Medvetenhet och tacksamhet i nuet  – vår skaparkraft


Här kommer nu nästa inlägg i serien om Attraktionslagen. Jag har bjudit in experter på området som gästbloggare för att på det sättet ge er läsare så många olika förklaringar som möjligt. I dagens inlägg möter vi Kathja Rosberg som är en kvinna som verkligen behärskar språket. Hon har förmågan att förmedla och skapa känslor hos läsaren och det är en ren njutning att läsa hennes ord. Bara titeln på hennes inlägg skapar en härlig känsla inombords. Vi börjar med Kathjas presentation av sig själv.

Kathja Rosberg

KathjaIbland händer det saker i livet som man inte hade räknat med, att få vara en del av Cecilias blogg var den sådan. Då stannar jag till, andas, centrerar mig (jag kryper in i mitt hjärta) och känner på saken. Känns det lätt är det rätt – känns det tungt är det inget som ska göras i detta nu i alla fall. Att dela med mig av mina tankar till dig kändes lätt.

Vem är då jag? En något spretig, förvirrad, skrattig, pratglad kvinna mitt i livet som brinner för att inspirera skulle jag nog kunna sammanfattas. Min drivkraft är vetskapen om att jag är du bara i en annan form – så kan jag förändra mitt liv från grå gegga till sockerdrickelycka så kan du. För du vet väl att meningen med livet är att må bra? Det är det enda målet du behöver ha på din livsväg.

Jag sysslar med allt som dyker upp och som känns roligt; energibehandling, föreläsning, workshop, inspiration i stort och smått – så har du en idé hör gärna av dig. Mer om mig hittar du på min                                                                                       facebooksida och min hemsida

Medvetenhet och tacksamhet i nuet  – vår skaparkraft/ av Kathja Rosberg

12465714_10153421530938095_1512917264_o

Att söka meningen med livet är inbyggt i oss alla. Drivkraften att hitta hem ligger i vår kärna, i vårt hjärtas magiska rum, vår gudomlighets boning, långt där inne vet vi alltid vad vår fulla potential är. Hur vår livsplan är utstakad. Vad vi egentligen är. För livet handlar tvärt om vad vi ofta har lärt oss inte om att skapa i det yttre, det handlar om att plocka fram ur det inre. Trots det letar så många efter meningen med livet utanför sig själva, och trots detta så är det så många som försöker förändra sitt mående och varande genom att ändra saker utanför sig själva. Vilket sannerligen är att gå över ån efter vatten när du hela tiden bär svaret och vägen inom dig!

Allt du behöver förstå är att du ska lyssna och lita på dig själv. Du vet bäst, kunskapen, vägen, förmågan, allt har du i ditt inre. Du har tillgång till alla svaren. Detta eftersom ditt inre är din koppling till allt som är.  Och vägen till din egen röst har du också tillgång till, enklaste vägen dit går via tacksamhet i nuet – vare sig mer eller mindre. Tacksamhet är en otroligt stark kraft, i den vilar kärlek och där bor din skapande förmåga. Mitt råd är därför att du så ofta du kan ger dig själv stunder av tacksamhet. Hitta saker som har hänt under dagen som du kan känna tacksamhet över. Skriv ner dem, tänk dem, säg dem högt eller varför inte formulera dem i en bön av tacksamhet.  Känn tacksamhet över stort och smått i livet. Var tacksam över att du har vatten att borsta tänderna i på morgonen, att du har kaffe till din frukost, att bilen startar, att solen skiner, att du lever.

