Hon tog klivet som de allra flesta bara drömmer om 2 kommentarer


Jag har intervjuat kvinnan som verkligen vågade följa sina drömmar för att skapa det liv som hon älskar att leva. Många anser nog att hon är modig, våghalsig eller bara dumdristig som sade upp sig från ett tryggt jobb för att sedan på endast 1½ år starta 4 företag. Man blir väldigt imponerad av hennes berättelse som jag här delar med mig av till er, kära läsare. Läs och bli inspirerade av denna fantastiska kvinna.

Pernilla Strand Petré har alltid jobbat som chef inom näringslivet och hon trivdes väldigt bra med både sitt arbete och sina medarbetare. Men inom sig så har Pernilla alltid haft en längtan efter att få göra sin grej och leva sin dröm. Som chef så älskade Pernilla att coacha, peppa och inspirera sina medarbetare till att må bra och nå sin fulla potential. Hon uppmuntrade dem att verkligen följa sina drömmar även om det innebar att de slutade sitt arbete för att göra något annat.

 • Jag har alltid coachat medarbetare till att må bra och uppnå sin fulla potential. Det är så viktigt med rätt person på rätt plats. Fokuserar man på att individen mår bra på sin arbetsplats så uppnår man det allra bästa för alla inblandade. Att hjälpa andra att nå sin fulla potential är ett riktigt framgångskoncept.

Det har gått väldigt snabbt för Pernilla som sade upp sig i februari 2016. Hon hade 6 månaders uppsägningstid och fram till i Maj 2017 var hon inhyrd som konsult av sin tidigare arbetsgivare. Med start hösten 2015 så har Pernilla på 1½ år startat 4 företag.

 • Jag är ingen Duracellkanin utan jag sover och tar hand om mig och kan göra det här på ett balanserat vis. Det här livet har jag valt för att kunna vara hållbar och leva ett bra liv. Jag ville starta egna företag för att bli den allra bästa chefen för om mina medarbetare mår bra så blomstrar företagen och det har drivit mig till att vilja förändra. Och förändrar gör jag genom att starta företag och anställa medarbetare som kanske har det lite svårt pga funktionsnedsättningar, varit utbrända eller som av andra anledningar har svårt att komma ut i arbetslivet. När jag sade upp mig så tänkte jag att Wow nu kan jag göra det jag verkligen känner för.

Först startade Pernilla ett städföretag vilket faktiskt var en slump. Hennes svärson flyttade till Sverige och kunde inte språket och då kom Pernilla på att här kunde hon bidra och göra något. Så det blev starten till städföretaget där bland annat hennes svärson anställdes.

Sen startade hon en skönhetssalong för att 2 av hennes döttrar hade av olika anledningar svårt att komma ut i arbetslivet. De brann för skönhet så då hjälpte hon dem att starta en skönhetssalong som de nu har tagit över och hon hjälper dem genom att coacha dem till att lyckas, utvecklas och gå framåt i sitt företagande.

Sen startade hon ett ledarskapsbolag som är själva moderbolaget. Där jobbar Pernilla som coach och interimschef där hon hyr ut sina tjänster som chef till företag som önskar uppnå förändringar i den psykosociala aarbetsmiljön. Hon coachar medarbetare till att må bättre och till att hitta strategier för att våga ta klivet för att göra det de brinner för och våga leva sina drömmar.

Och så valde hon även att bli delägare i en restaurang som hon startade tillsammans med 4 vänner. Pernilla har alltid haft en dröm om att komma in i restaurangbranschen och så blev kvarterskrogen till salu och då bestämde de sig för att göra något riktigt bra för alla de som bor i Solna.

Ja, 4 olika företag och 4 helt olika branscher. Man kan inte annat bli imponerad av den här kvinnan och man undrar ju hur mycket hon egentligen jobbar. Finns det ens så många timmar på ett dygn?

 • Något som jag reflekterar över är att jag jobbar mycket mindre nu än när jag jobbade som anställd chef. Och det beror på att jag har anställt så många bra medarbetare som är mycket bättre på att sköta företagen än vad jag är.

När man tar ett sådant kliv som Pernilla har gjort så är det självklart att omgivningen har reagerat. Reaktionerna har bland annat handlat om pengar och mod.

