Ledarskapet och dess utmaningar


ChefAtt vara chef/ledare innebär olika typer av utmaningar och många upplever att pressen ökar hela tiden. Klimatet på arbetsmarknaden blir tuffare och kraven ökar hela tiden. Nu har till exempel regeringen kommit med ett förslag som heter: ”Hälsoväxling för aktivare rehabilitering och omställning” som bland annat innebär att arbetsgivaren ska stå för 25 procent av kostnaden för sjukskrivningar som är längre än 90 dagar. Det leder till att arbetsgivarna vill ha friskare personal och för att uppnå det så måste de utöka sina kunskaper så att de kan anpassa arbetsplatsmiljön och arbetet överlag så att det gynnar en friskare personal.

Ett sätt att uppnå detta är att vidareutbilda ledare och chefer vilket idag inte är så svårt med tanke på att det nu finns väldigt många bra företag som genomför olika typer av ledarskapsutbildningar. På så sätt får ledare/chefer lära sig mer om hur vi människor fungerar, hur man bemöter sin personal, hur man coachar och peppar sin personal och hur man kommunicerar på ett effektivt sätt.

Alla personer är inte människokännare och det är nog inte heller den vanligaste egenskapen man letar efter när man anlitar en ledare så det är bra att det går att lära sig mer om hur man som ledare kan engagera sin personal utan att slita ut den, så att säga.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *