Jag-inventering Del 4! 2 kommentarer


Välkommen till Del 4 i Jag-inventeringen! I del 1 började vi med att ta reda på vad du kan och vad du är bra på och i del 2 utforskade du dina intressen, i del 3 tog du fram dina styrkor och svagheter. Nu har vi kommit fram till del 4 och den här övningen handlar om vad som gör dig glad.

När det gäller en sak så är du bäst i hela världen! Du är bäst i hela världen på att vara du, det finns ingen annan som gör det så bra som du.
Men vet du hur bra du egentligen är? Vet du vilka relationer som gör dig glad? Är du medveten om vad du kan göra för att bjuda in glädjen i ditt liv?
Det kan vara bra att göra en Jag-inventering någon gång om året för att få större insikt i hur bra du faktiskt är.

Här följer den fjärde övningen och det du behöver är papper, penna, skön musik och en stund för dig själv. Jag önskar dig lycka till och tar gärna emot feedback via kommentarsfältet.

Jag-inventering Del 4:

Den här övningen går ut på att ta reda på vad som gör dig glad.
Det är inte säkert att du kommer på allt vid samma tillfälle så ha din lista tillgänglig så du kan fortsätta fylla i när det dyker upp nya saker i dina tankar.

* Skriv ner saker som gör dig glad. Det kan vara musik, att läsa, klättra i träd, joddla, måla, laga mat mm.

*Skriv ner saker som gör dig ledsen. Anledningen till det är att öka din medvetenhet om saker du ska försöka undvika eller minska ner på i ditt liv.

* Gör sedan en inventering över alla relationer du har. Vilka människor i din omgivning blir du glad av att umgås med? Vilka människor känner du dig upplyft av att vara nära? Vilka människor i din omgivning gör dig deprimerad, trött och ledsen?
Det här ger dig en vink om vilka relationer du ska satsa mer tid och energi på och vilka relationer du ska försöka dra ner till ett minimum. Det är ju så att vissa människor måste vi ha kontakt med på jobbet t ex men det är bra om man kan minska ner på den kontakten så mycket det går.

Grattis! Nu har du tagit ännu ett steg mot att finna Rockstjärnan inom Dig!
Nu bör du ha en klar bild över vilka aktiviteter och människor som fyller dig med glädje och energi så du vet vad du ska skapa mer av i ditt liv!

Tyckte du den här övningen var bra? I boken ”Rockstjärnestatus – Guldkant i Din vardag!” får du fler tips för hur du skapar det liv du vill ha. Klicka HÄR för att läsa mer!

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Jag-inventering Del 4!

 • HÄLSOFOKUS

  Återigen en himla bra övning. Jag har planer på att göra allihop efter varandra då jag har tid. Nu läser jag, sen gör jag 🙂
  // KIKKI

 • Framgångsbyrån STHLM

  Jag gillade verkligen den här idén Cecilia! Men inte var jag fiffig nog att följa den under helgen. Vart tog dagarna vägen?
  Men, internet är fantastiskt och jag kan återvända.
  Hoppas du haft en kalashelg,
  Inger