Har du försökt och försökt och försökt? 6 kommentarer


Hallå alla Härliga!

Idag är det regnrusk här hos mig och det känns som om det är September och inte mitten på November. Jag tog precis en promenad i trädgården och förutom att jag upptäckte att min vänstra gummistövel läcker så tog jag bilder på de blommor som jag hittade. Det är inte ofta man fotar blommor i November, eller hur? Men här kommer några bilder på det som blommar nu och efter bilderna skriver jag om hur du kan förändra en relation med hjälp av ett verktyg som vi alla besitter.

2015-11-12 08.30.23 2015-11-12 08.30.37 2015-11-12 08.32.20 2015-11-12 08.33.33 2015-11-12 08.33.55 2015-11-12 08.35.14 2015-11-12 08.35.25

Eftersom det är relationstema på bloggen så kommer här ett inlägg om hur du kan förändra och förbättra en relation.

Oavsett om du vill trivas bättre på jobbet, trivas bättre med ditt liv eller ha en bättre relation så besitter du ett verktyg som kan ge dig de förändringar du önskar.

Många som kontaktar mig för att de vill ha en bättre relation berättar att de har försökt få till en förbättring men att de inte lyckas få de resultat som de önskar. Deras relation blir ändå inte bättre trots att de försökt på alla sätt.

När jag sedan ställer lite frågor så märker jag att det sätt som de försökt förändra sin situation på är genom att försöka ändra på sin omgivning och på de människor som det gäller. Och då är det döfött från början för du kan aldrig ändra en annan människa. Och så försöker de om och om igen på samma sätt och undrar varför de inte får andra resultat.

key-949094_1920Jag tar ett exempel för att visa vad jag menar. Du står framför din bostad och ska låsa upp dörren. Nyckeln finns på en nyckelknippa med flera nycklar. Det börjar skymma så du ser inte nycklarna ordentligt. Du tar en nyckel men den går inte ens in i låset så då provar du ju med nästa nyckel för att se om den passar. Och så håller du på tills du hittar rätt nyckel, eller hur? Men när det kommer till livet så tenderar de flesta att prova med samma nyckel om och om igen och sen undrar de varför dörren inte öppnas.

Som jag skrev så skulle jag avslöja vilket verktyg det är som du har och som du kan använda för att nå andra resultat i ditt liv. Ett verktyg som du kan använda för att hitta rätt nyckel som låser upp dörren till det du vill ha. Visst är det coolt?

Det verktyg som är nyckeln för att öppna dörren till det du vill ha är dina tankar. Dina tankar styr dina känslor, dina känslor styr ditt beteende och ditt beteende styr hur omgivningen bemöter dig. Dina tankar är rätt nyckel för att öppna din dörr så att du får det du vill ha i ditt liv. Och det spelar ingen roll om du vill ha en bättre kärleksrelation, trivas bättre på ditt jobb, känna mer livsglädje, ha fler vänner, vara mer nöjd med din bostad, vakna med glädje, ha bättre semestrar, ha en bättre relation med din mamma, vara mer nöjd med dig själv etc för det är dina tankar som styr hur olika områden i ditt liv ser ut och känns för dig.

När du förändrar ditt sätt att tänka så byter du också nyckel för det är faktiskt så att dina tankar styr ditt liv och det är du som väljer om du aktivt väljer vilka tankar du tänker eller om du hellre låter gamla inprogrammerade tankar styra ditt liv. Jag ska ge er ett exempel ur mitt eget liv när det gäller att förändra sina tankar. Ni som har sett mig föreläsa har hört talas om det svarta hålet och min man. Det svarta hålet kom till i en situation som verkligen gick mig på nerverna och jag kände att jag var tvungen att förändra mina tankar innan jag blev galen. Vi bor i ett ganska stort hus på 180 kvm och så har vi en vind på 90 kvm och uthus på drygt 200 kvm så det är mycket att leta igenom när något har ”försvunnit”. Jag befann mig alltså i en situation där saker ständigt försvann, speciellt efter det att min man städat och när jag frågade honom om något jag saknade så hade han inte sett det fast jag var säker på att han hade städat bort det. Hans ”städmetod” fungerar säkert bra för honom men inte för mig, han gör så att han tar en kartong eller en påse och så slänger han ner allt som kommer i hans väg i kartongen/påsen. Sen hamnar kartongen/påsen någonstans och han ”har ingen aning” om vart. Och förutom det så är han 1.98 lång så många saker hamnar väldigt högt upp. Till slut så tyckte jag inte att jag gjorde annat än sprang runt och letade efter saker på måfå och det kändes som ett enormt slöseri med tid. Jag blev så fruktansvärt irriterad på min man och jag märkte att det här var något som kom emellan oss och faktiskt försämrade vår relation. Självklart så var ju allt hans fel och jag tyckte ju verkligen att han skulle ändra på sig! Om han bara inte plockade undan saker på det där sättet så skulle ju jag slippa bli irriterad, eller hur? Men nu är det ju så att jag inte kan ändra på min man, jag kan bara ändra på mina tankar om det som han borde förändra.

IMG_0512_1Så, hur gjorde jag då? Jo, jag förändrade mina tankar. Och det gjorde jag inte för att ”foga mig” inför min mans fruktansvärda ovana utan jag gjorde det helt och hållet för min egen skull för jag trivdes inte med att vara irriterad så ofta. Så en dag så kom jag på att det var som om min man var förföljd av ett svart hål så när han går omkring i huset så sugs saker han går förbi in i det här svarta hålet för att bara försvinna. För det var liksom så det kändes eftersom min man aldrig hade sett de saker han plockat undan. Jag kunde veta att jag lagt ett papper på en bänk och sen efter att min man hade gått förbi så var pappret borta men han hade aldrig sett det. Så idag när jag upptäcker att något inte ligger där det ska så skrattar jag bara och tänker att det svarta hålet har varit framme och att det nu ska bli spännande att se var det har hamnat. Jag har t ex en liten stekpanna som är i perfekt storlek för att göra en omelett till mig. Den har nu varit borta i snart ett år och jag väntar fortfarande på att den ska dyka upp på något spännande ställe. Och jag har slutat leta efter saker för det är liksom ingen idé när det svarta hålet har varit framme. Resultatet? Jag är sällan irriterad och vår relation är mycket bättre och jag mår mycket bättre nu när jag inte är irriterad varje dag.

Vill du också lära dig hur du kan använda dina tankar till att förbättra olika områden i ditt liv? Då rekommenderar jag min bok:”Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig” för där får du lära dig mer om hur sambandet ser ut mellan våra tankar och hur vårt liv ser ut. Du får också massor med tips och förslag på hur du kan byta ut negativa tankar mot positiva.

Vill du istället få konkreta verktyg som på djupet hjälper dig att nå andra resultat i ditt liv så rekommenderar jag min E-kurs:”Skapa tankar som gynnar dig”. I kursen så får du övningar och verktyg för att ta fram exakt vilka tankemönster du har som sabbar för dig och hur du gör för att byta ut dessa mot nya tankemönster som istället låser upp dörren. Det kan gälla arbete, kärlek, familj, ekonomi, självkänsla eller något annat område som du inte är nöjd med. Efter kursen så kan du använda verktygen till andra områden i ditt liv så att du får det liv som du förtjänar och vill ha.

Och eftersom det är relationstema här på bloggen så kan du ställa  dina relationsfrågor och få svar från mig, Relationscoachen. Ställ din fråga HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Har du försökt och försökt och försökt?