Måste allt vara kul för att jag ska trivas på jobbet? 2 kommentarer


En sommar jobbade jag extra på ett sommarcafé vilket jag tyckte var väldigt roligt. Jag hade bra jobbarkompisar och en bra chef, jag mötte massor med människor hela dagarna och hade möjligheten att göra andra människor glada. Arbetsuppgifterna var ganska varierande och det var allt från att bre mackor till att sälja glass och diska. Sedvanliga uppgifter för ett Café alltså. Men allt var ju inte bara solsken för jag hade en uppgift som jag verkligen ogillade och det var att göra rent toaletterna. Det fanns 3 toaletter och vi hade väldigt många gäster så dom blev verkligen skitiga så rengöring behövdes 3 gånger om dagen.

Toalett

Äckelmagad?

Ja, det hände ganska ofta att vi hade stopp i toaletterna och jag är extremt äckelmagad så det var väldigt jobbigt för mig att sköta den här sysslan. Men jag var ju tvungen att göra det eftersom det ingick i mina arbetsuppgifter. Så då gjorde jag ett medvetet val och det var att ändra mitt tankefokus.

Det tankefokus jag hade först var hur äckligt det var att städa toaletterna och hur äckligt det luktade. Jag fick ofta kväljningar och det började nästan innan jag öppnade dörren.

Det tankefokus jag valde istället var att tänka på våra kunder i första hand men även min chef och mina jobbarkompisar. Jag tänkte på hur glad jag själv blir när jag går in på en offentlig toalett som är ren och fräsch och kände att det vill jag också ge till våra kunder. Jag kände också att jag gjorde en god gärning gentemot min chef och mina kollegor när jag gjorde rent toaletten. Tanken på hur trevligt det var för våra kunder att gå in på en ren toalett fyllde mig med en så positiv känsla och motiverade mig till att göra rent toaletterna. Ändringen av mitt tankefokus gjorde att det blev mycket enklare att utföra sysslan med att göra rent skitiga toaletter.

Har du också tråkiga arbetsuppgifter? Ändra ditt tankefokus så kommer det bli mycket enklare att genomföra dom.

I min bok: ”Rockstjärnestatus i din vardag!” får du fler tips på hur du kan ändra ditt tankefokus på olika områden i ditt liv.

Du kan köpa ett signerat exemplar av boken direkt från mig. Skicka mig ett mail genom att klicka HÄR så får du ett signerat exemplar för 130:- inklusive frakt.

Klicka på bilden nedan för att köpa boken hos Adlibris.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Måste allt vara kul för att jag ska trivas på jobbet?