Glädje i Topphälsa! 7 kommentarer


I förrgår fick ni fyra Rockstjärnetips om glädje som var hämtade från en artikel ur Topphälsa där jag tipsar om mer glädje i vardagen. Idag tänkte jag ge er dom 3 resterande glädjetipsen. Läs förrgårdagens tips HÄR.

1. Muntra upp med musik
– När vi känner oss nedstämda spelar vi ofta sorgsen musik som får oss att börja gråta. Ibland undrar jag varför vi inte gör tvärtom i stället. Varför sätter vi inte på glad musik som får oss på bättre humör?
Cecilia Kärvegård menar att musik har ett starkt inflytande på våra känslor och vår sinnesstämning. Kanske har du själv upplevt hur du plötsligt får ny energi i löpspåret när din favoritlåt strömmar ut ur hörlurarna, eller hur du orkar lägga i en högre växel på aerobicsklassen tack vare den ösiga finallåten? Och alla har vi nog känslomässiga band till låtar som vi förknippar med gamla partners, vänner eller speciella tillfällen. Så fort vi hör låtarna, hamnar vi i den sinnesstämning som vi kopplar ihop låten med. På samma sätt kan du hitta dina egna pepp-låtar. Lyssna på dem när du behöver muntras upp, så känner du dig snart glad och får svårt att sitta still!

2. Nöj dig med nej
Tar du ofta på dig mer att göra än du egentligen har tid med? Då har du troligen svårt att säga nej.
– En del personer säger ja till allting, eftersom de är rädda för att inte bli omtyckta annars. Men det är viktigt att lära sig att sätta gränser och kunna säga nej också. Vi mår bra när vi har lyckats säga nej till någonting som vi inte har tid eller energi för. Dessutom kommer känslan av att säga ja kännas mycket mer positiv, om vi bara gör det när vi verkligen menar det, förklarar Cecilia Kärvegård.
3. Vägra vanor
Borstar du tänderna med höger hand? Byt och borsta med vänster! Går du samma runda med hunden varje kväll? Gå åt andra hållet! Eller testa att duscha med lampan släckt. När vi gör vardagliga saker på ett annorlunda sätt måste vi koncentrera oss och fokusera på det som händer här och nu. Vi kan inte grubbla över en massa andra saker samtidigt. Plötsligt blir de tidigare så självklara sysslorna till spännande utmaningar för hjärnan.  Det räcker med små, små skillnader för att utmana och aktivera båda hjärnhalvorna – och skapa en riktig wow-upplevelse!

Tips: Se upp för energitjuvar!
Du har säkert stött på dem både en och två gånger: energitjuvarna som stjäl av vår ork och sprider negativ stämning. Det handlar ofta om gnälliga och pessimistiska personer, men det kan även vara situationer och platser som tar på våra krafter. En arbetsplats där man aldrig får positiv respons kan till exempel vara en riktig energitjuv. Spåra det som tär på din energi, och om möjligt – gör dig av med detta. Vissa personer i vår omgivning kan vi förstås inte klippa banden med helt, men försök då att lära dig att hantera dem. Acceptera situationen och låt allting rinna av dig!
I boken ”Rockstjärnestatus – Guldknat i Din Vardag!” får du fler bra tips för att få roligare i vardagen. Klicka HÄR för att läsa mer!

Du kanske också gillar:

 • Dagens 4 Rockstjärnetips, 8 juni!Dagens 4 Rockstjärnetips, 8 juni! (2)
  Så var det dags för Dagens 4 Rockstjärnetips! Dagens 4 består av 4 utmaningar och du […]
 • Ställ din fråga i nytt TV-program!Ställ din fråga i nytt TV-program! (1)
  I början på Mars börjar inspelningen av TV-serien ”Fråga Livsstilscoachen” där jag […]
 • Nytt TV-program!Nytt TV-program! (4)
  I början på Mars börjar inspelningen av TV-serien "Fråga Livsstilscoachen" där jag […]
 • Men, hur gör man då?Men, hur gör man då? (7)
  I förra inlägget, "I dag är dagen då..", skrev jag om att ha en "Gör dig glad-dag!" och […]
 • Dagens 4, 2 juni!Dagens 4, 2 juni! (1)
  Så var det dags för Dagens 4! Dagens 4 består av 4 utmaningar och du kan välja själv […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Glädje i Topphälsa!

 • a Lady & a Tramp

  ja man kan bli galen på strul…
  såå kul det ska bli på fredag! =)
  lyllos mig som får åka till storstan och hänga med alla bloggerskor jag beundrar!

  och det där med att duscha i mörkret! det ska jag testa imorrn!!
  kram

 • Elisabeth

  Du skriver om tankens kraft och det har varit härligt att följa dina inlägg hos Qoola Qvinnor. Din entusiasm smittar av sig. Läste igår om en spännande forskningsstudie i USA där man lät att gäng 80-åringar flytta in själva i en 50-talslägenhet fylld med attribut från den tiden och musik. Och det spännande är vad som hände. När de flyttade in kunde de knappt gång, men efter en vecka i lägenheten kunde några dansa, de skötte sin egen hygien och lagade mat. Tankens kraft är stark.En annan sak, nu ligger samtliga medverkande i utmaning fem ute och jag har släppt utmaning sex.Önskar dig en underbar söndag med mycket rockmusik!

 • conny

  Jag har en teori om att vi vill "maxa" våra känslor, och då inte bara de positiva och då skulle det ge förklaringen till varför vi lyssnar till sorglig musik när vi är deppade. Samma sak tror jag det är med "tycka synd om" känslor. Det finns människor som är elaka mot andra för att sedan kunna tycka synd om dem. Jag tror säkert att du hört talas om detta fenomen.