Intervju med Ulrika Gabriel! 6 kommentarer


Så var det dags för Klokegårds första framgångsintervju. Vi inleder med Inspiratören och coachen Ulrika Gabriel.

Presentation av Ulrika Gabriel!

Jag heter Ulrika Gabriel.
Jag är Beteendevetare och har i drygt två år arbetat som coach i Västerås. Ett jobb som jag verkligen tycker om och som jag sedan april 2010 gör i egen regi.
Det är en förmån att få träffa alla kunder och få vara en del i deras positiva förändringsarbete. Det är något jag känner mig väldigt ödmjuk inför.
Jag hoppas kunna bidra med lite inspiration i din tillvaro genom min blogg. Kanske också genom någon form av coaching om det är aktuell.
Här på bloggen får du gärna dela med dig av dina egna tankar och erfarenheter – det berikar!

Intervju med Ulrika Gabriel om att nå Framgång genom att vara Egologisk!

Deisgn: Ulrika Gabriel
 
1.     Vad innebär det att vara egologisk?
Att vara EGOlogisk innebär att du tar dig tid att fundera på och känna efter vad just du behöver och mår bra av. Ego står för ”jaget”, det vill säga du, medan logisk innebär ditt logiska tänkande kring dina behov. Du ska alltså känna efter vad du mår bra av här och nu. Har du det stressigt runt omkring dig kanske du behöver gå ut i skogen och sätta dig på en sten i en kvart. Känner du dig rastlös kanske du ska ringa en vän. Eller om du är trött och grining är det kanske på sin plats att du går och lägger dig tidigare på kvällen.
2.     Är jag inte egoistisk om jag är egologisk?
Att vara egoistisk är ett negativt laddat ord. Då tänker du på och sätter dig själv i första rummet utan att bry dig om att det kan bli på bekostnad av andra. Om du är EGOlogisk innebär det att du gör saker som du behöver och mår bra av för att det gör dig till en mer harmonisk och välmående människa. Då blir den positiva följden att du även blir en bättre vän/kollega/partner/förälder osv. ALLA vinner alltså på att du är mer EGOlogisk!
3.     Hur kan jag nå framgång på jobbet med egologism?
Min bestämda uppfattning är att du i alla lägen både mår och presterar bättre när du är EGOlogisk. Genom att fundera på vad du kan göra för att må så bra som möjligt på din arbetsplats, så kommer du också att kunna hantera dina arbetsuppgifter på bästa möjliga sätt. 
4.     Hur kan jag nå framgång i relationer med egologism?
Alla relationer, med en partner, med vänner, med kollegor etc. börjar hos dig själv. När du mår bra, känner dig trygg i dig själv och nöjd med din tillvaro, så är du helt enkelt så mycket trevligare att umgås med. I en relation handlar det om att ge varandra det utrymme man behöver för att kunna må bra med sig själv och tillsammans i relationen. Självklart innebär det att du också måste ge din partner tid och möjlighet att få vara EGOlogisk. Som alltid i alla relationer handlar det om att kommunicera med varandra. Du måste uttrycka dina tankar och behov och likaså uppmuntra och lyssna på din partners dito.
Vilka är dina 3 bästa tips för att vara Egologisk?
1.        Avsätt en kort stund varje dag då du frågar dig själv vad du behöver för att hitta en bra balans, hitta glädje, energi eller något annat du strävar efter. Så fort du känner dig ”ur balans” är det ett tecken på att du bör trycka på din mentala pausknapp och fråga dig själv på vilket sätt du kan förbättra din situation.
2.        Våga känna efter. Är du inte van att göra det, utan mest bara ”kör på”, så kan det krävas lite träning. Du måste ställa dig frågan: Vad är det jag behöver just nu? Och sedan lyssna på svaret.
3.        Avsätta tid för att göra det du behöver. Min erfarenhet är att de små och lätta sakerna i livet du gör för att må bättre i tillvaron är de som oftast betyder mest. Ju enklare de är att göra, desto troligare är det att du kommer att genomföra dem  – inte bara en utan kanske flera gånger.
Stort tack Ulrika för den härliga intervjun! Önskar dig en fantastisk Egologisk måndag!
Här hittar du Ulrika:
Välkommen till min hemsida – Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör!
Läs gärna mer på min blogg  – Ulrika Gabriel Inspiratör!
Följ mig på Facebook – Ulrika Gabriel Coach & Inspiratör!
Se mig på YouTubeulrikagabriels kanal!
Mail: ulrikagabriel@gmail.com
Telefon: 070 – 275 58 50

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Intervju med Ulrika Gabriel!

