Känner du dig uttråkad och tycker att livet har stagnerat? 3 kommentarer


rp_Hem.jpgOm ditt liv verkar fyllt av tung energi och din motivation att göra något har tagit en störtdykning så är det dags att sätta fart!

Leda är som ett virus som slukar din glädje, inspiration och fokus. Stagnation, apati och slöhet följer i dess kölvatten. Har du känslan av tröghet och av att vara disträ och du vet att du inte är nöjd med ditt liv men vet inte vad du ska göra åt det?

Det bästa vapnet för att rensa bort stagnation och leda är helt enkelt att gå till handling.

Det spelar inte så stor roll vilken typ av åtgärder du tar. Det viktiga är att få igång lite positiv energi som flyter genom ditt liv. Om du känner att dina tankar är röriga eller står helt still så kan du börja rensa ut dina skåp och garderober. Kasta ut gammalt skräp du inte längre behöver. Och skapa ordning bland de saker du vill behålla och det kommer göra att dina tankar blir mer harmoniska.

Om du har känslan av att din kropp är obalanserad, osmidig, stel eller trög börja träna direkt. Ta en promenad, gör yoga, stretcha, gör avslappningsövningar, res dig upp och sträck ut kroppen som en katt eller gör något fysiskt som känns bra för dig. Fysisk aktivitet sätter fart på blodflödet och syresatt blod transporteras till kroppens alla delar vilket kommer att ge positiv energi som flödar genom kroppen igen och du kommer känna mer klarhet och motivation.

Gör likadant med alla andra områden i ditt liv: ekonomiskt, känslomässigt, andligt, fysiskt, mentalt. Rensa bort det du inte behöver och vidta åtgärder för att få in mer av det du vill ha.

Problemet med stagnation och leda är att det är smittsamt. Det kan börja i ett område av ditt liv och snabbt börja sprida sig till andra om du inte vidtar åtgärder för att stoppa det. Om du ignorerar det tillräckligt länge så tar det över och lämnar ett tomt skal där ditt liv brukade vara.

Det kan verka svårt att ta sig ur en grop av stagnation i början. Men att ta ett första steg ger styrka och vilja ta ytterligare ett steg. Ju mer du agerar desto lättare blir det att fortsätta. Snart försvinner stagnationen och du känner dig mer målmedveten och motiverad igen.

Vill du se mig föreläsa? Nu är nya städer inbokade och du hittar hela listan HÄR.

Inlägg 75 #blogg100

Du kanske också gillar:

 • Hotta upp ditt sexlivHotta upp ditt sexliv (0)
  Som jag säkert skrivit tidigare så är jag så glad över att jag fått in fler bokningar av […]
 • Lär dig något nyttLär dig något nytt (0)
  Idag har det verkligen varit fullt upp så det känns som om jag inte hunnit med […]
 • Det här är helt magisktDet här är helt magiskt (0)
  Jag har en längre tid haft lite ont i min högra överarm. Inte så mycket och bara  ibland […]
 • Svar på en vanlig frågaSvar på en vanlig fråga (5)
  Jag hoppas ni alla har haft och fortfarande har en skön Påsk. Min helg har än så […]
 • JubelJubel (2)
  Om någon skulle skriva en bok om ditt liv, skulle titeln då vara något i stil med Den […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Känner du dig uttråkad och tycker att livet har stagnerat?

 • Carita Liljendahl

  Känner att det här stämmer. Nu ett år efter skilsmässan, som var ofrivillig för mig och som kom likt ett slag i mellangärdet. Trodde inte jag skulle klara en dag utan honom.
  Men nu då jag gjort mycket av det du skrivit här, rensat i samband med flytten – jag har inga överlopps saker mer bland annat… och då försöker välja att göra bara sådant som känns bra för mig, samt att värna om mina vänner både IRL och i cybervärlden… då känns allt så mycket bättre. Harmoni.
  Tack för dina ord här!

 • Geddfish

  Jag läste detta igår kväll mellan mina tårar, rubriken bara skrek på mig. Jag sörjer min man.
  Ett jättefint inlägg, och det inte så att jag inte agerar eller handlar, jag aktiverar massor, men sorg, den kan man inte tänka bort.
  Kramar ♥