Hur mycket vill du offra? 5 kommentarer


Jag möter ofta par vars gräl ofta handlar om vem som har rätt och vem som har fel. Båda är övertygade om att de har rätt och vägrar erkänna något annat, även om det skulle dyka upp ”bevis” på att så inte är fallet. Sådana här gräl är sällan konstruktiva och någon lösning finns inte i sikte. Den här typen av gräl skadar relationen mer än utvecklar den.
Det är det envisa egot som vägrar tappa ansiktet i en dylik konflikt, men att ställa sig över sitt ego och sluta kämpa för att ha rätt ger en väldigt skön känsla av tillfredsställelse, känslan av att ett bättre jag än du visste om är underbar.
Nedan följer några frågor du kan ställa till dig själv när du hamnar i en konflikt som handlar om att ha rätt.
Taskiga relationer?
Frågor: 
* Vad spelar det för roll om 100 år?
* Hur mycket är jag beredd att offra för att ha rätt?
* Är det värt att relationen försämras för att jag kämpar för att ha rätt?
* Fyller det ett högre syfte om jag får rätt?
* Är det här en kamp som verkligen är värd att gå in i?
* Blir jag en sämre människa om jag inte står på mig för att få rätt?
Vill du ha fler tips för hur du får bättre relationer? Klicka HÄR!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Hur mycket vill du offra?

 • HÄLSOFOKUS

  Ja minsann! Det där stadiet – rätt och fel – har vi passerat för 10 år sen i äktenskapet. Vi lär så länge vi lever och det är jag himla glad för 🙂
  // KIKKI

 • Classic Style Blog

  Hahaha bra bra ska klistra upp hemma på väggen..min kära sambo gillar att ha rätt i alla lägen ..trots bevis..urjobbigt …hahahaha..

 • conny

  Vi formar vår identitet i umgänget med andra människor. Vår identitetsutveckling är alltså avhängig vilka vi umgås med, och följaktligen har våra vänner och bekanta en avgörande betydelse för vår självkänsla. Att ha ett behov av att alltid ha rätt är ett tecken på dålig självkänsla.
  Något vi bör tänka på i en konfliktsituation är att, det spelar ingen roll om vi har fel, för vi ÄR aldrig fel.

 • Framgångsbyran

  Bra tankar. Visst är det "att ha rätt" man (Inger) oftast trillar dit i en konflikt som fastnar. Det är skönt att ha någon att ha konflikter med, alltså någon som står pall.
  Gillar bilden 🙂
  Kram

 • Irrhönan

  ÄR det sant? Bara för att en tycker att nånting är "sant" så behöver det ju inte vara det…
  "Om jag tänkte som fan; kanske tänkte hela dan; på mitt liv, och så fann; nån sorts mening som var sann; ja då får jag inte glömma en förbannat viktig grej; att då gäller denna sanning bara mig." (Tage Danielsson)

  😉