Ibland blir det väldigt bra! 5 kommentarer


Nyhetstorka eller? Eftersom jag har semestercoachat Sveriges integrationsminister, Erik Ullenhag så ville våran lokaltidning skriva om det och ta del av mina bästa semestertips. Ni kan läsa artikeln om mig och Erik Ullenhag HÄR eller HÄR!
Artikeln i lokaltidningen finns tyvärr inte på nätet men eftersom jag läste artikeln innan tryck så finner ni den här nedanför.

 Torsdag 7 juli 2011
Livsstilsdesignern
som älskar att inspirera
Cecilia Kärvegård ger tips inför semestern då många av oss kan ha svårt att varva ner. ”Det tar nästan två veckor att gå ned i semesterläge”.
Arboga. Stressigt på job­bet och mycket att hinna med inför semestern?
Många känner säkert igen sig, men den allra största utmaningen kan vara att lyckas koppla av under semestern.
Livsstilsdesignern, Ce­cilia Kärvegård, delar med sig av sina tips.
Jobbcoach, livscoach, stresskon­sult och harmonikonsult. Ceci­la Kärvegård skulle kunna titule­ra sig det mesta men har valt den ovanligare titeln livsstilsdesigner.
– Jag tror att jag är den enda som har den yrkestiteln, säger Cecilia som i egenskap av bete­endevetare, diplomerad stress­konsult och harmonikonsult är van vid att arbeta med männis­kor.
Det är viljan att inspi­rera som driver Cecilia. Vare sig det handlar om en datain­genjör, fastighetsskötare eller en rockstjärna tar Cecilia sig an var­je individ.
– Det handlar om människor som finns överallt och som har samma typer av obalans i livet.
Stresshantering är en stor del i Cecilias arbete eftersom väldigt många upplever stress på jobbet och i privatlivet. Att bryta nega­tiva tankemönster och få till livs­stilsförändringar är andra stora områden.
Att nå mål, hitta varje individs styrkor och ge tips i jobbiga re­lationssituationer är också bitar som Cecilia hjälper till med.
För många kanske begreppet livsstilsdesigner kan vara svårt att ta till sig. Men på Cecilias blogg tar hon bland annat upp att ordet design kommer från la­tinets ”designo” som betyder att peka ut, bestämma och framstäl­la. Titeln livsstilsdesigner tycker hon dessutom låter mer inspire­rande än till exempel beteende­vetare och stresskonsult.
Alla möts vi någon gång av mot­gångar. Både situationer i arbetet och i privatlivet kan leda till att negativa tankar uppstår.
– Då gäller det att bryta de tan­kar man har. Ett sätt kan vara att man sätter en gummisnodd om handleden. När du märker att tankarna seglar i väg åt ett annat håll och lämnar nuet, snärta till med gummisnodden.
Det här tipset gav Cecilia i sam­band med en intervju med Svens­ka Dagbladet för två veckor se­dan då hon mötte integrations­ministern Erik Ullenhag. Inter­vjun handlade i första hand om avslappningsstrategier inför se­mestern. I och med Ullenhags pressade yrke kom intervjun också att handla om konsten att stanna upp mellan varje upp­drag.
– Ett tips är att gå undan, slu­ta ögonen och dra djupa ande­tag ända i magen, säger Cecilia.
Förutom att coacha företag, pri­vatpersoner och hålla i olika fö­redrag och kurser skriver Ceci­lia även e-böcker. Just nu arbe­tar hon dessutom med sin för­sta pappersbok. I sitt skrivande har hon gett begreppet rockstjär­nestatus en helt annan innebörd. Allt handlar om att alla kan hitta rockstjärnan i sig själv.
– När jag var yngre drömde jag om att bli rockstjärna. Jag dröm­de om känslan av att stå där på scen och få publikens jubel, be­rättar Cecilia.
Hennes uppmaning till män­niskor är att hitta rockstjärnan i sitt eget liv.
– Det handlar om att ta hand om sig själv, hylla sig själv och inte vara så allvarlig.
– Det är så fruktansvärt tråkigt att inte vara så himla glad, säger Cecilia.
Hur kom det sig att du kom in på den här banan?
– Jag har ända sedan jag var barn varit väldigt intresserad av människan och människors bete­ende. Jag har alltid varit en ama­törpsykolog.
– Jag har nog alltid känt em­pati och kunnat lyssna när folk pratar utan att ta det personligt och börja gråta.
Det är så fruktans­värt tråkigt att inte vara glad
Cecilia Kärvegård
kristofer
ström
kristofer.strom@ingress.se
0589-857 11■■
Cecilias tips inför semestern■■
·         Planera inte in några projekt som att renovera bostaden, bygga swim­mingpool, göra om trädgården, reno­vera sommarstugan eller annat som tar mer än ett par timmar i anspråk.
·         Om du ska åka iväg med familjen på semester så ha inga höga förvänt­ningar som att rädda ett äktenskap eller att du ska uppleva fantastis­ka saker.
·          Boka inte upp hela resan med olika saker som ”måste” gö­ras, ses eller upplevas utan lämna en del luckor i planeringen för spon­tana saker eller för att bara vila och vara.
·         Börja förbered din ledighet ett par veckor innan; gör klart så mycket som går, se till att det finns en kol­lega som går in och tar dina uppgif­ter och att den kollegan är väl in­satt.
·         Skapa ett autosvar till din mail där du lämnar mail och telefonnum­mer till din kollega om ärendet inte kan vänta tills du är tillbaka från se­mestern.
·         Läs inga jobbmail under din ledighet och informera dina kollegor om att det inte går att nå dig via mail.
·         Ta inga samtal från jobbet. Be dina kollegor att endast kontakta dig om det är akut och då via sms där de beskriver situationen.
·         Lev helst hela semestern utan klocka eller boka åtminstone in några da­gar när du gör det. Ät när du är hungrig, gå upp när du vaknar, sov när du är trött det är ett väldigt ef­fektivt sätt att lära dig att lyssna på din kropp och få kontakt med din inre klocka.
·         Gör det som faller dig in, saker som du njuter av att göra. Läsa böck­er, lyssna på musik, bada, var ute i naturen, plantera en blomma, måla en tavla, gå på konsert eller ligg i hängmattan och filosofera. Minime­ra dina måsten.
·         Umgås med familjen.
·         Ägna dig åt avslappningsövningar en gång om dagen.
·         Ha några dagar fria från mediabrus.

