Hur stor är din toa? 3 kommentarer


När jag var i Indien så besökte jag bland annat Bengalore under några dagar och jag besökte olika slumområden under de här dagarna. Jag visste ju att de här människorna i slummen har det fattigt och att det är smutsigt men faktum är att det var inte så hemskt som jag hade förväntat mig. Och det som överraskade mig mest var den glädje, samhörighet, gästfrihet och harmoni som jag mötte. 
På bilden här under ser ni hur jag sitter i en familjs hem.
Trångbodd?
Det ni ser på bilden är familjens totala boyta. Här bor en familj på 4 personer i ett utrymme som är ca 1 tredjedel mindre än vår toalett.
Jag kunde inte stå rakt för det var så lågt i tak och som ni ser så kunde jag inte räta på mina armar utan sitter med böjda armar med händerna mot väggarna. Jag kunde heller inte ligga raklång på golvet. Men här bor en familj på fyra personer. Jag sitter i deras kök, matrum, hall, vardagsrum, sovrum, lekrum, bibliotek, TV-rum och garderob på en och samma gång.
Hur stor är din minsta toalett? Hur många kan ligga och sova på golvet i din hall?
Vårt hus är tillräckligt stort för att 90 4-personers familjer får plats att bo här. 360 personer skulle kunna bo här men vi är bara 5 personer och ibland kommer gnäll för att det är kö på toaletten eller för att det är för trångt i soffan, för trångt runt köksbordet, skorna får inte plats osv.
Nedan ser ni familjens elcentral och hemmets enda belysningskälla. Detta är också de eluttag som de har.


Hur många lampor har du i din bostad? Hur många eluttag?

Jag är tacksam över att jag har en varm och bekväm bostad.
Vad är du tacksam över?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Hur stor är din toa?

  • Sania

    Oj. Hur stort var det då? I m2? Vi har 360m2 på fem personer. Tre toaletter och det känns ändå trångt ibland. Man blir lätt bortskämd.

  • Den nakna coachen

    ååå…jag är tacksam för såå mycket i livet! Varje dag känner jag tacksamhet över så mycket. Allt från mitt luktsinne till att jag har ett jobb och en frisk familj 🙂

    Puss pårre´!!!

    /Linda