Detta är den mest effektiva vägen till förändring, oavsett vad du vill ändra på, av den enkla anledningen att eftersom du får det du ger så kommer du, om du känner tacksamhet, att få mer att vara tacksam över.  Detta är Attraktionslagens själva essens. Genom att känna tacksamhet skapar du ett naturligt tillstånd av kärlek och det gör även att du fokuserar på det du redan har, på ditt nu. Att vara i sitt nu är av allra största vikt därför att ditt nu är allt du har. Ditt igår finns bara som ett minne och ditt i morgon är ännu inte manifesterat. Det är bara i ditt nu du kan skapa ditt liv, allt du har att göra är att i varje nu finna den lättaste känslan i just det nuet och alltid sträva efter att  vara ditt bästa jag. Det jaget som är bäst för dig, just här och nu. Det är din livsuppgift, inget annat. Du behöver inte fundera på vad andra tycker och tänker, eller gör, du behöver inte anpassa dig, du behöver inte jämka eller ge upp dig själv – tvärt om det är då du halkar av banan, det är då du får svårt att vara i harmoni.

Att välja att skapa sitt liv och leva medveten genom att hitta vad som får en att må bra är att följa sitt flöde, det är att sluta simma mot floden och istället börja flyta med. Det är att leva enligt vad som är tänkt från början, meningen med allt. Harmoni, tillit och kärlek ÄR ditt naturliga tillstånd. Du har bara glömt bort det för en stund, du har bara lärt dig annat.

Du föds med vetskapen om att meningen med livet är att vara i harmoni med allt, och du föds med en oändlig potential, och det är faktiskt inte så svårt att hitta hem igen, bara man inser vad det handlar om. Genom att se till dig själv i första hand, genom att leva i ditt nu, vara tacksam över det du har så kommer du automatiskt att hamna rätt. Ja du läste helt rätt – det är inte svårare än så. Men samtidigt är det svårt, annars hade vi alla redan levt i harmoni, då vi ständigt matas med annat. Då måste vi påminna oss själva vad vi är. Vi är oändlig skapar kraft, vi är gudomliga, vi är en del av allt som är, vi navet i våra egna liv. Vi är skaparen.

Men du är inte själv i detta, till din hjälp har du hela Universum, eller Alltet eller Gud – vilket du nu känner passar dig bäst. Så be om hjälp! Ställ öppna frågor rätt ut och förvänta dig svaret. Lyssna! Mycket handlar det om att gå på känslan. Låt ditt inre vägledningssystem leda dig rätt. Det är inte heller så krångligt, mår du bra då är du på banan, mår du dåligt, psykiskt eller fysiskt, så är du i obalans, med andra ord du är av banan.

Så ta dig då tid att lyssna inåt – hör din egen röst. Prova att ställa dig själv, och därmed Universum, frågan – Vad behöver jag för att vara i balans? Vad är det bästa för mig i detta nu? Och lyssna på svaret. Det handlar om att börja lita på dig själv, på att den där rösten du hör i ditt inre inte är tomtar på loftet utan faktiskt ditt högre jag som visar dig vägen.  Där ligger din skaparkraft. Börja gärna dagen med att fråga ”Vad vill Universum ge mig idag som är enligt mitt högsta bästa” – och det är vad du kommer att få.

Med detta önskar jag dig en magisk dag och kom ihåg att du är värd att må bra.


Stort tack, Kathja Rosberg!

Mer om Attraktionslagen:

Vardagsmagi med Attraktionslagen kan du läsa HÄR.

Att hitta jobb med hjälp av Attraktionslagen kan du läsa HÄR.

De oändliga möjligheterna – Allt finns kan du läsa HÄR.

Omfamna livet – Det vill dig väl, kan du läsa HÄR.

Så hittar du en partner med Attraktionslagen, kan du läsa HÄR.

Attraktionslagen och framgång, kan du läsa HÄR. 

Jag har en grupp om Attraktionslagen på Facebook och du är välkommen att gå med i gruppen som du hittar HÄR.

Här kan du gratis hämta Attraktionsguiden – Din guide till attraktionslagen.

Här kan du läsa om hur du Rivstartar 2016 med Attraktionslagen

Här kan du läsa om den vanligaste missuppfattningen kring Attraktionslagen

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *