra med det här är att du kan styra dina tankar till att bli mer positiva.

Det låter visserligen enkelt men kan kännas svårt och är tankarna riktigt tunga och kraftiga så är det lite svårare att bryta bara genom att tänka medvetna, positiva tankar. Tack och lov så har hjärnan sina begränsningar och har inte hur mycket simultankapacitet som helst. Det går att bryta tankarna genom att sysselsätta hjärnan med något så att den inte kan fortsätta fokusera på det negativa.

Tankar!

Så hur gör du då?

Gör något som kräver mer energi för hjärnan än vad den behöver för att tänka i vana negativa banor. Det som kräver mycket fokus av hjärnan är saker som är nya för hjärnan och som kräver mycket fokus. Här  kommer några exempel:

* Klipp med fel hand

*  Gör saker i en annan ordning, som när du duschar till exempel börja tvätta fötterna om du alltid gör det sist, eller torka kroppen efteråt i fel ordning.

* Prata eller tänk på sjörövarspråket; alltså du fördubblar varje konsonant och sätter ett o emellan så ordet ”paket” blir popakoketot.

* Gå baklänges i ditt hem.

* Skriv med fel hand

* Duscha i mörker

* Åk en väg du aldrig åker

* Handla i en affär du aldrig handlat

* Parkera på ett nytt ställe på parkeringsplatsen

Det var några exempel på ”nya saker” du kan göra för att bryta tankegångar.

Andra exempel som fungerar bra:

* Sätt en gummisnodd runt handleden och varje gång du kommer på dig med att ha en negativ tanke så snärtar du till med gummisnodden. Den lilla smärtan gör att hjärnan släpper tanken.

* Gör något för någon annan. Planera in en överraskning eller något annat du kan göra för att göra en medmänniska glad. Den här sortens kreativitet sätter inte bara hjärnan i arbete utan leder också till ett högre välbefinnande.

* Fysisk aktivitet! Att sticka ut och springa eller lyfta tunga saker skingrar tankarna då hjärnan fokuserar på aktiviteten.

* Lyssna på glad och medryckande musik.

* Fysisk närhet! Att kramas eller  bli berörd gör att du slappnar av och ökar ditt välbefinnande och hjärnan  har svårt att fokusera på negativitet när kroppen mår bra.

När det gäller att ta sig igenom en negativ situation så är det bra om man kan fokusera på något som är mer behagligt. Antingen om man kan hitta någon ljuspunkt i själva situationen eller om man istället fokuserar på hur det blir efteråt när allt är över. Eller så fokuserar man på hur man önskar att det  ska bli, tar en paus för att drömma eller fantisera  en stund. Det är också ett bra trick för att få mer energi. Energi som behövs för att ta sig igenom en jobbig situation.

You Rock!!!

Rockstar!

Klicka på bilden för mer Rockstjärnestatus!

 

 

Du kanske också gillar:

 • Bara så där!Bara så där! (4)
  Ibland så kan det kännas som om livet går så väldigt långsamt och det är samma sak dag […]
 • Dags för en makeover?Dags för en makeover? (4)
  Jag har haft en helt underbar lördag då jag har helt varit i min egen värld av tankar, […]
 • JubelJubel (2)
  Om någon skulle skriva en bok om ditt liv, skulle titeln då vara något i stil med Den […]
 • 3 tips för positivt tänkande3 tips för positivt tänkande (8)
  Igår hade jag en helt fantastisk kväll. Min man och jag var och lyssnade på Noice […]
 • Att gå från vägran till att göra med glädje!Att gå från vägran till att göra med glädje! (5)
  Min nioåriga dotter har tyvärr ärvt min motvilja mot städning. Fast hon är nästan […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Från negativt till positivt! Det Rockar Fett!