Gå ner i vikt med Attraktionslagen och andra frågor får svar


TulpanerHallå alla Härliga!

Idag har jag verkligen njutit av vårdoften. För några dagar sedan så fick jag 5 tulpanbuketter av min man och jag satte ihop alla i en stor bukett och nu börjar tulpanerna att slå ut ordentligt och det doftar så härligt och vårigt om dem. Känner mig som tjuren Ferdinand där jag sitter och doftar på mina blommor. 🙂

Dagens inlägg har skapats av medlemmar i min Facebookgrupp om attraktionslagen som har fått ställa frågor som jag här besvarar. Du hittar Facebookgruppen HÄR och du är välkommen att gå med i gruppen där du kan ställa frågor, få inspiration och lära dig mer om attraktionslagen.

 

 

 

 

banner-1090830_1920

F = Fråga och S = Svar.

F: Hej o tack för jag fick vara med i denna grupp 🙂
Jag har en liten fråga jag länge funderat på hur jag kan attrahera mej att gå ner i vikt… svårt när man ser sej själv i tanken som kraftig?

S: Om du ser dig själv som kraftig så släpp fokus på vikten och kroppsomfånget. Fokusera istället på att uppskatta din kropp och det som du gillar med den. Har du fina fingrar? Fina tår? Fint hår? Vackra ögon? En vacker röst? Söta örsnibbar? Bra läk-kött? Bra balans? Hitta det du kan uppskatta med din kropp och fokusera på det. Ju mer uppskattning du kan ge din kropp desto mer stöttar du en viktnedgång. Förvänta dig att maten du äter gör dig smal och hälsosam. Hitta också tankar som känns bra för dig, tankar som skapar positiva känslor hos dig. Här kommer några exempel på tankar som du kan prova:

 • Jag älskar tanken på att vara smal
 • Jag känner iver inför tanken att vara smal
 • Jag äter mat som ger mig energi
 • Det finns andra som vägt mycket mer än jag som har blivit smala
 • Jag har förmågan att hitta ett sätt att gå ner i vikt
 • Jag älskar att mina ben tar mig dit jag vill
 • Jag njuter av att ta hand om mig själv
 • Varje dag får jag mer och mer energi
 • Jag njuter av att röra på mig
 • Jag bryr mig om min kropp

Experimentera med olika tankar och känn efter vilka tankar som skapar positiva känslor hos dig. För ett tag sedan delade jag med mig av en metod för att manifestera det man önskar här på bloggen och du kan testa den metoden om den känns bra för dig. Du hittar det inlägget HÄR.

F: Hur attraherar jag skön sömn och avslappning? 🙂

S: Något som jag verkligen rekommenderar är guidad meditation. Det finns massor med meditationer på YouTube, både för avslappning och sömn.  Hörlurarna i mobilen och så YouTube, du kommer somna till slut. Om du inte vill meditera så fungerar det också bra med affirmationer och avsiktsförklaringar. En avsiktsförklaring är när du bestämmer dig för ett resultat som du önskar. Ex: I morgon vaknar jag pigg och utvilad, I kväll somnar jag direkt i min sköna säng när jag lägger huvudet på min underbara och mjuka kudde. Avslappningsövningar där du spänner en muskelgrupp i några sekunder och sen slappnar av och så går du vidare till nästa muskelgrupp tills du gått igenom alla muskelgrupper i kroppen. Sex är väldigt avslappnande. Kraftig fysisk aktivitet är också avslappnande så ett rejält träningspass gör dig avslappnad. Skratt är också avslappnande så att titta på roliga filmklipp som får dig att skratta ordentligt är också ett bra tips.

F: Hur tänker man med attraktionslagen och sorg?

