Mellan Människor! 2 kommentarer


Mitt Boktips!

Att läsa böcker är en underbar sysselsättning som ger så mycket inspiration, kunskap, glädje, tankar och idéer. Jag har läst en bok som heter ”Mellan människor” skriven av Anna Eriksson Skarin. Det är en tjock bok på 419 sidor med korta kapitel som är svår att lägga ifrån sig. ”Bara ett kapitel till” kännetecknar den här boken vilket jag uppskattar väldigt mycket. Titeln säger mig hur viktigt det är med relationer för det är genom relationer som vi lär känna oss själva och utvecklas som individer.

De två huvudkaraktärerna som vi får följa i boken är två kvinnor som heter Christine och Sara och boken skildrar deras liv parallellt på ett väldigt härligt sätt som är behagligt att läsa. Vi får följa Christine och Sara i deras vardagliga liv som kretsar mycket kring barn, kärlek, relationer, jobb och tankar kring livet.
Christine och Sara föder barn samma dag och möts sedan i en förälder och barn grupp tillsammans med andra mammor och vi får möta deras tankar kring att vara förälder med allt vad det innebär. Igenkänningsfaktorn är hög och genom boken blandas humor med allvar i en skön blandning. En sak som jag uppskattar väldigt mycket är att varje kapitel avslutas med visa ord och nedan ser du 4 exempel på dessa som jag tagit direkt ur boken:

Vem är det som vet? Vad är det som styr?
Och vad är det vi lämnar bakom oss när vi åker?
Om vi tar med våra känslor och håller fast vid dem
har vi inte lämnat någonting alls.

Du ser världen genom dina ögon.
Genom ditt filter av erfarenheter.

Världen är en reflektion av den du är och låter sig
inte styras med viljan. Stanna upp, önska och ta emot
istället för att försöka forccera fram en förändring av
något som ändå inte finns. Du skapar inte verkligheten med viljan. Verkligheten är som du är.

Gräv där du står. Börja där du är. Ta det första steget. Med varje andetag. Vilka beslut har tagit mig hit?

Visst är citaten bra och tänkvärda?

Det jag verkligen uppskattar med boken är att Anna skriver om tunga livsfrågor på ett väldigt tydligt och enkelt sätt. Hon gör det på ett väldigt skickligt sätt och när jag läste boken så fylldes jag av ett lugn och en skön känsla därför att den signalerar att det finns ingen anledning att försöka stressa fram något utan det är viktigare att följa ett flöde i livet. När det är rätt så går det lätt liksom.

Vill du köpa boken så finns det 2 alternativ:

1. Signerad bok kan du köpa på Annas hemsida genom att klicka HÄR så kommer du till hennes hemsida där du även kan läsa mer om boken.

2. Boken finns även på Adlibris och dit kommer du genom att klicka HÄR!

Du hittar också Annas Skrivarverkstad på Facebook genom att klicka HÄR!

Författaren Anna

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Mellan Människor!