Livet suger regelbundet! 2 kommentarer


Jag blir ibland anklagad för att vara ”för” positiv och även att min positiva sida skulle vara en fasad för att jag ska tjäna pengar. Men även jag kan vara lite slapptänkt ibland. Jag läste en artikel av Mia Törnblom som heter: ”Jag är inte Sveriges gladaste” och jag förstår vad hon menar.

Jag träffade Mia Törnblom i februari och då pratade vi just om det här fenomenet att det sticker i ögonen och är provocerande för en del när andra människor är glada. Vi pratade också om  den illusionen att de som jobbar med det vi gör alltid skulle vara lyckliga och glada. Som Mia säger i artikeln: ”Livet suger regelbundet” och det gäller för oss alla, skillnaden är bara att vissa människor besitter kunskapen så de snabbare kan ta sig ur en negativ spiral istället för att fastna där.

Mia T

Precis som alla andra så ”drabbas” jag också ibland av negativa tankar och igår var en sådan dag. Det var inget speciellt som utlöste det hela utan jag märkte att jag blev mer och mer nedstämd vilket signalerade till mig att mina tankar var allt annat än gynnsamma för mig. Och anledningen till att det hände igår var helt enkelt att jag var lite slapptänkt och lät tankarna slira ner i spår som är allt annat än positiva.

Eftersom jag är så fascinerad av hjärnan och våra tankar så började jag iaktta mina tankar och hur de avlöste varandra. De känslor jag hade igår handlade om mitt egenvärde och jag kände mig ganska värdelös och när jag iakttog mina tankar så förstår jag varför. Mina tankar handlade om misstag jag gjort, hjärnan hade hakat på ett riktigt negativt spår och plockade upp minne efter minne med saker som jag själv ser som misslyckanden. Och det är ju så hjärnan fungerar, den plockar upp tankar som går i linje med varandra. Och det märkte jag tydligt igår för det hände ju inte att hjärnan mitt i alla misslyckanden plockade upp ett minne från något som jag lyckats superbra med.

Föreläser om relationer

Föreläser om relationer

Hade jag inte haft den kunskap och de verktyg som jag har så hade jag säkert varit kvar i det läget idag och suttit här och deppat för att jag är så misslyckad och värdelös. Men efter det att jag ordentligt frossat i självömkan och i studiesyfte iakttagit mina tankar en stund så gjorde jag det jag kunde för att bryta den spiralen för att sedan hoppa på en mer positiv spiral. Och det absolut effektivaste för mig är att lyssna på peppande musik som jag har på min spellista på Spotify. Några favoriter är Gabriela y Rodrigo, Hardcore Superstar och Swedish House Mafia.

Vill du veta mer om hur bra det kan bli när du ändrar dina tankar så kan du läsa HÄR!

Du kanske också gillar:

 • JubelJubel (2)
  Om någon skulle skriva en bok om ditt liv, skulle titeln då vara något i stil med Den […]
 • Släpp taget om dessa 4 saker för mer lycka!Släpp taget om dessa 4 saker för mer lycka! (2)
  Väldigt många människor har fått det här med lycka om bakfoten. Det gäller naturligtvis […]
 • Undrar du över vad andra tycker?Undrar du över vad andra tycker? (0)
  Att se vad andra tycker är ofta en viktig komponent som hjälper oss att avgöra hu vi ska […]
 • Ny start den 27 mars.Ny start den 27 mars. (1)
  Går ditt liv på autopilot? Vantrivs du i ditt liv? Känns det mesta trist och tråkigt? […]
 • Dags för en makeover?Dags för en makeover? (4)
  Jag har haft en helt underbar lördag då jag har helt varit i min egen värld av tankar, […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Livet suger regelbundet!