S: Nu svarar jag utifrån att det handlar om sorg efter en människa som man förlorat. Ett kort svar på den frågan lyder så här: ”Det är egentligen inte den andra människan du sörjer utan det du sörjer är att du separerats från ditt sanna jag.” Men vad betyder det egentligen? När man förlorar en annan människa, vilket kan ske på olika sätt, t ex genom dödsfall, skilsmässa, flytt eller liknande så förlorar man inte bara själva personen utan utan en del av ens identitet. Tillsammans med den här personen så har man haft upplevelser och massor med gemensamt. Den personen skapade vissa känslor hos dig, umgänget med den personen skapade en del av dig och din identitet med allt det ni hade tillsammans och den delen av dig känns nu förlorad vilket blir en separation från ditt jag. Sorg är en process som får ta sin tid för det handlar om att läka de sår som uppkommit i samband med förlusten. Plötsligt så har hela din värld rubbats och förändrats och det tar ett tag att vänja sig vid det nya och att komma i fas igen.

Det är viktigt att låta sorgen få finnas och ha sin gilla gång. Om man accepterar den för vad den är och kan känna att allt är okej så kommer den att gå över så småningom. Men blandar man in rädslor, försöker mota bort sorgen eller hänger sig åt skuld, offerkänslor, vältrar sig i olika känslor så hindrar man sorgens naturliga gång och då kan det ta evigheter innan sorgens process är klar.

F: 2009 sprang jag in i väggen och det är nog inte så långt ifrån nu heller…
Samma problem som dränerar mig i dagsläget, nämligen bristen på pengar…Har haft en tuff resa m bl a en skuldsanering (inte mitt fel)..
Hur vänder jag denna sjuka nedåtgående spiral innan det är för sent ?
Önskar att min dotter får se en glad, lättsam mamma; inte någon som oftast är ängslig & känner sig maktlös..
Tyvärr blir jag smått apatisk när det strular för mycket…..Tack ♡

S: Jag vill börja med att säga att mitt svar kanske kan låta tufft och okänsligt men det är inte min avsikt. Jag förstår precis vad du går igenom för jag har själv varit där och jag känner igen det du skriver. Alla känslor av uppgivenhet, ångest, oro, ilska, kamp, orättvisa, frustration, maktlösheten, värdelösheten etc och jag vet att det känns som om det inte finns någon lösning alls.

Först vill jag säga att det löser sig, ja, jag vet att det låter platt men allvarligt, ni har inte svultit ihjäl, ni har tak över huvudet så på något sätt så har det löst sig hittills. För vad är det värsta som kan hända? Att bo på gatan utan mat för dagen för att till slut frysa eller svälta ihjäl. Jag kan också säga att det finns de som har det värre, för det finns det garanterat. Men inget av det är till någon hjälp för dig där du är just nu, eller hur? Så då ska vi se om följande ord kan hjälpa dig att känna dig förförd av livet.

Du skriver (inte mitt fel) angående skuldsaneringen och där vill jag uppmana dig till att släppa de tankarna omedelbart. Att känna att din situation är någon annans fel gör dig helt maktlös. När du ger någon annan skulden för din situation så har du också fråntagit dig makten att ordna upp din situation. Du gör dig maktlös och försätter dig (tankemässigt) i en situation som någon annan styr över, således är det den personen som har makten att förändra din situation vilket den personen med största sannolikhet inte kommer göra. Det som skett har skett och går inte att göra ogjort så det är ingen idé att låta det vara aktivt i din vibration för det kommer bara att hålla dig kvar i den situation som du är i just nu.

Apatin kommer dels av att du har så litet energi, dels av maktlösheten eftersom du helt enkelt inte vet vad du ska göra för att förändra din situation. Negativa tankar och känslor suger så otroligt mycket energi och man blir väldigt trött mentalt men även fysiskt för negativa känslor gör att man spänner en massa små muskler i kroppen och det är utmattande att vara spänd. Du har förmågan att vända din situation här och nu fast jag tror inte att du själv kan tro på det men så är det. Nu struntar vi i det som är och fokuserar på dit du är på väg för det du tänker och känner just nu är det som talar om var du är på väg och om du fortsätter med de tankar och känslor som du har nu så kommer din gårdag att vara din framtid. Jag tänkte här ge en sammanfattning av vad du behöver göra och sen ge dig tips för hur du gör det och jag hoppas att du kan ta det till dig och använda det på ett sätt som passar dig.

