Locka fram kreativiteten! 3 kommentarer


Att vara kreativ är en fantastisk känsla men tyvärr finns den inte alltid där. Ofta tror man att man måste vara på rätt plats, lyssna på speciell musik eller att kreativitet helt enkelt är något som kommer och går och man får ha tur om man har tid när kreativiteten kommer.

Kreativitet!

 
Ett stort hinder för kreativiteten!

Alla har vi mer eller mindre tråkiga uppgifter som måste göras. Många gånger skjuter vi dom här sakerna framför oss vilket leder till en tung känsla i kroppen. Det är som om vi lägger alla dom här sakerna i en stor ryggsäck utan höftrem. Den här ryggsäcken drar ner oss i energinivå och när energin är låg så är vi inte mottagliga för kreativiteten.
När du tar tag i dom där jobbiga/tråkiga uppgifterna så lättar bördan allt eftersom och när du till slut har gjort alla uppgifter som du ”sparat” så infinner sig en känsla av lätthet och plötsligt är du mottaglig för kreativiteten.

Det behöver inte vara stora, tidskrävande eller mentalt jobbiga saker som vi skjuter på utan det kan vara enkla saker som att skicka ett mail, ringa ett samtal, beställa något, uppdatera hemsidan osv. Ofta tror vi också att sakerna tar mycket längre tid än vad som egentligen går åt. Vi bygger upp ett inre motstånd så att dom här enkla sakerna blir megastora berg att bestiga.

Så passa på nu när du har ledigt och ta tag i några uppgifter som bara ligger och välkomna kreativiteten.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Locka fram kreativiteten!

 • Den nakna coachen

  Jag ska ta mig an en riktig surdeg som bara ligger och väntar…alla mina jobbkvitton…och jag har måååånga kvitton. Under ledigheten kommer jag att fixa det så det blir lite mer utrymme för kreativiteten.

  När jag fick barn började jag sjunga igen…mest barnsånger…men jag sjunger iallafall 🙂 Jag vägrar låta andra duktera vad jag ska tycka nuförtiden….det är en riktig befrielse 🙂

  STORR kraam

  /Linda

 • Elvira

  Håller helt med, i skolan behöver man väligt mycket (för mycket) kreativitet vilket har väldigt lite av (tyvärr!), får väll hitta nåt bra sätt… 🙂
  /Elvira