God morgon, Lördag! 12 kommentarer


I morse när jag vaknade så var det med en skön känsla. Och när jag sen gick upp för trappen för att sätta mig vid datorn så var det med ett stort leende. Och så har jag det de flesta morgnar, vaknar med en skön känsla och ett leende.

Mitt morgonleende förbereder jag innan jag somnar kvällen innan. När jag har lagt mig så ligger jag med slutna ögon och letar efter minnen, idéer och tankar som gör mig glad, tacksam, nöjd, lycklig eller som skapar någon annan skön känsla. Sen håller jag fast den tanken tills jag känner att den skapat en känsla som sitter kvar och då är jag redo för att sova.
Det här är ett jättebra tips för de som har svårt att sova. Negativa känslor skapar spänningar i kroppen vilket gör det svårt att slappna av och somna medan positiva känslor gör dig avslappnad.

Önskar er alla en suverän lördag!

Förresten, nu kan ni gratis provläsa min E-bok: ”Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig!”. Du hittar ditt ex i bokshopen som du hittar HÄR!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “God morgon, Lördag!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   När jag tänker på många olika saker så brukar jag stoppa dom i ballonger och klippa av snöret. Det är alltså ballonger som jag ser för mitt inre, så jag tänker mig att varje tanke är i en ballong som sitter fast i mitt huvud med snören och så klipper jag av snöret till tanken så fort den sätter igång.

   Kram! 🙂

 • Susanne

  Tackar, det var bra råd! Ibland är det fruktansvärt svårt att somna. Har märkt att Wordfeud eller Words in a pic funkar bra att bli trött av med 😉

  Trevlig helg

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det negativa med Wordfeud och liknande är att hjärnan inte slappnar av. Det blir för många intryck för hjärnan vilket gör att det kan ta längre tid att somna. Fast det är väldigt roliga spel, jag älskar ord. 🙂

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vad roligt! Det är inte bara effektivt utan det är roligt också. Det har hänt vissa kvällar att jag legat och fnittrat för mig själv när jag gjort den övningen. 🙂

 • Edith och Jag

  Vilken härlig ide’ att tänka sig till ett leende innan man somnar! Du verkar var full av inspiration och kloka tankar och jag ska genast utforska din blogg. Kul att du hittade till mig så att jag hittade till dig 🙂
  Maria

 • Jane

  Tack för tipset : Det där skall jag prova.
  Jag har alltid ångest när jag vaknar.
  Sitter uppe på kvällarna så att jag skall bli så pass trött så jag somnar direkt istället för att ligga och grubbla.
  Kramar i massor / Jane

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Om jag grubblar så brukar jag fokusera på min andning. Jag andas djupa andetag och när jag andas in så tänker jag samtidigt ordet Sat och på utandningen tänker jag ordet Nam. Det är en teknik som är hämtad från Yogan och det är ett väldigt bra sätt att bryta oro och grubblerier.

   /Kram jane