 • Folk har ju trott att jag har haft massor med pengar men det har jag inte alls haft utan jag trodde stenhårt på mitt koncept. Och det är det som gjort att allt har fungerat så bra. Utåt sett så verkar det nog som att jag är modig men jag har inte känt mig modig. När man gör det som är rätt för en själv så krävs det inte mod för att genomföra det. Det är mycket svårare att göra det man inte brinner för. Det krävs egentligen ingenting för att göra det som känns helt rätt. Jag lever som jag vill leva och det känns helt rätt.

 

 

 

Pernilla lever verkligen som hon lär och hennes passion för att hjälpa andra genomströmmar allt hon säger. Det hörs verkligen i hennes röst vilken fantastisk energi hon strålar ut.

 • – Det handlar bara om att våga följa sin passion och sina drömmar och det är en utmaning. När man hittar sin passion och sin dröm och vågar följa det så öppnas så oändligt många dörrar. Jag känner att mitt mission i resten av mitt liv är att hjälpa andra att hitta det som gör att dem mår bra och sen att hjälpa dem dit. Jag brinner verkligen för mitt arbete som coach.

Pernillas 5 bästa tips för att hitta sin dröm och våga leva den:

 1. Sätt dig ner och ställa frågor till sig själv om vad man överlag gillar att göra i livet. Fråga sig själv hur livet skulle se ut om det inte fanns några hinder.
 2. Omge dig med människor som inspirerar, peppar och supportar. Undvik alla typer av energitjuvar.
 3. Undersök möjligheterna innan du begränsar dig genom att fokusera på problem som du inte känner till. Kolla hur andra har gjort. Så är du sugen på att starta företag eller göra något annat så finns det massor med grupper på Facebook där man kan ställa frågor och få tips och inspiration för hur man ska gå till väga. Det finns så många som vill dela med sig av sina kunskaper inom olika områden.
 4. Viktigt att ha en tydlig strategi. Pernilla berättar att när hon startade städföretaget så hade hon ingen tydlig strategi och företaget växte alldeles för snabbt så de hann inte med utan fick dra ner på takten.
 5. När du väl har bestämt dig så kommer du hitta lösningarna för att nå dit du vill. Det ligger en enorm styrka och kraft i att bestämma sig för att följa sin dröm här i livet.

Vill du också inspireras av Pernilla så hittar du henne här:

Instagram

Inspirationsgrupp

Inspirationssida

Hemsida

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Hon tog klivet som de allra flesta bara drömmer om

 • Kathy Abraham

  Hej Pernilla,

  Jag läste litegrann om Dig nyss. Det var en gemensam vän till oss som tipsade om Dig. Jag blev imponerad av Dig och Din livshistoria.

  Vår vän heter Jini Sofia Lee och ni pratade litegran om mig i Kroatien nyligen. Jag hade eget inom städ men en av mina stora kunder sagt upp kontraktet med oss och så blev jag arbetssökande. Jag har också varit en mångsysslare och restaurangbranschen har jag i bagaget. Rättare sagt bagare och konditor. Här i Sverige gick jag bl.a.på kurs som receptionist, PT, kostrådgivare. Ja, en salig blandning vet jag, splittrad i olika inriktningar. Synd att jag blev tipsad om Dig nyss eftersom säkert kunde Du hjälpa mig på vägen fram. Efter en tid av arbetslöshet, utbrändhet börjar jag jobba imorgon inom hemtjänst. Tre månaders provanställning till att börja med. I stående fot vet jag inte hur det kommer att gå pga.artros i flera leder, ryggbesvär samt inte lika stresstålig som jag har varit tidigare.

  Så därför tog jag kontakt med Dig nu för att man vet inte vart jag landar och inte heller när jag skulle behöva en hjälpande hand på vägen fram.
  Önskar Dig en trevlig fortsättning på kvällen!

  Vänliga hälsningar/Kathy

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Hej Kathy!

   Jag har inte varit i Kroatien men jag är vän med Jini Sofia Lee på Facebook. Jag önskar dig lycka till med ditt nya jobb och du är välkommen att höra av dig om du känner behov av att anlita mig som coach.

   Njut din dag!