Hur ser det ut i din kalender? 2 kommentarer


Längst ner till vänster i bilden är en avslappningsövning inbokad. Har du också bokat in tid för dig själv i din kalender?

För att minska stressen och ladda med ny energi är det väldigt viktigt att vi avsätter tid för oss själva. Ta din kalender och boka in flera tillfällen varje vecka då du gör olika saker för att ta hand om dig själv. Det kan vara allt från fem minuters kort avslappning på jobbet till en timmes filosoferande på en stubbe i skogen.

Det viktiga är inte vad du planerar in utan att du planerar in aktiviteter som passar just dig.

Vad får dig att slappna av?
Hur rensar du dina tankar bäst?
Vilka platser får dig att känna harmoni?
Vilken musik får dig att koppla av?

Fundera över dessa frågor och sedan sätter du dig och bokar in tid med dig själv i din kalender.

Ha en skön dag och ta hand om dig!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Hur ser det ut i din kalender?

  • A

    Jag bokar in egen tid för mig själv när jag går till gymmet. Där kan jag släppa allt surr som pågår i hjärnan och vara i full fokus på det jag ska göra, efter träningspasset brukar jag ta en stund i stretchrummet för att meditera och landa i mig själv. Hur skönt som helst. Jag har även ett smultronställe nere i Småland där jag kan finna total frid. Det ligger långt från närmsta trafikerade bilväg, vid en vacker göl. Ingen el eller rinnande vatten och inget som stör.

  • conny

    Att filosofera på en stubbe i skogen, vid stranden av en sjö, eller liknande då och då har jag sysslat med hela livet. Man får distans till tillvaron och till sig själv, man rensar hjärnan från en massa onödig stress. Har man inte den här distansen är det lätt att man rusar omkring i tillvaron och glömmer bort att leva.