Hatet – ett hot mot yttrandefriheten! 7 kommentarer


Jag har vid ett flertal tillfällen blivit anklagad för att vilja inskränka yttrandefriheten eftersom jag valt att lyfta frågan om kränkningar på nätet. Som ni vet är jag själv utsatt för trakasserier vilket ni kan läsa om HÄR. Jag har aldrig trott på att problem försvinner av sig själva om vi bara är tysta och tittar åt ett annat håll och detsamma gäller för näthat, kränkningar och trakasserier. Det finns så många som sitter och mår dåligt för att dom utsätts för hat, hot och kränkningar på nätet vilket är helt oacceptabelt.

Alex

 

Jag kan till viss del förstå att det kanske kan uppfattas som att jag skulle verka för inskränkningar när det gäller yttrandefriheten men det är en missuppfattning. Jag hävdar istället att hatet är ett hot mot yttrandefriheten för det tystar så många människor. Om vi som exempel tar den unga tjejen, Julia 21 år, som var med i uppdrag granskning. Julia skrev en kommentar på H&M Facebook-sida där hon kritiserade att klädjätten låtit trycka upp en t-shirt med den sexualbrottsdömde rapparen Tupac på. Det ledde till flera tusen kommentarer med hot mot Julia där det stod att hon skulle våldtas, hängas och stenas.

Alex 3

Det här skrämde naturligtvis Julia och helt krasst, tror ni verkligen att hon kommer skriva liknande kommentarer igen? Tror ni att Julia kommer våga uttrycka sin åsikt på nätet igen? Sannolikheten är inte särskilt stor och här har vi då ett exempel på hur hatet hotar yttrandefriheten. Och Julia är inte den enda som blivit utsatt för den här typen av hot och hat. Och hon är således heller inte den enda som tänker sig för både en och två gånger innan en åsikt uttrycks.

Alex 2

 

Så när folk säger att jag vill inskränka yttrandefriheten så vill jag säga att jag anser inte att den typen av kommentarer som ni ser på bilderna omfattas av lagen om yttrandefrihet. Jag anser att det är den typen av kommentarer som är ett hot mot yttrandefriheten. Den typen av kommentarer har skrämt många av mina vänner så dom inte längre vågar kommentera hos mig. Jag anser inte att åsikten att jag är en ruttnande fitta faller inom ramen för yttrandefriheten.

Vad tycker du?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Hatet – ett hot mot yttrandefriheten!

 • best membership plugins

  Appreciating the hard work you put into your site and detailed information you present.
  It’s nice to come across a blog every once
  in a while that isn’t the same old rehashed information.

  Wonderful read! I’ve saved your site and I’m adding your
  RSS feeds to my Google account.

 • Roger

  Bra att du skriver ut allt och tar med skärm klipp då ser folk verkligheten. Du vet vem jag är du vet att jag backar upp dej mfl kram vännen!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, jag vet vem du är och jag tackar dig för ditt stöd! 🙂
   Nu ska allt upp till ytan och jag vill att detta får stor spridning för Polisen och Facebook har agerat så himla fel. Polisen har till och med brutit mot lagen i mitt ärende. Hjälp gärna till och dela min historia. 🙂

   Kram och Rock On!!!

 • Tomas

  Det är ingen rättighet man har, att kränka och hota andra. Den som hänvisar till yttrandefriheten i ett sånt fall har missförstått hela grundtanken med den.

 • Carina Kaneryd

  Instämmer Cecilia, det här är en hot mot yttrandefriheten, dessa förnedrande inlägg och hot. Detta gör att människor känner att de inte vågar kommentera och reflektera på inlägg och annat för att riskera att bli omgjorda på en bild eller få en förnedrande kommentar. Så känner jag också, man blir skrämd och drar sig tillbaka. Starkt av dig och flera andra att stå upp!