Hur hittar jag den rätta? Relationscoachen svarar! 4 kommentarer


Just nu är det relationstema på bloggen då jag ger relationstips och svarar på läsarnas relationsfrågor! Har du en relationsfråga du vill ha svar på? Skriv din fråga i en kommentar på bloggen eller klicka här: Maila din fråga!

 

Dagens relationsfråga!
Hej! Hur träffar jag den rätta?

Läs relationscoachens svar!

När du ”letar” efter en partner så är det viktigt att vara medveten om att allt börjar hos dig själv. Den absolut bästa grundförutsättningen för att hitta en partner är att du inte känner något behov av en partner. Låter det konstigt? Många gånger är det så att folk tror att en partner kan göra dom lyckliga och med det utgångsläget så blir du beroende av din partner och det som hon/han kan ge dig och då blir det inte relation som grundar sig på ärlighet och kravlöshet. Den enda som faktiskt kan göra dig lycklig är du själv.

Så när du letar efter en partner så är det viktigt att veta vad du letar efter. Det är också väldigt viktigt att du är trygg i dig själv och att du kan göra dig själv lycklig. Nedan följer några exempel på hur folk ofta vill bli behandlade av en partner.

Jag vill att hon/han ska:

 • Respektera mig! Då är det viktigt att du först respekterar dig själv.
 • Älska mig för den jag är! Då börjar det med att du älskar dig själv för den du är.
 • Vara snäll! Då ska du först kunna vara snäll mot dig själv.
 • Lyssna på mig! Då måste du först lyssna på dig själv.
 • Uppskatta mig! Börja då med att uppskatta dig själv.

Med andra ord så börjar allt hos dig själv. Men hur kan det vara så här? Jo, det är så att vi med vårt eget beteende mot oss själva lär vår omgivning hur dom ska behandla oss. Om jag inte tycker om mig själv så kommer jag undermedvetet leta efter en partner som kan bekräfta för mig att jag inte är värd att bli omtyckt. Men om du däremot tycker om dig själv så utstrålar du till din omgivning att du är en person som är värd att tycka om.

Gör sedan en inventering av dina egna intressen. Vad tycker du om att göra? Vad skulle du tycka om att göra tillsammans med en partner? Om du t ex vill ha en partner som du kan gå ut och dansa med så sätt upp det på din ”kravlista”. Ju mer klar du är över vad du önskar hos en partner desto större är chansen att du träffar just den du söker.

Relationscoachens bästa tips för att hitta rätt partner:

 1. Älska dig själv! När du älskar, respekterar, uppskattar och är snäll mot dig själv så är du redo att träffa någon som behandlar dig på det viset.
 2. Intressen! Skriv ner dina intressen på en lista.
 3. Göra tillsammans! Skriv ner dom saker du vill göra tillsammans med en partner, t ex: dansa, gå på bio, lyssna på musik, läsa böcker, klättra i berg, hoppa i vattenpölar osv.
 4. Egenskaper! Skriv en lista över egenskaper som du önskar hos din partner.
 5. Tillit! Ha tillit till att du kommer finna den rätta. Gå inte ut på krogen och leta desperat för då kommer det bara bli fel. Det är dessutom oattraktivt med desperata personer.
 6. Bli lycklig! Gör dig själv lycklig i första hand. Räkna inte med att någon annan ska kunna göra dig lycklig. När du kan göra dig själv lycklig så öppnar du upp för att möta en partner och inleda en kravlös och ärlig relation.
 7. Vad erbjuder du? Gör en lista över allt det som du kan erbjuda en partner. Det gör det lättare för dig att se vilken fin och härlig människa du är.

Vill du läsa ett utdrag ur min bok om relationer: Klicka HÄR!

Vill du också läsa boken så kan du köpa den nedan för 39:-. Här kan du läsa ett utdrag ur boken.

Genom att klicka på BuyNow-knappen nedan så betalar du säkert och så fort du betalat så öppnas boken i Pdf-format och så kan du spara ner den på din dator.
<br<

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Hur hittar jag den rätta? Relationscoachen svarar!

 • Jörgen

  Kommer definitivt fortsätta läsa och fördjupa mig i dina texter <3
  Hade du bara boken som E-bok eller skulle jag kunna få den i tryckt format? har mycket lättare att ta till mig innehållet då.

 • Jörgen

  Fint och bra skrivet Cecillia. Det är tragiskt när människor är tillsammans med någon som älskar dem, men de är oförmögna att älska varken sig själva eller sin partner på riktigt. Att lotsas vara på riktigt men aldrig vara det. Då kan man aldrig bli lycklig. Äkta kärlek och lycka kan inte köpas för pengar eller genom att kändisskap. Ärlighet och kravlöshet är defenitivt något som ligger till grunden för detta. Önskar dig evig lycka! Kram jörgen