Du behöver:

 • Styra om ditt fokus
 • Bryta de negativa tankarna
 • Släppa offerkoftan
 • Fylla på energi
 • Bryta de oönskade manifestationerna

Hur ska du göra?

Styr om ditt fokus: Utifrån din fråga så läser jag att ditt fokus till största delen ligger på det som inte fungerar i ditt liv. Ditt fokus ligger på de oönskade manifestationerna vilket är naturligt eftersom det är din verklighet just nu och tyvärr så är vi så intensivt programmerade att fokusera på det som är negativt i vår verklighet. Men du blir inte en sämre människa för att du väljer att fokusera på det som är bra i ditt liv. Du skriver att du har en dotter, ett fantastiskt underverk som du har satt till världen. Fokusera till exempel på din dotter och allt underbart med henne. Njut av hennes glädje och kärlek. Vad finns det mer i ditt liv som ger dig glädje? Skriv listor över allt som gör dig glad och fokusera endast på dessa saker. Fråga dig själv: Hur kan den här dagen bli bättre? Ha som dagligt mål att du ska vara glad för då börjar du automatiskt att leta efter saker som får dig att le. När det känns mindre bra så fråga dig själv: Vilken tanke kan skapa en bättre känsla just nu? Uppskatta allt i ditt liv som fungerar bra. Skriv listor över allt som du uppskattar i ditt liv och älta dessa saker inom dig om och om igen för när du känner uppskattning så kan du inte samtidigt känna negativa känslor.

Bryta de negativa tankarna: Dina känslor talar om vilken typ av tankar du har. Har du positiva känslor så är tankarna positiva och vice versa. Undvik saker som skapar negativa tankar och känslor i så stor utsträckning som möjligt. Leta hela tiden efter tankar som skapar en bättre känsla inom dig. Jag vet att det kan kännas ansvarslöst och som du sticker huvudet i sanden om du inte fokuserar på din dåliga ekonomi men faktum är att du får inte mer pengar ju mer negativt du tänker och du blir inte mer ansvarsfull ju mer du oroar dig. Så länge du fokuserar på bristen på pengar så attraherar du bara mer brist på pengar. När negativa tankar dyker upp så säg till dig själv att: ”jag behöver inte tänka på det där just nu, jag kan tänka på det om en kvart.” Och så fokuserar du istället på något som skapar en bättre känsla inom dig.

Hitta metoder som skingrar dina tankar så att du på det sättet distraherar din hjärna. Saker som brukar fungera bra är till exempel: lyssna på musik, dansa, fysisk aktivitet, yoga, meditation, sjunga högt, skriva med fel hand, titta på roliga klipp på YouTube etc. Hitta din grej. Om de negativa tankarna har snurrat på ett tag så är de ganska starka och det kan ibland vara nästan helt omöjligt att bryta de och då finns det bara en sak att göra och det är lägga sig och sova för när du sover så upphör de negativa tankarna och när du vaknar så har du din chans att stoppa in positiva tankar så att du drar igång den spiralen istället. 

Kom ihåg! Det är inte pengarna som är problemet utan det är dina tankar och ditt fokus. Ju mer du fokuserar på bristen på pengar desto mer brist attraherar du.

Släppa offerkoftan: Det är lätt att känna sig som ett offer, speciellt när man känner att ens problem är någon annans fel. släng bort offerkoftan för du är värd så mycket mer. Du är en fantastisk människa som förtjänar allt det bästa och offerkoftan klär dig inte. Jag känner att humor kommer vara ett viktigt redskap för dig så använd humorn för att bli av med offerkoftan. Skratta mycket och gärna åt dig själv. Jag menar inte att du ska prata ironiskt och nedsättande om dig själv till andra människor utan att när du är ensam så kan du skratta åt dig själv för dig själv. Bestäm dig för att repa upp den där koftan och ta på dig den diamantbeströdda guldklänningen istället. Träna din självkänsla genom att  ta hand om dig själv och göra bra saker för dig själv. Dålig ekonomi är inte ett tecken på lågt människovärde. Ditt värde som  människa har absolut inget med pengar att göra. Träna upp din självrespekt och självkärlek genom att göra bra saker för dig själv som att ta hand om din kropp genom träning t ex.

