Hur mycket är ditt löfte värt? 4 kommentarer


Till nyår så är det många som avger nyårslöften, det handlar om att börja träna, gå ner i vikt, sluta röka, stressa mindre, leva mer hälsosamt, äta nyttigt, bli vegetarianer osv. Och just i den stund när löftena avges så menar givaren det till 100% och tvivlar inte för en sekund på att så blir det. Men statistik visar att  det bara är mellan 12-20% som infriar sina nyårslöften.

Så med andra ord är våra nyårslöften inte så mycket värda, eller hur?

Håll ditt nyårslöfte!

Kommer du avge några löften i år?

Här får du i så fall några tips som ökar dina chanser att lyckas:

* I förväg! Fundera i förväg ut vad du vill uppnå det nya året.

* Specificera! Då blir det mätbart vilket är viktigt. Ska du gå ner i vikt så bestäm exakt hur många kilon.

* Deadline! Bestäm datum för när du ska ha lyckats. Om möjligt så dela upp målet i flera delmål. Ska du gå ner 7 kilo så sätt som delmål att du ska gå ner 0,5 kilo i veckan, t ex.

* Morot! Fokusera på önskat resultat och låt det hela tiden vara din morot avsluta sedan med att ge dig själv en önskad belöning när du nått dit du vill.

* Fokus! När det känns motigt och du börjar ”fuska” så är det dags att skärpa fokus. Sätt fokus på önskat resultat och på den belöning du har lovat dig själv.

Lycka till! You Rock!!!

Men, är du säker på att du inte kommer uppfylla ditt nyårslöfte så strunta i att ge något så får du en sak mindre att klandra dig för.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Hur mycket är ditt löfte värt?

 • Angelica

  Jag ska INTE fortsätta i samma fotspår som innan. Jag ska inrikta det jag gör för det som står på min måltavla, både de kortsikta målen och de långsiktiga.

  Varför? För att det inte finns något alternativ att inte göra det jag vill.

  Gott nytt år på dig!

 • Mikael

  Tjena, jag gillar din blogg!

  Jag hoppas jag inte stör, men tänkte bara fråga om du har lust att hjälpa till för jag skulle verkligen behöva det! Har du något intresse av ett Modeforum för modekunniga och modeintresserade personer? Moderator / VIP roller finns för seriösa och engagerade personer så klart. Om du vill ha mer läsare som tycker om mode till din blogg så kan du alltid göra ett seriöst inlägg i forumet. Men om du kanske bara gillar att läsa inlägg och inte vill bli medlem så kan du visa ditt stöd genom att klicka på Facebook like knappen i forumet. Tack snälla för att du tar dig tid att kolla på detta / Tack och kram från Mikael