Marknadsföring i sociala medier.


Små företag har ofta en ganska tajt marknadsföringsbudget och med dagens stora utbud så kan det vara svårt att veta var man ska lägga pengarna. Men något som de flesta har är tillgång till en dator och Internet och då har du även tillgång till en gigantisk marknadsföringskanal som är helt gratis.
Själv så har jag en blogg, en hemsida, LinkedIn-konto, Twitter-konto, Facebook-konto och 2 gilla-sidor
på Facebook. Och allt det här förutom hemsidan är helt gratis om vi pratar pengar men pratar vi tid så, ja, det går åt tid men jag har ju samtidigt roligt eftersom jag hela tiden lär känna nya människor och lär mig nya saker.
Det finns några saker som är viktiga att tänka på när du använder sociala medier som marknadsföring och här kommer några tips:
1. Skrik inte! Att ”umgås” i sociala medier är precis som när du gör det IRL (i verkligheten). Säg att du är på ett mingel där det kan finnas tänkbara kunder du skulle aldrig komma på tanken att gå rakt fram till en främmande person och säga: ”Hej! Jag säljer en jättebra produkt. Köp den av mig nu!” Precis likadant är det i sociala  medier. Nätverka, lär känna folk och sedan kan du informera om vad du gör.
2. Dela med dig! I sociala medier kan du nå väldigt många människor om folk i dina nätverk delar med sig av det du vill ska spridas. Jättebra! Viktigt är då också att dela utav dina kontakters info. På Facebook kan du dela med dig av vänners evenemang, bilder, videos, webbutiker, bloggar, hemsidor, gillasidor och vad det nu kan vara. Och det går så fort och är så enkelt att dela med sig. Men, det är viktigt att du bara delar med dig av sådant som du faktiskt tycker är bra och kan stå för. Givers Gain, det blir en win-winsituation som alla tjänar på.
3. Snackis! Skapa en snackis i Sociala Medier genom att hitta det som är unikt med det som du vill dela med dig av. Se alltid till att det finns bilder eller videoklipp för det gillar läsarna. En snackis är något som fångar folks uppmärksamhet och som dom gärna delar med sig av, det får gärna vara något som är engagerande, roligt, positivt, givande och något som aktiverar. Helt enkelt något som delaren känner sig stolt över att kunna dela med sig av.
4. Gör möjligt! Vill du att ditt nätverk ska dela med sig av dina saker så måste du också göra det möjligt för dom. Se till att det finns dela-knappar på din blogg och hemsida så att man med ett knapptryck kan dela med sig på Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ mm.
5. Grupper! Både på LinkedIn och Facebook så finns det många olika grupper och gilla-sidor som du kan ha nytta av när det gäller att utöka ditt nätverk. Gå med i dom grupper som just du kan ha nytta av och där du har saker som du kan dela med dig av och hjälpa till med. Skapa egna grupper och Gilla.sidor. Det är enkelt och går väldigt snabbt.
Här finner du mig:

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *