Klarar du det? 1 kommentar


Nu är året snart slut och många gör sitt årsbokslut för att sedan göra nya planer för 2014. Till nyår så är det många som avger nyårslöften, det handlar om att börja träna, gå ner i vikt, sluta röka, stressa mindre, leva mer hälsosamt, äta nyttigt, bli vegetarianer osv. Och just i den stund när löftena avges så menar givaren det till 100% och tvivlar inte för en sekund på att så blir det. Men statistik visar att  det bara är mellan 12-20% som infriar sina nyårslöften.

Så med andra ord är våra nyårslöften inte så mycket värda, eller hur? Lugn, här får du tipsen som hjälper dig! Häng med!

Håll ditt nyårslöfte!

Håll ditt nyårslöfte!

Här är 5 tips som ökar dina chanser att lyckas:

* I förväg! Fundera i förväg ut vad du vill uppnå det nya året.

* Specificera! Då blir det mätbart vilket är viktigt. Ska du gå ner i vikt så bestäm exakt hur många kilon.

* Deadline! Bestäm datum för när du ska ha lyckats. Om möjligt så dela upp målet i flera delmål. Ska du gå ner 7 kilo så sätt som delmål att du ska gå ner 0,5 kilo i veckan, t ex.

* Morot! Fokusera på önskat resultat och låt det hela tiden vara din morot avsluta sedan med att ge dig själv en önskad belöning när du nått dit du vill.

* Fokus! När det känns motigt och du börjar ”fuska” så är det dags att skärpa fokus. Sätt fokus på önskat resultat och på den belöning du har lovat dig själv.

Och här är ett sjätte tips som i princip är det som avgör om du kommer lyckas eller inte!

* Du! Det absolut viktigaste är dina tankar och din attityd. Det handlar inte om brist på karaktär, lathet eller något liknande om du bryter ditt nyårslöfte utan det som avgör är dina tankar om dig själv, ditt liv och dina löften. Just den här biten är den avgörande för om du kommer lyckas eller inte. Du styr dina tankar, dina tankar skapar dina känslor och dina känslor styr ditt beteende och då förstår du hur avgörande dina tankar är för om du kommer lyckas med ditt nyårslöfte eller inte. Så det viktigaste är att du blir medveten om dina negativa tankemönster och hur du gör för att bryta dessa. Det finns flera olika tekniker för att bryta negativa tankemönster och beteenden och när du lär dig dessa så kan du byta ut dem mot positiva tankemönster, vilka i sin tur skapar positiva känslor som sedan styr ditt beteende i önskad riktning. Då kommer du öka dina chanser markant för att nå dina nyårslöften. Och det vore väl som omväxling härligt att för en gångs skull hålla ditt nyårslöfte?

Vill du lära dig att upptäcka dina negativa tankemönster? Vill du lära dig tekniker för att bryta dessa negativa tankemönster? I min bok: ”Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig!” så får du lära dig upptäcka negativa omedvetna tankemönster och hur du gör för att bryta och byta ut dessa mot positiva tankemönster och känslor som gynnar dig. Du kan läsa mer om boken HÄR!

Thinkstarnew

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Klarar du det?

 • ✫ Fru Eriksson

  •°*”˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
  ╔╗╔╦══╦═╦═╦╗╔╗ ★ ★
  ║╚╝║══║═║═║╚╝║ ☆¸.•°*”
  ║╔╗║╔╗║╔╣╔╩╗╔╝ ★
  ╚╝╚╩╝╚╩╝╚╝═╚╝ ♡¥☆
  NEW YEAR ☆ 2014!