Krånglig kärlek! 1 kommentar


Jag träffar många som lever i relationer där det gått så långt så båda parter tycker att en separation är den enda utvägen. Man gör inget tillsammans längre, har inte kul ihop och kan absolut inte prata med varandra. Varje gång någon försöker prata med sin partner om det man anser vara problemet så slutar det bara med gräl. De par jag möter berättar att dom har försökt lösa saker och diskutera i flera år och man har helt enkelt hamnat i ett mönster som känns omöjligt att bryta. Vanligt är att man i det är läget fortsätter att envisas med att försöka lösa problemen genom att prata trots att det uppenbarligen inte fungerar och det råd jag brukar ge då är att….

… helt enkelt låta bli att prata om problemen och istället fokusera på att göra. Med göra så menar jag att fokusera på det resultat  man vill ha vilket då skulle vara att ha en bra relation och med det fokuset så agerar man utifrån det. Man ser till att skapa mysiga stunder och att anstränga sig för varandra. Se till att man är hel, ren och fräsch och på bra humör. Man ska inte göra sig till och hålla på och smöra eller göra sig till en dörrmatta utan det handlar om att ta fram sitt bästa jag och att för en tid släppa alla tankar på att diskutera relationsproblem. Bär man på mycket irritation och ilska så kan man gå ut i skogen och sparka på en sten eller skaffa en sandsäck.

Så gör saker som båda tycker är kul, har ni barn så skaffa barnvakt så ni kan äta middag med tända ljus en kväll, hyr en film eller gå ut och fika. Ta inget för givet och ha inga förväntningar utan var bara ditt bästa jag och håll tankarna positiva genom att fokusera på allt det som du blev förälskad i hos din partner.

En kvinna kontaktade mig för relationscoaching samma dag som hennes man tog av sig ringen. Båda var väldigt trötta och helt slut på energi med mycket på jobb, med barn och i relationen. Jag gav kvinnan i uppgift att göra och sluta prata problem. Efter 8 dagar fick jag nedanstående meddelande från henne:

”Jo tack det gick bra,han började em med att trä på sig ringen igen vi lämnade barnen hos mina föräldrar och drog sedan vidare på lunch o shoppingrunda,för att avslutas med lite öl å fest
Vi har inte haft ett enda bråk sedan du började hjälpa mig och jag har ju åter börjat hitta tillbaka till mitt glada sprudlande jag,vilket jag också vet att min man har saknat.
Vi håller ju fortfarande alla samtal i en glad ton och inget ältande om div frågor om relationen eller andra jobbiga saker.
Har varit jättejobbigt att ej kunna prata då jag nog gärna gör det för mkt (om negativt).. Men nu har jag börjat släppa det stora behovet å det känns inte längre lika jobbigt att INTE få prata”
I min E-bok om relationer kan du bland annat läsa mer om hur du kommunicerar på ett konstruktivt sätt i en relation och hur du får tillbaka gnistan i en relation som känns tom.

Vill du också läsa boken så finns den i webshopen som du hittar HÄRHär kan du läsa ett utdrag ur boken.

 

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Krånglig kärlek!