Fylla på energi: Det här blir till en början din allra viktigaste uppgift för du behöver verkligen din energi. Sluta ge bort din energi genom att tänka improduktiva tankar som att det inte är ditt fel t ex. Ägna dig inte åt tankar på saker som du inte kan göra något åt, släpp dessa tankar. Fokusera endast på de saker som du kan påverka. Vad kan du påverka? Dina tankar, dina känslor, din hälsa och ditt värde som människa. Sov mycket, meditera minst 15 minuter/dag, ät hälsosamt och gör bara sådant som du tycker om att göra.

En tanke som är viktig för dig och din energi är följande: ”Jag är där jag är och det är okej”. Upprepa den ofta och låt den följas av: ”Det här är bara tillfälligt och jag är i en förändringsprocess.” Och leta hela tiden efter tankar som kan skapa en bättre känsla. Umgås mycket med din dotter på hennes villkor och gör saker som hon tycke rom att göra för att få se glädjen i hennes ögon och känna hur den smittar dig. Bestäm dig för att det är nog nu! Du och din dotter förtjänar ett fantastiskt liv och du har förmågan att hitta sätt att skapa det. Vill du jobba med affirmationer så är det väldigt bra men välj bara de affirmationer som skapar sköna känslor hos dig för då har de önskad effekt. Om du inte kan hitta några som helst tankar när det gäller ekonomi som känns bra så släpp alla tankar på ekonomi och fokusera dina tankar på sådant som får dig att må bra. Kom ihåg! Allt är okej och det kommer lösa sig till det allra bästa. Det här är ett tillfälligt bakslag och nu kan det bara bli bättre. Du fixar det här! Du hade inte stått ut med din situation om du inte var en stark människa. Använd nu din styrka till att skapa produktiva tankar istället för att lägga din styrka på att tänka och skapa negativt.

När du släpper taget så gör du plats för en lösning att komma till dig. Så länge fokus ligger på problemet så är du inte mottaglig för en lösning. Var snäll mot dig själv och tänk snälla tankar om dig själv. Beröm dig mycket, så fort du gör något bra. Det behöver inte vara några  stora saker utan det kan vara en så enkel sak som att du orkade gå ur sängen t ex, eller att du lagat god mat osv. Säg att ditt liv består av 10 områden och 9 av de fungerar riktigt dåligt men 1 område fungerar suveränt. Fokusera då på det område som fungerar så kommer det smitta sig på övriga områden. 

Om du bara ska läsa och ta till dig en enda sak av mitt svar så är det följande mening: ”Nyckeln till ditt önskade liv är glädje!”. Och jag vet att det låter futtigt men det är bara så. Det du vibrerar ut attraherar du så se till att du vibrerar glädje så attraherar du mer som ger dig glädje.

Ett sista tips. Ladda ner YouTube-appen till din mobil och varje vaken, ledig stund du har så pluggar du i hörlurarna och lyssnar på klipp om attraktionslagen av Abraham Hicks. Det finns mängder med spellistor som du kan lyssna på. Det finns också flera timmar långa klipp från föreläsningar med Esther Hicks där hon för ut Abrahams budskap. Du lär dig samtidigt som du distraherar din hjärna från negativa tankar och så kommer du inspireras till hoppfullhet och konstruktiva tankar. Kom ihåg att när du känner glädje så är du på väg till det du önskar, om du känner negativa känslor så skjuter du bort det du önskar och bjuder in det oönskade. Jag skrev för en tid sedan ett inlägg om hur jag på några timmar attraherade 2 000:- vid en krissituation och det kanske kan inspirera dig. Du hittar inlägget HÄR. Alla inlägg som jag skrivit i ämnet Attraktionslagen är samlade under kategorin attraktionslagen och du hittar de inläggen HÄR. Jag har också skrivit en guide till attraktionslagen som är gratis och du får den genom att fylla i formuläret nedan. Jag önskar dig lycka till med dina tankar och du får gärna höra av dig och berätta hur det går för dig.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *