Hur står du ut? 5 kommentarer


Den frågan har jag fått väldigt många gånger det senaste året. I början blev min spontana reaktion en motfråga: Vad har jag för val? Efter att ha fått frågan några gånger så började jag fundera över vad det var som gjorde att jag inte bara stod ut utan att jag även var på bra humör.

Innan jag går vidare så kanske jag ska förklara varför jag fått den frågan så många gånger. Från December 2012 fram till Oktober 2013 har jag dagligen blivit trakasserad av en för mig främmande man på Facebook. Ni kan läsa mer om det genom att klicka HÄR.

Det var dagliga kränkningar mot mig som person och mot mitt arbete. Jag har lärt mig så många nya ord för det kvinnliga könet som jag aldrig har hört förut. Den här personen förklarade att han ville få bort mig från Facebook mm.

Att välja lyckan!

Att välja lyckan!

Hur som helst så lyckades inte det här knäcka mig på något vis och den ständiga frågan om hur jag stod ut fick mig att vilja ta reda på vad det faktiskt var som gjorde att jag stod ut med dessa kränkningar dag ut och dag in. Och jag har nu kommit fram till vad det var som fick mig att inte bara stå ut utan att även behålla mitt humör och min självkänsla. Jag ska inte ljuga och säga att det inte påverkade mig ett dugg. Det fanns stunder när jag fann det jobbigt, tråkigt och irriterande. Men de stunderna var kortvariga och min glädje och inspiration var ändå mitt dominerande känsloläge den här tiden.

  • Det här gjorde att jag ”stod” ut:
  • Såg mig inte som ett offer
  • Tog det inte personligt
  • Fokuserade på roliga saker
  • Uppskattade saker omkring mig
  • Var tacksam över mina vänner
  • Logiskt tänkande
  • Övertygad om att det skulle upphöra
  • Hopp

Det är de saker som jag kommit fram till som har varit mina styrkor igenom den här perioden. Alla dessa saker har en sak gemensamt och det är att de styrs av mina tankar. Jag hade kunnat välja att bli deprimerad över att dagligen få höra hur fet jag är, vilket luder jag är, vilken värdelös människa jag är osv. Det som gjorde att jag inte tog åt mig av detta var helt enkelt hur jag valde att tänka kring dessa kränkningar. Jag valde att inte ta det personligt vilket var ganska enkelt då den här personen aldrig har träffat mig och således inte har en aning om hur bred jag är över bakdelen. Han har ingen aning om hur fet jag är osv.

Så sammanfattningsvis var det min kunskap om att våra tankar skapar våra känslor som gjorde att jag medvetet valde tankar som gynnade mig. Jag gjorde alltså ett medvetet val då jag valde hur jag skulle tänka kring dessa kränkningar. Jag är så innerligt tacksam över att jag har den här kunskapen för annars hade nog 10 månaders kränkningar och trakasserier fått mig att må väldigt dåligt.

Så jag är tacksam över att jag kan styra mina känslor med mina tankar för då är det jag själv som har ansvar för hur jag ska känna och vilket humör jag ska vara på.

Vill du veta mer om hur du styr dina tankar och bryter negativa tankebanor så kan du läsa mer om det i min E-bok som finns i Bokshopen här på sidan. Du kan också läsa första kapitlet ur boken gratis. Gratiskapitlet finns i Bokshopen som du kommer till genom att klicka HÄR.

Jag söker just nu samarbete med andra bloggare! Är du intresserad? Läs mer genom att klicka HÄR.Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Hur står du ut?