Hantera tidstjuvar! 3 kommentarer


Nu under sommaren så pågår en serie inlägg på bloggen där ni läsare själva önskar vad ni vill läsa om på bloggen. Ni önskar och jag skriver.

Vill du också önska? Gör det i en kommentar här på bloggen eller på Facebooksidorna: Klokegård eller Rockstjärnestatus! Du får vara helt anonym! Vill du däremot få en länk till din sajt eller blogg så skriv det så kommer din länk i inlägget där jag besvarar din fråga.

Läsarfrågan:

Läste om energitjuvar och det var bra men jag har mera problem med tidstjuvar, skulle vara kul om du ville skriva något om det.

Du vet, människor man gillar att umgås med men som inte har någon känsla alls för vad som passar sig. De kan uppta hur mycket av ens tid som helst utan att fatta att man inte vill eller har tid. Tycker det är jättesvårt att hantera faktiskt.

Rockstjärnans svar!

Tidstjuvar har vissa likheter med energitjuvar som jag skrivit om tidigare i det HÄR inlägget.

Tidstjuvar tar ofta över samtalet och kan vara svåra att avbryta. Vanligt är också att de stannar mycket längre vid besök utan hänsyn till att du behöver göra andra saker.

Det tidstjuvar gör är att dom tolkar dina signaler som att deras beteende är okej. Så viktigt här är att vara tydlig kanske även övertydlig för att de ska förstå var dina gränser går.

När en tidstjuv ringer säg direkt att du är väldigt upptagen och att du bara har 5 minuter. Kommer dom och hälsar på så var tydlig med att du har en tid att passa och tala om när den tiden infaller. Var väldigt tydlig och upprepa gärna om du känner att budskapet inte riktigt gått fram.

Som du skriver här så är det personer som du tycker om att umgås med och då kan det vara svårare. Men tydlighet är A och O, att direkt vid samtal eller möte tala om hur lång tid du har till förfogande. Om du känner dig elak eller oartig så kan du säga att du är ledsen och att du gärna skulle vilja fortsätta och vara lika tydlig med att du uppskattar den andra personens umgänge som du är med din gränssättning med tid.

Önskar dig all lycka till!

You Rock!!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Hantera tidstjuvar!

 • ☆ Fru Eriksson

  Ja,det är viktigt att sätta dessa gränser för Tidstjuvarna……….
  /Kram från mig i solen ida’ 😀

 • Izabell

  Tack för tipset! I mitt jobb så händer det att jag råkar ut för ”tidstjuvar” ofta anhöriga till klienter, jag behöver bli bättre på att sätta sådana gränser…:)

  Kraam Izabell

 • Fru P

  Okej, tack för svaret 🙂 Då ska jag kika å det inlägget 🙂

  Tänkte fråga om du var intresserad av ett länkbyte, antingen bara byter länkar eller tipsar om varandra i ett inlägg eller liknade? Bara att höra av dig i sådana fall 😀

  Ha en toppenkväll 🙂

  Fru P