 • Ulrika Gabriel

  @ Conny – diskussioner är viktigt, och de behöver inte handla om rätt och fel. Ju fler åsikter som lyfts fram, desto fler insikter och mer klokskap når vi. Ha en fin dag Conny.

 • Conny

  Ulrika: Jag har aldrig tvivlat på att du förstår vad det handlar om. När jag kommenterar så gör jag det på ett rakt och osminkat sätt och säger alltid det jag menar utan omskrivningar. Jag tycker att man ska säga vad man tycker samtidigt som man förklarar varför. Då får man t ex en sån här liten diskussion som gör att jag förstår dig bättre. Visst är det så att det tar tid att förändra människors attityder. Språket ja, det förändras hela tiden, precis som allt annat och jag tycker också det är intressant.
  Lek med ord är kul och om du inte misstycker så har jag förslag på ett nytt ord: Snillrika Ulrika! ;D

 • Ulrika Gabriel

  @ Conny – Tack för att du tog dig tid att skriva en sådan lång och innehållsrik kommentar! Du har så rätt så i sak. Men av egen erfarenhet efter att ha jobbat med människor i samtal och förändring i snart 15 års tid, så är min upplevelse att det är MYCKET jobb som ligger bakom den tankeförändring som behövs för att se på ordet egoistisk ur en positiv aspekt. Min erfarenhet har visat att jag i och med att jag skapat och använder ett "nytt ord/begrepp" får de jag coachar att förstå vad de handlar om direkt, vilket innebär att de också når goda resultat direkt.
  Sedan tycker jag personligen att det är roligt att leka med ord och intryck och bidrar gärna med nya och positivt laddade ord till vårt vokabulär. Vårt språk utvecklas ju hela tiden, och det tycker jag är spännande.

  @milla-andante – Tack! Roligt att du tycker det.

  @Lev Ditt Liv – Tack för dina fina ord! Roligt att du tycker om uttrycket EGOlogisk.

 • Lev Ditt Liv

  Inspirerande intervju..Härligt ord egologiskt. Har sett det i Ulrikas blogg som jag gillar starkt..Kul för nu "känner" man Ulrika lite mera..

 • milla-andante

  Så roligt med intervjuer!!:)
  Jag följer Ulrika sedan tidigare, men det är ändå intressant att läsa lite mer om hennes tankar!

  Kram

 • conny

  Jag har synpunkter på svaret på fråga 2. Ordet "egoistisk" är ett negativt laddat ord därför att de flesta missförstår ordet, eller inte förstår vad det egentligen betyder och vad egoism har för betydelse för utvecklingen på alla plan. Men det betyder ju inte att vi inte ska använda ordet.
  I stället bör man förklara vad egoism står för, och vad det innebär att vara egoistisk. Anledningen till att jag reagerar så starkt på detta är att den rena egoismen står för allt fråmåtskridande och utveckling i världen, och att uppfinna nya ord pga den negativa laddningen i ett ord som i sammanhanget är det rätta är bara förvirrande. Man utgår alltid från en egoistisk tanke vad det än är man tänker företa sig. Även om man vill hjälpa någon annan så är denna önskan ett uttryck för ett egoistiskt behov.
  Egoism innebär inte nödvändigtvis att man gör något på bekostnad av andra. Allt man gör får nån sorts konsekvens för andra, världen är uppbyggd på detta vis, att det man gör påverkar livet för andra och det är detta som driver utvecklingen framåt.
  Skänker du en slant till nån fattig, så är det ett egoistiskt behov hos dig som pockar på att bli tillfredsställt. Det måste vara så, annars skulle ingenting fungera.
  EGOlogisk betyder ingenting, eftersom det är en förklaringsmodell som inte förklarar någonting om hur människans psykologi fungerar, eller hur vi relationsmässigt fungerar.
  Även en negativ handling har en positiv intention. Ser du min kommentar på detta sätt, har du läst den rätt. 🙂

  Vänligen
  Conny