Du kanske också gillar:


5 tankar om “Ibland blir det väldigt bra!

 • Den nakna coachen

  Du är så jäkla bra! Grattis till bästa marknadsföringen!!!

  Som svar på din fråga:

  Ja, jag blev lite svettig under axlarna när tandläkaren borrade i tanden idag men annars har det varit svalt och skönt här på Lidingö.

  Kram

  /Linda

 • Ewa Pihl GalleriAquarelle ewa_pihl@hotmail.com

  Är så himla glad över att du får tillgång att hjälpa människor med din gedigna kunskap om livshantering som tar så många år "att få tillgång till och kunna utnyttja"… Du påminner mej om Tord Sand. Han visar också den där härliga ödmjuka självklara kunskapen, som man därför så lätt kan ta till sej ocjh förstå. (EN gång i livet ska vi jäklar stå på en scen och riva av ett Galet Rockstjärne-nummer..)

 • Lev Ditt Liv

  Härligt härligt..
  jag tror att du har har de rätta "glasögonen" reda..
  Rocka bäst..
  Tjingeling/Mia

 • Johanna

  Tack detsamma!
  You rock! Snacka om att ta tillfället i akt och få ett uppsving, PR, publicering etc. när alla andra är inne på exakt samma tema: semester
  du ser väl till ta vara på din egen semester!?
  Säker på att jag läst en väldigt liknande artikel nånstans innan, online månne? någon annan minister?
  Rock on!

Kommentarer är stängda.