Hänger självkänsla och positivt tänkande ihop med kreativitet? 4 kommentarer


Ni önskar!

Just nu så kommer en serie inlägg på bloggen där ni läsare själva önskar vad ni vill läsa om på bloggen. Ni önskar och jag skriver. En läsare kom med följande fråga: Hur hänger självkänsla, positivt tänkande ihop med kreativitet…eller gör det det?

Vill du också önska? Gör det i en kommentar här på bloggen eller på Facebooksidorna: Klokegård eller Rockstjärnestatus!

 

Hänger självkänsla och positivt tänkande ihop med kreativitet?

Jag tänker börja svaret på den frågan med att förklara lite kring våra tankar. Om man ser tankar som energi och vi delar in tankarna i ”positiva tankar” och ”negativa tankar” så känns de negativa tankarna ”tyngre” än dom positiva.  Det tar betydligt mer energi från dig att tänka negativt än positivt, det är snarare tvärtom med positiva tankar, du får energi från dom och känner dig ”lättare” och piggare.

Tankar!

Vårda dina tankar och din självkänsla!

En våt yllefilt i huvudet!

Man skulle kunna likna dom negativa tankarna vid en blöt och tung yllefilt och dom positiva tankarna vid luft. Du har säkert märkt att din förmåga att få idéer och vara kreativ är ganska begränsad när du tänker negativa tankar och anledningen till det är de negativa tankarna lägger sin ”yllefilt” över hjärnan och därmed begränsar vår förmåga att vara kreativa, få idéer och hitta konstruktiva lösningar.

Så mitt svar på frågan är att en människa med bra självkänsla är mer benägen att tänka positiva tankar och därmed även vara mer kreativ.

Det är också viktigt att tro på din egen förmåga för att våga vara kreativ och skapande och den förmågan ökar med självkänslan.

Kom ihåg!

Självkänsla är en färskvara så ta hand om den och jobba på den så ofta du kan. Använd gärna positivt tänkande till det och skapa dig en ramsa som talar om för dig att du är en fantastiskt charmig person värd både kärlek och respekt, både från andra och från dig själv!

You Rock!!!!

Facebook!

Klicka på bilden för mer Rockstjärnestatus!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Hänger självkänsla och positivt tänkande ihop med kreativitet?

  • Camilla

    Tack så mycket, jag fastnade för den klänningen direkt.

    Jag håller med dej, fastnar själv i negativa tankar om mej själv då och då och den där yllefilten i huvudet är väldigt tung med alla elaka tankar om mej själv. Så mycket lättare allt är när den har torkat och blivit luft istället ;). Jag håller min kreativa sida vid liv genom att fota vilket också gör att jag mår mycket bättre i mej själv. Tack för din underbara blogg, gillar verkligen att läsa alla goda råd du har.

    Ha en härlig lördag du med! Kram!